עבור לתוכן

חושב אם כדאי להשתמש בSSD קטן (32) כPAGEFILE במחשב חדש

Featured Replies

פורסם

המחשב -I7 920 - עם 12 גיגה זיכרון

אני מתקין XP 64BIT בינתיים - ואני שוקל אם כדאי להוסיף SSD קטן רק לשימוש כPAGEFILE .

OCZ VERTEX 32 - הבנתי שזה דגם שיחסית מתמודד טוב עם בלאי.

חיפשתי קצת מידע על זה - אין הרבה (או שלא חיפשתי טוב) לגבי סוג כזה של שימוש.

יש אנשים שאומרים שעדיף לבטל לגמרי את הPAGEFILE עם יש הרבה זיכרון - וואלה לא ניסיתי דבר כזה מאז הימים ש2גיגה היה סטנדרט - ואז זה לא עבד.

מישהו יודע אולי?

בעיקרון אין לי בעיה שהדיסק יישחק - תוך שנתיים שלוש.

פורסם

יעלה לך פחות להשקיע ביותר זיכרון ולבטל את ה-PF.

פורסם
  • מחבר

יש לך מושג כמה זיכרון צריך או אם XP64 עובד טוב בלי PF בכלל?

כרגע זה עומד על 12 ב6 סלוטים (כל הסלוטים מלאים)

פורסם

יש לך 12GB של זיכרון?

זה תלוי בשימושים אבל לשימושים ממוצעים+ (גיימינג, עריכות, מולטיטאסקינג) אפשר לבטל PF ב-8GB.

פורסם

אף פעם לא מומלץ לבטל pagefile. נכון זה יכול לעבוד בלי, אבל אתה יכול להתקל בבעיות יציבות. יש גם תוכנות שמסתמכות על הזכרון הוירטואלי.

אם יש לך הרבה זכרון windows ידע לנצל אותו בהתאם, לא צריך לבטל זכרון וירטואלי בשביל זה. ה-pagefile זה חלק מניהול הזכרון של המע'.

אומנם ישנם דיווחים על שיפור ביצועים ללא pagefile (ז"א פחות פניות לדיסק הקשיח) אבל אף אחד לא ימליץ לך לבטל אותו.

למרות זאת, אתה תמיד יכול לנסות, לראות איך זה עובד לך ובמקרה הגרוע להחזיר (בהנחה שלא היתה קריסה עם נזק לקבצי המע' - אבל זה נדיר)

ואם כבר SSD, אז תתקין עליו את כל המערכת. SSD רק ל-pagefile זה בזבוז.

פורסם
  • מחבר

לרב אני משתמש בתוכנות אנימצייה - מאיה בעיקר - אני צריך לנסות אבל יש מצב שהיא מאוד אוהבת להשתמש בPAGINGFILE.

הרעיון של SSD קטן - זה בגלל שהוא יותר זול - 32 גיגה זה לא מספיק למערכת. אצלי לפחות.

מה שראיתי שאפשר לעשות זה להתקין תוכנה שיוצרת RAM DRIVE - הארד דיסק בתוך הזיכרון - שם לשים את ה PF - וככה "לעבוד" על המערכת....

זה נשמע מטופש - ואנטי הגיוני - אבל... לא יודע. יש מצב שאני אנסה את זה - לא עולה כסף.

פורסם

זה בכלל לא מטופש לדעתי, אפילו כתבתי מדריך בנושא (למרות שמתמקד יותר ב-32bit וקבצים נדיפים).

במקרה שלך, עם 12GB RAM זה פתרון עדיף בהרבה על רכישת SSD או ביטול מוחלט של ה-PF

אתה מבטל את כל ה-pagefiles מהכוננים הקשיחים, שם pagefile אחד על ramdisk בנפח כלשהו (לא חסר זכרון)

וככה אתה מרוויח מ-2 העולמות: יש pagefile אבל אין פניות לדיסק הקשיח. :xyxthumbs:

יש רק חסרון קטן עם זה, שה-ramdisk יתנקה באתחול, אבל אני מניח שזה לא נורא מאחר וקיימים טוויקים לניקוי אוטומטי של pagefile באתחול,

ז"א אם יש אפשרות לנקות pagefile באתחול, כנראה שזה בסדר שהוא יתנקה מה-ramdisk בכל מקרה.

עדיין אולי עדיף (נראה לי שאפילו windows מחייב) להשאיר pagefile קטנטן בסביבות 50mb על מחיצת מע' ההפעלה,

שיהיה ל-memory dump למטרות debug במקרה של קריסה. בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

סבבה. אני אנסה את זה כמו שתיארת - ברגע שהמחשב יהיה מוכן - ונראה מה יקרה. תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים