עבור לתוכן

כמה לדעתם אני צריך לדרוש על העבודות האלו?

Featured Replies

פורסם

הקטע עם העוף בשקל זאת דוגמא לתחרות שגרמה רק להפסדים אצל הסופרמרקטים.

אנשים יצרכו את אותה הכמות של עוף, פשוט במקום לשלם עליו מחיר רגיל הם מקבלים אותו כמעט בחינם.

זה כבר בא כדי לשרת אינטרס אחר, פרסום, קידום מכירות כמו שאמרת וכו'.

וברור שמתחיל ידרוש מחיר זול יותר מאשר אחד עם מוניטין, אבל יש זול ויש מחיר שובר שוק.

ובאותו מטבע, מי שיש לו מוניטין טוב ויכולת גבוהה יכול לדרוש מחיר גבוה יותר, אבל שוב פעם צריך סדר גודל מסויים, כדי לשמור על הענף.

אם עכשיו הרבה אנשים יתחילו להציע את העבודות האלה ב 50 שקל, הענף פשוט ייפול, או יתדרדר בצורה רצינית.

אני יכול להביא לך דוגמא עוד יותר אישית, פיתוח תמונות. כל תמונה עולה בערך 90 אגורות, וככל שהכמות עולה המחיר לתמונה יורד, עד לאיזור ה 60 אגורות.

זה סטטוס שנשמר בקרב כל חנויות הצילום בערך. אתה לא רואה שמישהו יוריד פתאום את המחיר ל 50 אגורות לתמונה, כי הוא יודע שלמרות שתהיה לו ים עבודה ובטווח הקצר הוא ירויח יותר, זה יגרור תגובה מצד החנויות האחרות להוריד את המחיר גם ואז תהיה לו אותה עבודה כמו פעם, פשוט עם רווח יותר נמוך.

• תגובות 43
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אם עכשיו הרבה אנשים יתחילו להציע את העבודות האלה ב 50 שקל, הענף פשוט ייפול, או יתדרדר בצורה רצינית.

לא בהכרח

לא כל השוק מחפש מחיר הכי זול וחוץ מזה יש את תאורית האוקינוס שקשורה לנושא אחר אבל אפשר לקשור אותה גם לתמחור

תחשוב על מצב כזה יש לך שוק מסוים

בדרג העליון ביותר פרויקט שווה -10 מיליון דולר וכמה אתה יורד במחיר לפי הדרג נגיד במקרה שלך הדרג הנמוך עוצר ב200 שקל לפרויקט

אתה בטוח שאין לקוחות פונטציאלים שלא קונים כרגע פרויקטים כי המחיר גבוה מידי לטעמם ?

עכשיו סתם דוגמה מתחילים להציע גם פרויקטים בסיסים ב50 שקל ולצורך הדיון מגעים לקוחות חדשים

פתאום אנשים שרוצים למכור מכונית\דירה\עסקים קטנים שרוצים רק פלירים וכו מעדיפים מודעה מעוצבת ב50 שקל

כרגע הכנסתה המון לקוחות חדשים לתחום הזה ויש יותר עבודה והזדמנויות בשוק

אנשים שבחים לא הזמינו עיצובים התחילו להזמין וחלקם בגלל ההכרות אם התחום יזמינו בעתיד גם עבודות רציניות יותר

במקום להשתמש באופיס ומדפסת ביתית כדי לפרסם

זה תאורית האוקינוס (לא דווקה פועל רק במובן של תמחור אלה גם בדרכים אחרות )

עכשיו אולי חלק מהלקוחות שקנו ב200 יקנו פתאום ב50 ותפסיד עבודה \רווח אבל לא כולם זה -פשוט יחשב כדרג הנמוך ביותר

פורסם

כותבים נכבדים

אין כאן על מה לריב ומי צודק וכו'

כל "מעצב" שלא למד עיצוב ויכול להיות מוכשר מספיק לבצע עבודות - ייקח בהתאם למה שהוא חושב שנכון לקחת - הלקוח מבחינתו יחליט אם הסכום נראה לו או לא!

הדבר לא פוגע כלל וכלל בשוק החופשי - אלה רק באותם "מעצבים" ללא נסיון מוכך כלשהו, שמחליטים על מחירים מופרזים או נמוכים מידי

בשוק הגראפי האמיתי, ולא משנה אם המעצב הוא חברת קריאטיב גדולה או פרילנסר, לקוח מגיע למעצב עם דרישות מסויימות , סביר להניח שמעצב אחד שלמד להשתמש בפוטושופ מתוך מגוון מדריכים וטמפלטים לא יוכל לעמוד בדרישת לקוח לבנות לו אתר פלאש, לוגו שמשדר דברים ספציפיים על דרישת הלוקח, ולא כי הוא לא יכול, אלה כי אין לו את הידע איך לגשת להצעת עבודה כזאת, מה עוד, שאתר פלאש ( לדוגמא ) ייקח לפעמים מספר חודשים של בנייה לסטודיו לקריאטיב, והרבה יותר למעצב בודד ( שמכיר את התחום ).

גם מעצבים בעלי מוניטן ועם תעודות, לא ייקחו עבודות שאין הם יכולים לסיים בפרק זמן מוקצב - ואנחנו לא מדברים כלל על מחיר

כמו כן אין לקוח שפוי שיגש לפרילנסר על מנת שיבנה לו אתר פלאש, או מיתוג לחברה שלו ( לדוגמא - ערוץ 2 רוצה למתג עצמו מחדש למשהו רענן יותר, חדשני וכו' )...

מה שנכון הוא שכדי לעצב כרטיסי ביקור, לוגואים פשוטים לחברות קטנות חנויות וכו' כל אחד בעל ידע בתוכנות יכול לעשות ולדרוש על פי ראות עינו ( כל עוד יש מי שמוכן לשלם )

אין כאן פגיע באף אחד, כי אם אני מסוגל למה שאתה לא מסוגל, אז למה שאני לא יגבה יותר, וכן ההפך הוא גם הנכון

זה מה שיפה בשוק הזה, אין כאן גבולות ברורים, אך עדיין ישנה מוסכמות מסויימת בין כל מי ומי העוסק בתחום

לילה טוב לכולם

פורסם

כמו כן אין לקוח שפוי שיגש לפרילנסר על מנת שיבנה לו אתר פלאש, או מיתוג לחברה שלו ( לדוגמא - ערוץ 2 רוצה למתג עצמו מחדש למשהו רענן יותר, חדשני וכו' )...

למה לא?

במילא זה לא שאם אתה הולך לחברת קריאטיב יש מיליון אנשים שמטפלים בך.. חברות גדולות לא שמות 10 אנשים על אותו פרוייקט, הן פשוט לוקחות 10 פרוייקטים במקביל ומשייכות איש אחד שיהיה אחראי על כל פרוייקט.

מהבחינה הזאת זה לא שונה מזה שתיקח פרילנסר, רק שזה יעלה לך יותר כי...ככה.

פורסם

אבל לקחת את זה למקום אחר ...

לעצב פלייר לוגו ועוד זה גג יום יומים עם אתה באמת משקיע גם ב5 דקות אתה יכול לייצר...

אבל אתר זה לגמרי שונה זה בנוי על גדלים שילובים ועוד הרבה עבודה

אני אתרים שבניתי ועיצבתי לקחו לי חודשים כדאי שזה יראה טוב לעין

פה מה שהבחור פתח תפוסט עשה זה עינין של 10 דקות לעשות את זה זה לא משהו שהוא בשמיים

אבל גם לפעמים הדברים הכי פשוטים יכולים להיות הכי טובים

לגבי כסף אני כל מהלך הפרוייקטים שעשיתי אף פעם לא באתי ללקוח ואמרתי לו המחיר שלי הוא כך...

אמרתי לו עם זה על לודו או על שלט חוצות המחיר שלי נא ב400 ל2000 תלוי במה הוא רוצה וגם אני מקדיש לזה זמן

ברגע שהלקוח רואה תעבודה ומרוצה מפה הכל מתחחיל שהוא נגיד אומר לי אני מוכן לשלם על זה 1500 עם זה מתאים לי סבבה

עם לא ואני מרגיש שעבדתי על מכל הלב וזה שווה יותר אני פשוט אומר לו ניסגור על 1800 כן כן... כן כן הוא לא רוצה לשלם מגעים לפשרה

פורסם

למה לא?

במילא זה לא שאם אתה הולך לחברת קריאטיב יש מיליון אנשים שמטפלים בך.. חברות גדולות לא שמות 10 אנשים על אותו פרוייקט, הן פשוט לוקחות 10 פרוייקטים במקביל ומשייכות איש אחד שיהיה אחראי על כל פרוייקט.

מהבחינה הזאת זה לא שונה מזה שתיקח פרילנסר, רק שזה יעלה לך יותר כי...ככה.

וזו לא פעם ראשונה שאתה סתם זורק לאויר בלי לדעת על מה אתה מדבר

צוות של 10 אנשים מורכב מ 10 אנשים כדי שכל אחד יקח תפקיד אחד בפרוייקט אחד שכולם עובדים עליו ביחד.

סטודיאו לוקח על עצמו פרוייקט אחד או שנים גג ומיישם אותו הכי טוב שהוא יכול.

יום טוב.

פורסם

עשית טעות.

מסכמים על מחיר לפני העבודה לא בסוף

קח 300 שקל לכל שלט או שתגיד לו שיחפש מישהוא אחר.

אין סיבה שתתמכר את זה בזול כי אם כן אתה פוגע ככה בכל התחום הזה.

מזכיר לי אינסטלטורים / חשמלטורים שסתם דופקים מחירים, רק שלפחות הם גם עושים משהו.

זה פה דפק בקושי שלוש שעות עבודה (+ נגיד הזמן של היעוץ) ורוצה לדפוק 600 ש"ח

זה נקרא שיטת מצליח ומה שדופק את ה"תחום" שלך זה אנשים כמוך שדורשים 600שח, על עבודה דומה שהילד של השכן יעשה בחינם.

--- OFFTOPIC

בדיוק עכשיו אני צריך לטפל בנושא החשמל והאינטסלציה בדירה ישנה להשכרה.

הזמנתי את החברה שיתנו הערכת מחירף אחד דפק לי 1000שח על החלפת לוח חשמל ראשי

והשני דפק לי 2600 על כל האינטסלציה, חושבים שאני מפגר.

בלי זה שאני קצת מבין ויודע שמחיר של מפסק פחת זה 30שח ליחידה כפול חמש + ראשי + קופסה 200שח וכל השאר זה עבודה שעתיים שיקח לו.

והרי מובן שאני העשה השוואת מחיר ואני אגלה שכל אחד נתן לי 700-800 שח בלי מיקוח... וזה בלי לחפש את הבחור הרוסי שיעשה לי גם ב400

--- END OFFTOPIC

פורסם

וזו לא פעם ראשונה שאתה סתם זורק לאויר בלי לדעת על מה אתה מדבר

אתה חמוד.

בלי לדעת מי אתה ומה הניסיון שלך, אני יכול להבטיח לך שיש לי יותר ניסיון ממך בנושא, עם כל הכבוד.

אז את הבולשיט תשמור למישהו אחר. תודה.

ברור שצוות של 10 אנשים עובד על פרוייקטים גדולים במקביל - אחד מתכנת, אחד מעצב, אחד עושה QA, וכו'.

אבל מה זה קשור?

כשאתה לוקח "סטודיו לעיצוב" ומבקש ממנו שיעצב לך שלט - הוא נותן את זה לאחד העובדים שלו. זה שיש לו עוד 50 עובדים שעושים דברים אחרים (או סתם מסתובבים בפייסבוק כל היום) לא רלוונטי עליך בשום דבר.

פורסם

אתה חמוד.

בלי לדעת מי אתה ומה הניסיון שלך, אני יכול להבטיח לך שיש לי יותר ניסיון ממך בנושא, עם כל הכבוד.

ברור שצוות של 10 אנשים עובד על פרוייקטים גדולים במקביל - אחד מתכנת, אחד מעצב, אחד עושה QA, וכו'.

אבל מה זה קשור?

כשאתה לוקח "סטודיו לעיצוב" ומבקש ממנו שיעצב לך שלט - הוא נותן את זה לאחד העובדים שלו. זה שיש לו עוד 50 עובדים שעושים דברים אחרים (או סתם מסתובבים בפייסבוק כל היום) לא רלוונטי עליך בשום דבר.

זה מזכיר לי נשכחות, אבל זה היה ממש ככה.

כשהיה מגיע הלקוח לסטודיו, הבוס שלי היה דוחף עוד עובדים על פרוייקט "עלק עובדים" חח...

פורסם

אתה חמוד.

ילדון, חמוד תגיד לכלב שלך שעושה תרגיל.

אתה לא יודע כלום על האדם שעומד מולך ובכול זאת אתה קבעת שיש לך יותר ניסיון ממנו.

לא מבין איך נתנו לך להיות מנהל ואתה אומר מה שנראה לך נכון, ולחשוב שעוד אנשים קוראים מה אתה כותב ולומדים ממך את השטויות האלה.

אני מגיע מתעשיית התלת מימד אז בו אני אסביר לך איך זה עובד, תשכיל טיפה:

סטודיאו לא ניגש לתיכנות כאשר מבקשים ממנו פרוייקט. את התכנות הוא עושה מבחוץ אם הוא צריך, לשם כך הוא שוכר לזמן קצר מתכנתים שישפרו את הכילים הקיימים שלו.

2) אתה לא הולך לסטודיאו שיכין לך שלט, את זה תבקש מהשכן שלך שלומד גרפיקה ותביא לו 200 שקל.

3) סטודיאו באיכות מחזיק בחור יעודי לשיידינג, בחור יעודי לסימולציה, בחור יעודי למודלינג, בחור יעודי לאנימצהי שנקרא בשפה מוכרת אנימאטור(ועוד כמה חבר'ה), וכל אחד עושה את התפקיד שלו בפרוייקט אחד שאמור לצאת במדד סופי לפי איכות המותג של האולפן.

מה שתיארת לא קשור למציאות " כל השאר גולשים בפייסבוק"

ואתה עוד אומר שיש לך ניסיון..

פורסם

2) אתה לא הולך לסטודיאו שיכין לך שלט, את זה תבקש מהשכן שלך שלומד גרפיקה ותביא לו 200 שקל.

לא אמרת רק לפנ כמה עמודים לדרוש 600שח תמורת השלט לטובת העיסוק ::)

עריכה:

דווקא לפי התאור שלך זה מאוד נשמע כך :lol:

פורסם

כתבתי 300 ..

לא 600

פורסם

ילדון, חמוד תגיד לכלב שלך שעושה תרגיל.

אתה לא יודע כלום על האדם שעומד מולך ובכול זאת אתה קבעת שיש לך יותר ניסיון ממנו.

לא מבין איך נתנו לך להיות מנהל ואתה אומר מה שנראה לך נכון, ולחשוב שעוד אנשים קוראים מה אתה כותב ולומדים ממך את השטויות האלה.

אני מגיע מתעשיית התלת מימד אז בו אני אסביר לך איך זה עובד, תשכיל טיפה:

סטודיאו לא ניגש לתיכנות כאשר מבקשים ממנו פרוייקט. את התכנות הוא עושה מבחוץ אם הוא צריך, לשם כך הוא שוכר לזמן קצר מתכנתים שישפרו את הכילים הקיימים שלו.

3) סטודיאו באיכות מחזיק בחור יעודי לשיידינג, בחור יעודי לסימולציה, בחור יעודי למודלינג, בחור יעודי לאנימצהי שנקרא בשפה מוכרת אנימאטור(ועוד כמה חבר'ה), וכל אחד עושה את התפקיד שלו בפרוייקט אחד שאמור לצאת במדד סופי לפי איכות המותג של האולפן.

ואתה עוד אומר שיש לך ניסיון..

גרפיקה 2D זה משהו אחר לגמרי, וברוב המקרים בתחום הזה זה עובד כמו שהוא כתב.

לגבי סעיף 2, זה בדיוק יצא כמו שלט של 200 ש"ח.

יש המון דברים מעבר ל2 דקות בפוטושופ: טיפוגראפיה, איזון צבעים, מסר עיצובי, כתיבת תוכן.

פורסם
  • מחבר

אורי, בקשר לנושאים שציינת- טיפוגראפיה, מסר עיצובי וכתיבת תוכן, מדובר בנושאים שיווקים ולא גרפיים גרידא. התהליך הטכני של יצירת שלט, לצורך העיניין, לא בהכרח כולל את המרכיבים שציינת. אפשרי לעשות את זה ביחד אם הגרפיקאי הוא גם מעצב בהשכלתו, פורמלית או לא, אבל הערך התוסף של ההחלטות שמתבצעות על סמך הידע הנוסף הזה לא בהכרח נכנס בשלב בתמחור. במיוחד לא אם הלקוח חושב שהוא יודע מצוין מה הוא רוצה על השלט, וישראלים מאוד אוהבים לחשוב שהם יודעים הכל.

באני, הנקודות שהעלאת נכונות אחת לאחת בתחום התלת מימד, כאדם שמתעסק בעיקר בתלת, והדו הוא רק סייד קיק, אני יכול לומר לך שאת צודק לחלוטין. מקס לצורך העיניין היא תוכנה מפלצתית בהיקף שלה בדיוק בגלל הנקודות שהעלאת. אף אחד לא חושב שלפרוייקטים בינוניים-גדולים ניתן להקצות אדם אחד בתחום הזה. כמות הידע, המיומנות והזמן הנדרשת על מנת להעמיד פרוייקט רציני בתלת היא מטורפת. אדם אחד יכול לעשות את זה, אבל בהמון זמן, ואני מדבר על חודשים/שנים. ב-www.cgtalk.com ניתן לראות עבודות גמורות של יוצרים אינדיבידואלים ואפילו WIP, אבל מסגרות הזמן שלהם לא לגיטימיות (שלוש שנים לפרוייקט?! אנחנו לא מדברים פה על "שר הטבעות" )

באספקט הכלכלי. אחד הסעיפים במשפט של מיקרוסופט היה הורדת מחיר קיצונית לרמה בה חברות אחרות לא יכלו להגיש הצעות נגדיות מאחר ועתודות המזומנים של מיקרוסופט איפשרו לה למכור במחירי הפסד זמן ארוך לאחר שרמת המחירים תגרום לשאר הגורמים בענף לפשוט את הרגל ובכך יתאפשר למיקרוסופט להשתלט על עוד נתחים ממנו.

אמת המידה שכולם פה שכחו לציין היא יוקר מחייה. למי שלא רואה את הקשר, להלן הסבר:

יוקר המחיה בישראל הינו נגזרת של מדד המחירים לצרכן כפי שנקבע על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. ישנם גורמים המשפיעים כמובן על יוקר המחיה כמו קבוצת גיל, מגדר, מיקום גיאוגרפי ועוד. ברמת העיקרון האדם שואף לרמת חיים משביעת רצון שתאפשר לו ולבני משפחתו לחיות בכבוד. עם כל כמה שזה עשוי להישמע מוזר, ישנה רמת חיים אחידה שמרבית האנשים מוצאים אותה מספקת וראויה והיא ממוקמת קרוב יחסית לרמת השכר הממוצעת במשק.

אם נקבע שסל המחירים לצרכן הוא 7200 ש"ח/חודש, על העוסק העצמאי או השכיר לשאוף לרמה הזאת, בין אם כרמה תחילית או רמה נדרשת, על מנת לספק לעצו ובני משפחתו רמת חיים המוגדרת כסבירה על ידי החברה בזמן ובמקום. כאשר פרילאנסרים או חובבים מציעים מחירים נמוכים משמעותית מהמשוואה "כמות עבודות*מחיר לעבודה=רמת הכנסה נדרשת" כפי שהיא הועמדה על ידי שאר העוסקים בענף, הוא יוצר מצב של חוסר יכולת השתכרות ראויה, לפי אמות המידה של שאר העוסקים בשוק ובכך גורם לירידת הכדאיות הכלכלית לעסיקה בתחום. דוגמא לתהליך דומה ניתן לראות בשוק עורכי הדין בשל רווייה בשוק העבודה וירידת המחירים לשירותיהם. ישנם לא מעט אנשים כיום שלא ילכו ללמוד עריכת דין בשל חוסר כדאיות כלכלית.

לעניות דעתי לא מדובר ב"התפנקות" של העוסקים בענף, מדובר בעובדה שלא מבוצעים מחקרים מקיפים ומכמתים בתחום הגרפיקה והעיצוב על השפעתם על הכנסות העסק ולכן אנחנו, בעלי העסקים כמו גם גרפיקאים, נשארים ללא כלים אמיפיריים לתמחור העבודות שלנו והתחום נשאר פרוץ.

אני חוזר ומדגיש, למקרה והנקודה פוספסה - אני מאמין בכלכלת שוק חופשי בעלת איזונים ובלמים למצבי קיצון. אני מעוניין בכלים לגיטימיים לתמחור נכון ובחינה של השפעת השכלת העוסקים בתחום הגרפיקה על טיב העבודה שלהם כנגזרת של הכנסות העסק לו העניקו שרות.

רק כך יוכל ענף הגרפיקה לתמחר עצמו בהגינות והיגיון.

דרך אגב, במקרה של פרוייקטים ענקיים כמו שילוט חוצות על בניינים או לחילופין פירסום בטלויזיה יש מעקב וניטור של ההכנסות כפונקציה של זמן תליה או שידור. מקרים הללו התהליך אכן מבוצע בשל סכומי הכסף הגדולים הקשורים בו, סכומים שאפילו חברות מבוססות לא יוציאו כלאחר יד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים