עבור לתוכן

קביעת IP לראוטר

Featured Replies

פורסם

יש לי את הDLINK החדש של בזק .. עכשיו איך אני יכול לקבוע לו למשל שיתן למחשב מסויים את ה IP 10.0.0.1 ולמחשב אחר את ה 10.0.0.2 . יש לי שני מחשבים אחד מחובר קוית והשני אלחוטי . כשאני מפעיל את המחשב הראשי בלי שהמחשב השני יהיה מופעל הוא מקבל תמיד אל ה 10.0.0.2 למה?? אני רוצה שהוא יקבל את ה 1

תודה

פורסם

רק להבין - אתה רוצה שכל מחשב יקבל IP קבוע?

או שאתה רוצה שבמקרה שמחשב בודד מופעל, הוא תמיד יקבל 10.0.0.1?

פורסם

זה לא משנה.

אם אתה רוצה להגדיר כתובת סטטית (קבועה) ברשת הפנימית, יש לך 2 דרכים:

1. הגדרת כתובת סטטית במחשב - שים לב שצריך לתת כתובת שנמצאת מחוץ ל-pool שהראוטר מחלק:

http://www.netcheif.com/Articles/FixedIP/FixedIP.htm

2. להגדיר בנתב שיביא למחשב שלך תמיד את אותו IP (קובעים באמצעות כתובת MAC).

אני לא בטוח אם יש האופציה הזאת בנתב שלך, אבל לא יזיק לבדוק - חפש Reserved IP.

פורסם
  • מחבר

לא אני לא רוצה IP קבוע אני פשוט רוצה שהמחשב הזה שאני משתמש בו תמיד יקבל 10.0.0.1 ..

פורסם

תבדוק אם יש reservation בממשק של הנתב.

תוכל להגדיר לשרת DHCP שלו שישמור כתובת מסויימת לכתובת MAC של הכרטיס רשת של המחשב הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה הסתדרתי , הגדרתי לכתובת המאק של המחשב הזה את הכתובת 10.0.0.1 .

עכשיו שאלה : למה נגיד הוא לא נתן את הכתובת הזאת אוטומטית אם המחשב השני כבוי ונתן 10.0.0.2 ? ה1 היא לא ברירת המחדל , כאילו המחשב הראשון שמתחבר מקבל אותה ?? ככה זה היה קודם רק בזמן האחרון זה השתנה .

פורסם

לשרת ה-DHCP שמקצה כתובות יש זיכרון, ששומר כתובת IP ללקוח מסוים במשך זמן מה (במצב כזה, אם עשית restart או שסתם התרסק המחשב), רוב הסיכויים שבהדלקה מחדש תקבל את אותה כתובת IP. אחרי זמן מה הזיכרון נמחק. פרק הזמן יכול להשתנות מנתב לנתב, ולפעמים כל מיני פקטורים יכולים להשפיע עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים