עבור לתוכן

22-24" למשחקים (קצת), סרטים וסדרות (הרבה) ושימושים יומיומיים. עדכון: נקנה 2443BW

Featured Replies

פורסם

קודם כל, תתחדש אחי! בחירה מעולה! :xyxthumbs:

שנית, מה שאני עשיתי כדי להגדיל את האתרים, זה פשוט ללחוץ ולהחזיק על מקש Ctrl ואז פשוט לגולל עם גלגל הגלילה של העכבר לגודל הרצוי.

• תגובות 40
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא רוצה פתרון קבוע ויעיל...

ביצוע זום למסך, לא תורם יותר מידי, נותן לך פחות שטחים לבנים, אבל בסופו של דבר גם פחות שטח צפייה.

אני יכול לתת דוגמא לסקריפט שנכתב לWWW.BGU.CO.IL, לפורומים שם, שהוא סקריפט מעולה, מסדר לך את כל המסך לפי הרזולוציה שאתה עובד בה.

אפילו הוא עובד מעולה במצב PIVOT

פורסם

אחי, הזום אצלי קבוע.

מאז שהגדלתי, אף פעם לא השתנה מאז ששיניתי אותו...

לא יודע על מה אתה מדבר... :-\

פורסם

מה שהוא אומר זה שאתה פשוט מגדיל את הכל, כדי שזה יתפוס יותר שטח על המסך, אבל זה לא באמת מאפשר לך לראות יותר דברים על המסך. כל הרעיון של הסקריפטים האלה זה לסדר את הדברים על המסך בצורה חכמה שמותאמת לרזולוציה, כך שייכנסו לך יותר דברים.

המטרה היא לא לראות טקסט יותר גדול, אלא לראות יותר טקסט במסך.

פורסם
  • מחבר

אני לא זקוק ליותר מדף אחד פתוח בו זמנית, וHWZONE ממלא בערך חצי מסך ב1920*1200...

אתרים אחרים יותר בסדר, אני עוד בשלבי התנסות, מה שכן לסרטים וגם עם הכ.טלויזיה שלי, המסך מעולה.

פורסם

מה שהוא אומר זה שאתה פשוט מגדיל את הכל, כדי שזה יתפוס יותר שטח על המסך, אבל זה לא באמת מאפשר לך לראות יותר דברים על המסך. כל הרעיון של הסקריפטים האלה זה לסדר את הדברים על המסך בצורה חכמה שמותאמת לרזולוציה, כך שייכנסו לך יותר דברים.

המטרה היא לא לראות טקסט יותר גדול, אלא לראות יותר טקסט במסך.

אה, עכשיו הבנתי...

אז למה צוות האתר לא בונה סקריפט כזה?

פורסם

שאלה טובה.

ואחת התשובות היא שבדרך כלל שכותבים סקירפט כזה, דואגים להעיף פרסומות, והאתר לא ירצה שהפרסומות שלו יעלמו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז הנה ביקורת על ה2443BW, אני איתו מאז יום רביעי ונהנה מכל רגע.

-----------------------------------------------------------------------------

אחרי התלבטות על הגודל ועל הדגם החלטתי לעבור מהVP930 שלי של VIEWSONIC (שנחשב למסך איכותי לאללה - 19") ל2443BW של סמסונג, שהוא מסך 24" עם פאנל TN אמנם, אבל עם ארגונומיה מצויינת.

לפני שבחרתי בו, הלכתי להסתכל על ההבדלים בין 22" ל24" באופיס דיפו, הסתכלתי על ה2243EWX (עם הארגונומיה הפשוטה - זה שמוכרים בישראל), ולידו מסך של פיליפס שנראה נהדר, כשמעליהם ישב T240 של סמסונג. המטרה שלי הייתה להשוות גדלים.

התסכלתי על מסכי 23" 16:9, והבנתי שזה לא מה שאני רוצה, המסכי 22" 16:10 נראים גדולים יותר מה16:9, בעוד שה16:9 נמוכים ורחבים מדי. ההבדל בין 23" 16:9 ל24" 16:10 מתבטא כמעט רק בגובה, כשהרוחב זהה, והגובה הוא הבדל של כ4-5 ס"מ (וזה בהחלט רציני).

בסופו של דבר הלכתי לקנות אותו בא.ד.ס מחשבים בירושלים, לא היה להם במלאי 2243BW וגם לא 2243EWX עם הרגלית הארגונומית, החלטתי להזמין אותו ב1300 שקל. הגיע אחרי יומיים בקופסא גדולה ולא כבדה במיוחד.

-----------------------------------------------------------------------------

כללי:

אני אישית חושב שהמסך נראה טוב מאוד מבחוץ, הוא לא מהמסכים שיש להם יותר מדי מסגרת, בדיוק כמו שצריך. הכפתורים בהתחלה הבהילו אותי קצת כי לקח לי זמן להבין שאלה כפתורי מגע, הם יחסית מאוד נוחים לשימוש.

מסך דיי כבד, אבל לא מאוד. הרגלית שלו קטנה בהרבה משל הVP930 שלי, הוא יציב מאוד על השולחן אבל החלק העליון יחסית רגיש לנגיעות ורעידות (כנראה בגלל כל התכונות הארגונומיות).

המסך הגיע באריזה גדולה אבל קלה, ובלי ידית (לשם השוואה - רמקולים VS4121 שקניתי לחבר, שקלו באריזה כמעט אותו דבר)

באריזה היה:

-כבל חשמל

-כבל VGA

-כבל DVI-DVI

-תוכנות ודיסק תוכנה ודרייבר - היו באמת שימושיים, רואים יותר טוב אחרי שמתקינים את הדרייבר, ותוכנה נוספת שמגיעה איתו מאפשרת לחלק את המסך לחלקים ככה שאפשר לגרור חלון כלשהו והיא תגדיל אותו ככה שימלא את כל החלל שהוקצה לו - בדומא לגרירה לקצבות בWINDOWS 7..

המסך בא מורכב, יציאות VGA וDVI, שומדבר מיוחד.

גודל:

המעבר מ1024*1280 ל1200*1920 משמעותי באמת. יש לי המון מקום, אפשר למלא את המסך ב8 חלונות של מסנג'ר, קבצי וידאו נפתחים בפינה השמאלית העליונה של המסך בלי להפריע לי בכלל. HD נראה מדהים, הסרטים באיכות הסבירה קצת פחות (;

אני צופה בטלויזיה אנלוגית מהמיטה שלי, מרחק 3-3.5 מטר מהמסך, והכל נראה מצויין. הרבה יותר כיף מהטלויזיה בסלון (CRT קטנה). אשכרה התחלתי לראות טלויזיה בחדר.

משחקים לא ניסיתי הרבה, רק את קרייסיס שהרזולוציה המקסימלית שלו היא 1200*1600 - קצת מאכזב, הוא גם לא רץ משהו - נחכה ל4850 שלי.

קצת מעצבן לגלוש בHWZONE כשהיית רגיל שהוא ממלא לך את כל המסך ופתאום הוא תופס בערך חצי..

האתר שבניתי כיחידה לבגרות במדעי המחשב נראה מוזר - הכפתורים בתפריט היו צמודים ועכשיו אפשר לדחוף עוד כפתור בין כל שניים (לרוחב) - רק כהמחשה לגודל.

תצוגה:

רואים במסך נהדר, גם בDVI מהמחשב וגם בVGA מהכרטיס טלויזיה. המעבר בין רזולציות מהיר מאוד (שזה משהו שממש הפריע לי בVP930), וגם המעבר בין השידורים.

מילה על זוויות הצפייה - בתור אדם שעבר מVP930 שנחשב לאיכותי מאוד עם הפאנל M-PVA, זוויות הצפייה של ה2443BW כמו גם של המסכי TN הנוספים שראיתי מהזמן האחרון מספיקות לגמרי. אפשר בהחלט לשים לב להבדלים כשמתסכלים מהצדדים, אבל הארגונומיה המצויינת מפצה על כך, ובהחלט אפשר להסתדר עם מסך TN.

תפריטים:

התפריט נוח מאוד, מנווטים בעזרת כפתורי מגע בחזית המסך. לא ניסיתי מי יודע מה להתעסק עם ההגדרות אבל יש לו כמה הגדרות מוכנות, פשוט בחרתי מה שנראה הכי טוב. מה שכן, תכונת התאמה אוטומטית בלחיצת כפתור גורמת לשידורים מהכניסה האנלוגית להתאים למסך יותר טוב. אפשר לבחור אם הוא ישאיר את השידורים ברזולוציה שבה הם באים (מין ריבוע באמצע המסך), או שימתח אותם לכל המסך - שזה מה שעשיתי.

ארגונומיה:

אחת המעלות הרציניות של המסך. התעקשתי על PIVOT וכל הסובב אותו ולא התאכזבתי לרגע. הכל שימושי מאוד לאדם כמוני שצופה מכל מיני זוויות משונות.

קטע מוזר:

אני לא יודע אם זה WINDOWS 7 או המסך עצמו, אבל כל רזולוציה שהיא לא הטבעית שלו לא נמתחת על כל המסך אלא מופיעה כפי שהיא הייתה נראית על מסך יותר קטן יותר - מוקפת בשחור מסביב. זו תופעה מוזרה שאני לא יודע איך להתגבר עליה ממש (זה רק בחיבור DVI).

לסיכום - המסך נהדר, הייתי ממליץ עליו על פני 22" אם מסתכלים מרחוק. לעבודה מקרוב אני חושב ש22" בהחלט היה מספיק, ה24" אפילו קצת גדול מדי ומעייף לי את העיניים.

סרטים נראים מעולה, פשוט כיף להשתמש בו.

פורסם

כן, ההבדל בין 22" ל24" הוא עצום. אנשים שוכחים שצריך להשוות את ריבוע היחס ולא את היחס:

אז ההבדל בין 22 ל24 הוא לא 24 חלקי 22 שווה 9.1% אלא 19% (שזה 9.1% בריבוע).

אני עם דל 2407 כבר כמעט 3 שנים ונהנה מאוד.

פורסם

אחלה של ביקורות אחי, באמת!

אבל להבא, אל תשכח גם להוסיף תמונות, זה הופך את קריאת הביקורת לעוד יותר מהנה.

פורסם

אחלה מסך ! בטוח שתהנה ממנו עוד הרבה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים