עבור לתוכן

כמה לדעתם אני צריך לדרוש על העבודות האלו?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

וואי.. טוב זה כבר ממש הזוי... אני מבין את ההיגיון מאחורי זה. אבל זה מרשים.

• תגובות 43
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חמוד, זכותו של כל אחד לדרוש עבור העבודה שלו כמה שמתחשק לו.

אם הוא ידרוש סכומים גבוהים עבור העבודה החובבנית הזאת הוא פשוט לא יקבל כלום.

אתה מכיר את הפתגם "עדיף ציפור אחת ביד משתי ציפורים שמחרבנות לך על הראש" ?

מי אתה שתגיד לו שהוא צריך לבחור באופציה השניה של שתי הציפורים??

מה שאתה מנסה לעשות, אגב, נקרא תיאום מחירים. ולמיטב ידיעתי מדובר בעבירה על חוק ההגבלים העסקיים.

http://www.themarker.com/web2/tags.jhtml?tag=%D7%AA%D7%99%D7%90%D7%95%D7%9D+%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3227579,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2715713,00.html

אתה חיי בסרט רציני ....

אדם שממליץ לחברו איזה מחיר עליו לגבות לשם עבודה זה לא "תיאום מחירים"

אני לא nvidia והוא לא ATI ולא תיאמנו עכשיו כמה נמכור את הline החדש של הכרטיסים שלנו.

זה לא שיש לנו לקוחות משותפים ואנחנו עומדים מולם עם מחירים שסיכמנו מראש בינינו.

פורסם
  • מחבר

היי חבר'ה, הנה העבודה הסופית, שלט מואר ויפה :)

877878.jpg

33444.jpg

אחלה "עמודי וורד" שבעולם ;)

לצערי בתמונה התחתונה ניתן לראות בבירור שלשלט אין דיפיוזר אחורי וחבל, אבל הלקוח מרוצה מאוד, ואני מרוצה כך שסוף טוב הכל טוב :)

פורסם
דבר שני, יש מקום לרגולציה בענף, או לפחות ישור קו על מנת לא לשבור שוק בצורה שפוגעת בכלל העוסקים בו ומרחיקה אנשים מלעסוק בו מתוך חוסר כדאיות כלכלית. נכון שכלכלת שוק חופשית דורשת איזון בין ביקוש להיצע, אבל כשגורמים בענף מורידים את המחירים לרמות לא כדאיות כלכלית מתוך חוסר ידע הם יוצרים מצב בו לאף אחד אין את אורך הנשימה הכלכלי לפתח יכולת גבוהה וסטנדרטים נדרשים. זאת הסיבה שענף הגרפיקה נראה כמו שהוא נראה.

מה שאתה אומר זה בולשיט אחד גדול

אולי תיקבע גם סכום מקובל למסעדות ? במקום שימכרו מנות פלאפל ב20 שקל ימכרו אותם ב50 שקל

כדי לא להרוס למסעדות רגילות את השוק ?

סתם דוגמה מוגזמת אבל דוגמה

בשוק בריא יש גם מוצרי\שרותי דרג נמוך בינוני וגבוה והמחירים בהתאם

ולצורך הדיון נגדיר את המתחיל פה כדרג נמוך (בלי קשר לאיכות עצמה )

זה לא שחברות גדולות כמו (קוקה קולה \מיקרוסופט\IBM וכו ) ילכו עכשיו לבקש עיצובים ב200 שקל

זה לא ישבור לך את השוק הגבוה ולאומת זאת חברות שמתעסקות בעיקר בפרויקטים גדולים יתקשו מאוד בלתת מחיר סביר

לבעל חנות קטנה כזאת

ואני יגיד לך ככה כעובד בעסק משפחתי יש מספיק עבודות שאנחנו לא לוקחים פשוט כי אותם לקוחות פוטנציאלים

רוצים מחיר של חפרים ולא מחיר של עסק רציני

וזה שקימים חפרים לא פוגע לנו באמת בעסק פשוט כי הם נותנים שרות מינימלי במחיר מינימלי וזה מה שהלקוחות שלהם רוצים

פורסם

אחלה שלט, יצא יפה. :)

אני לפעמים עוזר לאבא בחנות צילום, בעיקר עם פוטושופ (כל מיני שטויות שאנשים רוצים, ריטושי תמונות, החלפת רקעים, עיצובים מעניינים וכל השאר)

ועבודה ברמה הזאת יכולה לעלות איזה 200-300 שקל, תלוי במורכבות שלה.

זאת עבודה שנראית לי כמו אחת שאפשר לעשות אותה תוך חצי שעה, גג שעה. האמת שבדרך כלל על דברים קצת יותר מורכבים לוקחים 200-300, אבל עדיין זה סכום סביר שאפשר וצריך לדרוש על עבודה כזאת.

אבל באמת, בתור שלט לחנות יצא אחלה, והעיקר שהלקוח מרוצה. :yelclap:

פורסם
  • מחבר

תרשו לי לחלק את התגובה לשניים בבקשה:

קרירין, כבד את עצמך ואותי ומשפטים כמו "מה שאתה אומר זה בולשיט אחד גדול " תשאיר למקומות בהם אין תרבות דיון.

בתגובה להמשך דבריך - מסעדות ועסקים דומים מסתמכים על מחירים של גורמי ייצור כמעט אחידים בענף בשל התייעלות ותחרותיות. כמו כן, יש רגולציה בענף המזון החלה על איכות וטיב המזון, כך שהמדינה מונעת יבוא, ייצור ומכירה של חומרי גלם מאיכות ירודה המהווים סכנה בריאותית ובכך יוצרת סף כניסה לתחום ודורשת מהעוסקים בו לעמוד בו באופן קבוע.

בניגוד לענף הסחורות, ענף השירותים מתאפיינים בדינמיקה שונה, אך רק במעט. כשמדובר בשירותים עלויות הייצור נאמדות בעיקר בזמן ויכולת מוכחת של ספקי השירותים. עורך דין נדרש להשלים עבודה בפרק זמן מסויים על ידי הלקוח ודרישות בית הדין, רו"ח נדרש למסור דיווח במסגרת זמן קצובה ובמסגרת הדרישות של מס הכנסה או הרשות לניירות ערך, בהתאם לאופי היישות הפיננסית.

חשוב לציין ולהדגיש, גם עורך הדין וגם רואה החשבון נדרשים שניהם לתעודות מוכרות על ידי גופים ממשלתיים, ושוב, מדובר ברגולציה הכופה רמה מקצועית נדרשת מספקי השירותים. אף אחד, "חאפר" ככל שיהיה, לא חושב שהוא יכול להגיש למס הכנסה דו"ח של אדם שאינו רו"ח המוכר על ידי מס הכנסה או לגשת לדיון משפטי לצד אדם שלא הוכשר מקצועית והוקר על ידי לשכת עורכי הדין בישראל.

בענף הגרפיקה, מאחר ומדובר בענף "חופשי" בו המדינה לא קבעה הגבלים וסייגים לעוסקים בו, יש לכל אדם בעל ידע ויכולת מסויימת הזכות להגיש עצמו מועמד להצעת עבודה רלוונטית לכישוריו. את השאלה האם הוא באמת מסוגל לבצע עבודה איכותית או לא, אין למי להפנות. עריכה גרפית נשענת על העיקרון לפיו מה שהלקוח אוהב, הוא הטוב ביותר אותו אני יכול להגיש לו, והלקוח תמיד צודק. לא בהכרח המיומנות הטכנית היא שתכריע את הכף, אלא הקליעה לטעם הלקוח ולו באמצעים הפשוטים ביותר ובזמן הקצר ביותר.

עם כל כמה שהדבר חורה לעיתים, אדם המסתמך על תבניות מוכנות מראש הניתנות להורדה חינם אין כסף ובאופן חוקי יכול "לעקוף בסיבוב" אדם בעל ידע מקצועי רחב הרבה יותר בגלל אופי העבודה שלו.

בנוגע לחלק השני בתגובתך- כימות המונח "איכות" הוא דבר מאוד מעניין. הוא מעניין מפני שהוא לחלוטין תלוי לקוח. כדי לעצב את התוית של חברת "קוקה קולה" לא צריך עסק משפחתי. צריך פוטושופ, ספר הדרכה וילד בן 15 עם חוש אסתטי. מקור האלטיסטיות בדברים שלך מובן. ההבנה שאם הלקוח יעדיף את העבודה של הבחור בן ה-15 על פני הצעת העסק שלך בהחלט צריכה להטריד אותך ולאתגר אותך לספק מענה. חלק טוענים שמיקור חוץ הוא התשובה. ימים יגידו. מכל מקום, כשמדובר בעבודות בהיקפים קטנים, ולא בשלטים מעל איילון, אין נחיתות בין חוות רינדורים של משרד גרפיקאים לבין פרילנסר מהשורה. עם כל הכבוד, שלטים מעל איילון ופליירים שכונתיים הם בכל זאת מוצרים שונים, גם אם הם חולקים מאפיינים דומים.

פליירים, סטיקרים, כרזות, הדפסים, כולם מוצרים ראויים מכל בחינה. זה שהעסק שלך לא מסוגל להתמודד עם עבודות בהיקפים מצומצמים קביל ולגיטימי, אחרי הכל, לא לכך הוא יועד. לשם כך קיימים פרילנסרים. אין זה גורע מאומה מרמת העבודה שלהם או מרמתם המקצועית כבעלי מקצוע.

יאיר,

תודה על התגובה. הסיבה לזמן שלקח לי להכין את העבודה היא שהלקוח, שהוא חבר, שינה את דעתו כמעט חמש פעמים, הוסף וגרע אלמנטים ועוד דרש והתייעץ עם אביו ואמו. אתה יכול להעריך לבד עד כמה האריכו הלבטים הללו את משך העבודה :)

בכבוד רב, ליאור.

פורסם

liorbm

תראה הכל טוב ויפה אני אומר דבר פשוט על עבודות כמו גרפיקה והרבה דברים נוספים לא צריך לחייב בלימודים והכשרה

זה לא רפואה \משטרה \וכו אלה דבר אומנותי ושכל עסק \אינדיווידואל שעוסק בזה יקבע לעצמו את המחיר

בעניין הדוגמה על קוקה קולה לא יתכוונתי שהעיצובים שלהם כאלו טובים

אבל כחברת ענק מין הסתם הם יעשו עסקים אם חברות פרסום גדולות כולל צוות עיצוב נחשב

מדובר בסדר גודל של חברות אם תקציבי פרסום מאוד גדולים וחוץ מזה גם ככה חלק מהסכום חוזר בהחזרי מס

אני לא רואה חברה כזאת מעסיקה חברה קטנטונת לעיצוב של המוצרים שלה לשוק העולמי

בעניין האוכל זה לא רלוונטי הפיקוח של המדינה

בכל זאת אתה יכול לקנות לצורך הדיון נגיד מיץ תפוזים טרי באותה כמות

במסעדה א תשלם גם 20 שקל יותר ממסעדה ב כי מסעדה א החליטה שהיא "יוקרתית "

זה הכל שיקול העסק וכמובן גם תלוי בלקוח \מיקום וכו

אם להשוות את זה לעיצוב משרד גדול ונחשב מין הסתם יקח על אותה עבודה הרבה יותר מילד בין 15

גם אם אותו משרד פרסום יעסיק את הילד בין ה15 לעשות לו את העבודה בפועל

זה עסקים והגבלות רק יפגעו בשוק ולא יעזרו לו

פורסם

יאר, ירין. לא יאיר ;)

קרירין, לא כל כך הבנתי איך זה בדיוק מתקשר לנושא. זה שאתה משלם במסעדה יותר כסף בגלל היוקרה זה משו אחר לעומת מוצר כמו עיצוב גראפי שפה כל אחד יכול לקחת כמה שבא לו. במסעדה אתה לא משלם רק על האוכל, אלא גם על האווירה שמסביב.

וחברות ענק או לא, שוב פעם, אני לא מבין איך זה מתקשר יותר מדי. אולי לא עקבתי מספיק, ואולי אני סתם עייף :P

ואגב, באמת צריך לשמור על רמה אחידה של מחירים בתחום הזה. זה לא הגיוני שאיזה פלוץ עכשיו יבוא ויעשה עבודות כאלה ב 50 שקל. זה ידפוק את כולם, כולל אותו. (כולם יאלצו להוריד מחירים, מה הרווחנו מזה?)

וליאור, אתה צודק בכל מילה. ואגב, אני יודע על מה אתה מדבר כשעושים טובה לחבר והוא משנה את הדעה כל הזמן ;) באמת זה יכול לקחת הרבה זמן בצורה כזאת.

באמת כמו שאמרת כל אחד יכול להוריד טמפלטים מוכנים מהרשת, לכל דבר בערך ופשוט להלביש את התמונה ולקבל תוצאות מעולות, וזה דיי מבאס האמת :)

פורסם
זה לא הגיוני שאיזה פלוץ עכשיו יבוא ויעשה עבודות כאלה ב 50 שקל. זה ידפוק את כולם, כולל אותו. (כולם יאלצו להוריד מחירים, מה הרווחנו מזה?)

זה מאוד הגיוני זה עסקים

זה אולי יפגע בעסקים מסוימים ויעזור לעסקים אחרים ככה זה עובד

אתה לא יכול לקבוע מחירים קבועים בשוק חופשי כי ככה השוק לא חופשי אם כל ההשלכות של זה

פורסם

לא, זה לא הגיוני, מהסיבה הפשוטה שכולם ייאלצו להוריד מחירים ובסופו של דבר כולם יפסידו מזה (חוץ מהלקוחות כמובן)

אין מחירים קבועים לגמרי, אבל יש סדרי גודל קבועים, כמו שיעורים פרטיים למשל.

למה בכל דוכן שווארמה יש מחיר של 25-30 שקל ללאפה? המחיר לא בדיוק אותו דבר בגלל שיש מוניטין אחר לכל מקום, אבל כעיקרון כולם יודעים שאם מישהו יוריד מחיר בצורה דראסטית אז כולם ייאלצו לעשות את זה גם, מה שיגרום להפסד של כולם.

אותו דבר בקשר לפיתוח תמונות, ויש עוד המון דוגמאות.

פורסם

אבדל של 5 שקל במוצר שעולה 25-30 זה משמעותי מאוד

וחוץ מזה יש סכום מינימום שמתחת אין רווח

בגלל זה נתתי לך את הדוגמה של המיץ

ואם מישהו מצליח ליצור רווח מעיצוב ב50 שקל (שלא ניראה לי הגיוני ) אז העסק שלו לגיטימי

פורסם

זה הבדל שבא עם הזמן ומצדיק את עצמו אתה יודע... וזה לא הבדל גדול כמו בין 200-300 שקל ל 50 שקל. בכל זאת תעדיף לאכול בשווארמיה עם מוניטין טוב מאשר אחת שנפתחה לפני שבוע לא?

מה הקשר אבל לסכום מינימום עכשיו?

ורווח על עיצוב זה פחות או יותר רווח נקי. אין לך הוצאות, ואם אתה טוב אתה יכול לסיים עבודה תוך שעה ואפילו פחות ולעשות 50 שקל.

אבל(!), כשכל השוק מתנהל בסכומים מסויימים (נגיד 200 שקל) ואז מישהו מציע את עצמו פתאום ב 50 שקל, אז הוא "יגנוב" עבודה לכל השאר, מה שיגרום לכך שכולם יורידו מחירים ל 50 שקל גם, ופשוט כולם ירוויחו פחות. בגלל זה זה פשוט מטומטם (אלא אם אתה רוצה להפרסם כי אתה חדש או whatever) לקחת על עבודות מחיר שנמוך בהרבה מהמחיר שנהוג לקחת.

אם אין לך מוניטין אז טבעי שתציע את עצמך בזול, אבל בסדר גודל הגיוני, בהתאם למוניטין שלך ולרמה שלך. משהו כמו 10-20% זול יותר, לא 200%.

אני חושב שאתה הולך עם הראש בקיר ולא מנסה להבין בכלל.

פורסם

ואגב' date=' באמת צריך לשמור על רמה אחידה של מחירים בתחום הזה. זה לא הגיוני שאיזה פלוץ עכשיו יבוא ויעשה עבודות כאלה ב 50 שקל. זה ידפוק את כולם, כולל אותו. ([b']כולם יאלצו להוריד מחירים, מה הרווחנו מזה?)

אתה אמיתי?

אתה באמת שואל מה הרווחנו מהורדת מחירים? ::)

בשוק חופשי, הלקוחות הם אלו שקובעים את המחיר הלכה למעשה.

כוחות השוק משפיעים באופן חופשי על ההיצע והביקוש, ובהתאם לכך נקבע המחיר.

למעשה, מה שאתה שואף אליו נקרא שוק ללא תחרות.

מחיר של מוצר/שירות בשוק הזה בהכרח מוגדר בתור "המחיר היקר ביותר שהלקוח הסופי יהיה מוכן לשלם".

תקבע מחיר גבוה יותר - הלקוח לא יהיה מוכן לשלם ולא תמכור כלום.

תקבע מחיר נמוך יותר - לא יהיה לזה טעם כי במילא אין לך מתחרים.

מי מרוויח? בעל העסק.

מי מפסיד? כל השאר.

לעומת זאת בשוק החופשי המחיר מוגדר בתור "המחיר היקר ביותר שניתן לקבוע, ועדיין יהיה תחרותי לעומת המתחרים".

תקבע מחיר גבוה יותר - הלקוח לא יהיה מוכן לשלם וילך למתחרים.

תקבע מחיר נמוך יותר - תמשוך יותר לקוחות ובסופו של דבר תרוויח יותר כסף.

מי מרוויח? כולם.

מי מפסיד? רק מי שמחליט ללכת עם הראש בקיר ולדרוש מחירים מופרזים.

אתה כתבת:

למה בכל דוכן שווארמה יש מחיר של 25-30 שקל ללאפה? המחיר לא בדיוק אותו דבר בגלל שיש מוניטין אחר לכל מקום, אבל כעיקרון כולם יודעים שאם מישהו יוריד מחיר בצורה דראסטית אז כולם ייאלצו לעשות את זה גם, מה שיגרום להפסד של כולם.

זו כמובן שטות, כי המחיר הזה נקבע בהתאם לתנאי השוק החופשי (שבו מתומחרת אותה שווארמה) - כאמור "המחיר היקר ביותר שניתן לקבוע, ועדיין יהיה תחרותי לעומת המתחרים".

תקבע מחיר נמוך מזה, זה פשוט לא יהיה כלכלי (עלות חומר הגלם, עלות שכירות המבנה, הוצאות שוטפות, משכורות וכו').

תקבע מחיר גבוה יותר, אף אחד לא יקנה אצלך...

אין פה תיאום מחירים, יש פה שוק חופשי שקבע מחיר ממוצע כלשהו. זה לא שבעלי השווארמיות ישבו ביניהם וקבעו "אף אחד לא יורד ממחיר של 50 ש"ח למנה שווארמה כי זה ישבור לנו את השוק!".

אז איפה פה בדיוק הבעיה?

אבל(!), כשכל השוק מתנהל בסכומים מסויימים (נגיד 200 שקל) ואז מישהו מציע את עצמו פתאום ב 50 שקל, אז הוא "יגנוב" עבודה לכל השאר, מה שיגרום לכך שכולם יורידו מחירים ל 50 שקל גם, ופשוט כולם ירוויחו פחות. בגלל זה זה פשוט מטומטם (אלא אם אתה רוצה להפרסם כי אתה חדש או whatever) לקחת על עבודות מחיר שנמוך בהרבה מהמחיר שנהוג לקחת.

עזוב, אם זה מה שאתה טוען אז אין ממש טעם לדיון הזה, אתה פשוט מגיב פה בחוסר אובייקטיביות מובהק וזה נראה מגוחך עד כדי בכי.

בהמשך לגישה שלך, בוא נקבע שמחיר לחבילת גלישה 2.5Mb/s באינטרנט צריכה לעלות 200 שקל בחודש, ואם מישהו יציע את זה פתאום ב 50 שקל אז הוא פשוט מטומטם כי הוא "יגנוב" עבודה לכל השאר, מה שיגרום לכך שכולם יורידו מחירים ל 50 שקל גם, ופשוט כולם ירוויחו פחות....

טרגדיה! ::)

פורסם

אני מדבר מנקודת מבט של מוכר, לא של לקוח, אם לא הבנת את זה. מוכר רוצה למכור ביוקר, לקוח רוצה לקנות בזול.

וכן אני אמיתי ואתה די מעצבן עם הניסוח הזה. לא כל מי שיש לו דעות מנוגדות לשלך הוא לא אמיתי.

המטרה של המוכר היא לקחת את הסכום המירבי שהלקוח מוכן לשלם.

הרמה שנהוגה נגיד היא 200 שקל. זה הסכום שהלקוח מוכן לשלם עבור עבודה מסויימת. אז אם עכשיו מישהו בא סתם כי משעמם לו ומציע את עצמו ב 50 שקל, בטווח הקצר הוא ירוויח כי הלקוחות יבואו אליו ולא אל האחרים, אבל לא תהיה ברירה לאחרים והם יורידו מחירים גם ואז תישאר עם אותה כמות לקוחות, רק פחות רווח פר עבודה. בסופו של דבר זה מוביל לפחות רווח אצל כל המוכרים, בעצם כולם מפסידים, ולא מרוויחים כמו שאתה טוען.

אולי לא הבנת אותי, אני לא מדבר על לדרוש מחירים מופרזים. אני מדבר על לדרוש מחירים שנהוג לדרוש, שהרוב לוקחים על עבודות מסויימות.

ולגבי השווארמה - נכון, זה התשלום הגבוה ביותר ששווה ללקוח לשלם. יכול להיות שאם מישהו ימכור לאפה ב 19 שקל עדיין יהיה לו רווח, ואם כל השאר לא יורידו מחירים אז הוא ירוויח הרבה יותר מהם, אבל זה יפגע בהם והם ייאלצו להוריד מחירים גם. ככה העיקרון הזה עובד, הוא לא משתנה.

וכן, מי שירד וימכור לאפה בחצי מחיר ישבור את השוק, והוא יודע את זה ובגלל זה לא תראה דברים כאלה בדרך כלל. בגלל זה נהוג לשמור על מחיר אחיד פחות או יותר, בהתחשב במוניטין ואולי בעוד גורמים כאלה.

פורסם
והוא יודע את זה ובגלל זה לא תראה דברים כאלה בדרך כלל

באמת ?

אתה רואה את זה כל הזמן רק לא שם לב

תראה כמה תחרות יש ברשתות המזון לדוגמה שם זה הכי בולט

בלי תחרות ותלמד את המילה הזאת תחרות לא הייתה רואה עוף בשקל בודד אחד (במקרה הזה זה גם קידום מכירות )

וכן יכול להיות מעצבן לפעמים שמגיע מתחיל\חפר וכו שדורש מחיר זול מהממוצע אבל זה השוק

אם העסק שלך נפגע במקרה הזה חברת עיצוב זה לא אומר שאחרים לא מרוויחים מזה

אולי מישהו החליט לפתוח חברה בהודו ולמכור בזול בארץ וכרגע מרוויח מיליונים ? -זה עסק

לוקחים סיכונים לפעמים מרוויחים ולפעמים מפסידים

ודרך אגב מחיר קבוע לא רק פוגע בתחרות עצמה אלה פוגע גם במוכשרים יותר

תחשוב על מצב שעבודה של 4 שעות =200 שקל

לבעל העסק כבר לא יהיה אכפת מי יותר מוכשר והוא יחפש עובדים שנותנים לו תפוקה בכמה שיותר זול

כדי להרוויח יותר מהעבודות עצמם

אבל בשוק פתוח עובד מוכשר ומנוסה יותר יכול לדרוש סכומים גבוהים הרבה יותר לכל עבודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים