עבור לתוכן

קבל שנשרף בלוח האם של MSI

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם של חברת MSI שהוא עובד ואחרי פרק זמן לא קצוב הוא נכבה בדקתי את המחשב פיזית וגיליתי שאחד מהקבלים שממוקמים ליד המעבד נפוח ויצא ממנו קמו קצף כזה וגם המייצבי מתח השחורים המרובעים רותחים לפי דעתי (ותקנו אותי אם אני טועה) הבעיה שמייצבי המתח חמים מאוד היא בגלל שהקבל לא תקין אשמח לדעת אם התאוריה שלי נכונה

חיפשתי את הרכיב הנ"ל באריה"ב אבל ללא תוצאות זה בעיה להסיג את החלקים האלה בארץ או שבכל חנות אני אוכל למצוא (כתוב על הקבל שהוא של 1800UF עם6.3 V ובשורה השניה כתוב MCZ) ?

ועוד שאלה אחרונה במידה ומצאתי את הרכיב כדאי לקחת את זה להלחמה (בחנות שמלחימים רכיבים עדינים לא משנה כמה יעלה השאלה היא של כדאיות אגב האחריות כבר מזמן עברה)

תודה רבה רבה רבה מראש לעוזרים

מנהלים אם זה לא מתאים לפורום הזה איתכם הסליחה משום שזה גם נחשב כבעיה חומרתית ולא ידעתי לאן לשייך את השאלה האם לפורום הזה או לפורום אלקטרוניקה

פורסם

אני חושב שכדאי לך כבר לקנות חדש.

אתה יכול למצוא משהו טוב ב-200-300 שקל או לעשות תיקון שיעלה סה"כ כ-200 שקל... שווה לקנות חדש.

פורסם

הערכים 1800mf ו 6.3V זה קבל סטנדרט בכל חנות אלקטרוניקה.

השאלה היא האם אתה יודע להלחים קבל ולפרק אותו זה דבר חשוב לשם כך אתה זקוק למשחת הלחמה למלחם עדין אני מלחים המון קבלים בלוחות

ודרך אגב הריבועים השחורים האלה שאתה מתכוון אליהם נקראים "משרנים" ולגיטימי שהמחשב שלך עושה בעיות ויותר לגיטימי שהם מתחממים כתוצה מקבלת מתח לא תקין.

חשוב לזכור שהחלפת קבל יכולה גם להרוס את הלוח למצב שאינו נדלק כלל זה ריזיקה שאתה לוקח.

העניין הוא האם יש לך אחריות על הלוח הזה למרות שני אישית מתעב את MSI של איבורי ואם תרצה לקנות לוח כל חברה עדיפה על פני אייבורי

זה מה שקורה שקונים חלקים סוג "ז"..

דרך צלחה

פורסם

לא ברור למה מישהו פה החליט שחברת MSI מייצרת לוחות סוג ז'.

אבל בכל מקרה במחירים של היום אין שום סיבה לתקן לוח אם. עדיף לך לקנות חדש באחריות. מחר התיקון לא יהיה מוצלח וזה ישרוף לך גם מעבד ויהרוס זכרונות, חבל לקחת את הסיכון.

פורסם

אדם פונטה, אני לא יודע למה החלטת כי חברת MSI מייצרת לוחות "סוג ז" כמו שציינת, אז תדע שיש להם לוחות טובים וזה יכול לקרות לכל לוח במיוחד

אם הלוח די ישן, אז תשקול שוב לפני שאתה אומר משהו כזה.

לעניננו , לפי דעתי כמו שצוין פה לא כדאי להחליף את הקבל ולהמשיך ולהשתמש בלוח אם כי אין לך ציוד בדיקה לבדוק שבאמת הקבל שהוחלף עושה את

עבודתו נאמנה, לכן דעתי האישית תחליף את הלוח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות

לי בכל אופן יש נסיון עם הלחמות ככה שמצד ההלחמות זה לא בעיה רק העירו כאן שצריך ציוד לבדוק אם הקבל עושה את העבודה למה שלא יעשה את העבודה אם אותם הנתונים של הקבל השרוף יהיו על הקבל החדש? (שאלה של חוסר ידיעה)

אגב האחריות אומנם נגמרה אבל הלוח יחסית חדש עם ערכת שבבים P41 אם אני לא טועה

לאדם פונטה הלוח האם נדלק עובד כמו שצריך רק כאשר השחורים האלה מתחממים ( משרנים) אז הוא נכבה ומפעיל את עצמו מחדש

ושוב תודה על העזרה

פורסם

קבל כמה שקלים בשד הר ציון.

מלחם עם בדיל כ 50 שקל

רק לשים לב שפלוס ומינוס של קבל מחוברים נכון ללוח. על לוח וקבל יש סימן +.

ואם כבר אני לחליף אני לחליף כל הקבלים הגדולים על לוח.

פורסם

תודה רבה על התגובות

לי בכל אופן יש נסיון עם הלחמות ככה שמצד ההלחמות זה לא בעיה רק העירו כאן שצריך ציוד לבדוק אם הקבל עושה את העבודה למה שלא יעשה את העבודה אם אותם הנתונים של הקבל השרוף יהיו על הקבל החדש? (שאלה של חוסר ידיעה)

אגב האחריות אומנם נגמרה אבל הלוח יחסית חדש עם ערכת שבבים P41 אם אני לא טועה

לאדם פונטה הלוח האם נדלק עובד כמו שצריך רק כאשר השחורים האלה מתחממים ( משרנים) אז הוא נכבה ומפעיל את עצמו מחדש

ושוב תודה על העזרה

גם לי יש ניסיון, אך לפחות ההעדפה האישית שלי היא לא להתעסק עם זה, כי לך תדע אם עוד קבלים יתחילו גם באותה תופעה

פורסם

בתגובה ללוחות MSI, היו הרבה כתבות עליהם שהשתמשו בקבלים באיכות ירודה... זה היה לפני מספר שנים.

למצבם בשוק עכשיו יכול להיות שהשתפרו.

בקשר לתיקון אולי עדיף לקנות חדש... כי יש מצב שאם אחד נדפק השני בדרך...

אלא אם יש לך אפשרות לנסות לתקן שלא יהיו לך הרבה הוצאות על זה...

שלא תוציא כסף פעמיים על תיקון ועל קניה של חדש.

פורסם

אגב המתח של הקבל זה רק הסיבולת שלו, אתה יכול להשתמש בקבל עם סיבולת מתח גבוהה יותר (כל עוד הערך הוא זהה - פשוט הוא יהיה פיסית גדול יותר).

עוד נקודה חשובה שלוח אם בנוי שכבות והלחמה לא תמיד עושה לו טוב... אתה עלול לשרוף קשרים בין השכבות ולדפוק את הלוח - אם אתה מלחים אז תעשה את זה מהר ואל תחמם יותר מדי את הנקודות בהם אתה מלחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים