עבור לתוכן

רשת בין לפטופ לנייח

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני רוצה לקשר בין 2 מחשבים שברשותי..להלן המפרט של שניהם (חלקי):

מחשב1 - נייח:

HTPC 2.8GhZ 1GbDDR2 80Gb GeForce2

כרטיס רשת רגיל + יציאת FireWire

מחשב2 - נייד:

Asus 1.6GhZ intel Atom 1GhZDDR2 160Gb

כרטיס רשת רגיל + WiFi

לחדר שלי בבית מגיע רק כבל אחד מהראוטר שכעת מחובר למחשב1 ומספק לו אינטרנט (דרך הכרטיס רשת הרגיל) וברצוני להגיע למצב ששני המחשבים יריצו אינטרנט במקביל ויהיו מרושתים ביניהם..

נכון שאפשר לעשות את זה ע"י התקנת עוד כרטיס רשת באחד מן המחשבים אבל פתרון זה לא רלוונטי כי אין לי סלוטים.

מהו הפתרון היעיל ביותר לעניין (והחסכוני), בהתחשב בכך שבנייח יש גם FireWire ובנייד WiFi??

פורסם

ושני במחשבים באותו חדר? אתה בטוח שיש לך ראוטר או שמדובר במודם? אם זה ראוטר -- הוא אלחוטי?

פורסם
  • מחבר

שני המחשבים באותו החדר.

מדובר בראוטר אלחוטי!

tnn networks wireless-g dsl router

המצב הוא כזה:

הראוטר יושב בחדר אחר מזה שבו הנייד עם הWiFi.

(לא ממ"דים וכאלה, הפרש של 2-3 מטר בין החדרים)

באותו חדר עם הנייד, יש מחשב נייח שמתחבר לראוטר באופן חוטי באמצעות כרטיס רשת קווי רגיל.

אני מנסה להריץ אינטרנט אלחוטי על הנייד הוא מסמן לי שהוא מזהה את שם ההתקשרות מהראוטר (ap003...) והגדרתי לו התקשרות

חדשה עם השם הנ"ל והוא מסמן לי שישנה רשת כזו בסטאטוס "אוטומטי" עם עוצמת קליטה מלאה.

אולם, כשאני לוחץ על "התחבר" הוא חושב כמה דקות במצב "ממתין לרשת..." ואז מראה שאין התקשרות.

נ.ב. כשאני לוחץ בהתחלה על "התחבר" הוא מבקש סיסמא ויש שם סיסמא דיפולטיבית, במסך זה אני פשוט לוחץ התחבר ולא משנה את

ברירת-המחדל...האם זהו המקור לבעייה..?

פורסם
  • מחבר

קראתי את המדריך ועבדתי לפיו.

הגדרתי את השיטה בתור WPA (כי אין לי אפשרות של WPA2) ובינתיים בלי לשנות את הסיסמת כניסה לנתב ולא את שם הנתב (לשם הפשטות).

הגדרתי סיסמא של 64 ביט מתוך הגנרטור המצורף בקישור בכתבה בתור הסיסמא של הראוטר ושמרתי את השינויים.

כעת, אני מנסה להכנס בלפטופ לרשת, ואכן הוא מזהה ששיניתי את שיטת האבטחה לWPA (כלומר יש פה בכל זאת סוג כלשהו של התקשרות..)

אבל לא מבקש ממני את הסיסמא שהגדרתי בראוטר (של ה64 ביט) שזה מאוד תמוה לי..שהרי הגדרתי לו סיסמא באופן ידני!

וכמו קודם, מריץ את חלון ההתקדמות של "ממתין לרשת..." לדקה-שתיים ולבסוף מראה שלא קיימת רשת כזו.

הערה חשובה:

כשהגדרתי את הרשת האלחוטית בנייד, סימנתי לו את האופצייה של הגדרת סיסמא ידנית והכנסתי את הסיסמא שהגדרתי בראוטר מה שמגביר את השאלה מדוע הוא מתחבר לי אוטומטית ולא מבקש את הסיסמא!

שאלה נוספת: יש לי אופצייה בראוטר של Multiple SSID שמסומנת כ-Disabled כי המצב של ה-Privacy שלי מוגדר כ-On.

אופצייה זו לא הוזכרה בכתבה, ויש לי חשש שאולי בה טמונה הבעייה שהנייד לא מצליח לזהות את הרשת..

ועוד משהו: יש לי טלפון אלחוטי בבית, האם יכול להיות שהוא מהווה את מקור ההפרעה??

אני מזכיר, הראוטר שלי מסוג: Wireless-g dsl Router של TNN Networks.

פורסם

חבל שאתה לא עושה את מה שמבקשים ממך -- תבטל בנתב את ההצפנה!! בלי סיסמא, בלי הסתרת SSID, בלי הגדרת MAC -- כלום, נאדה, שום דבר! האם במצב הזה אתה מצליח להתחבר לנתב ודרכו לאינרטנט?

פורסם
  • מחבר

עשיתי וזה עדיין לא פועל!

הגדרתי אותו במקום WPA להיות 802.1x ושוב בנייד הוא מראה שאכן אין הצפנה (בניגוד לקודם שהנייד ציין שמדובר בWPA ) אבל שוב, הוא חושב כמה דקות "ממתין לרשת..." ומראה שאין קישור!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים