עבור לתוכן

ארכיטקטורת אפליקציות WEB - PHP+MySQL

Featured Replies

פורסם

הי,

לא מזמן התחלתי לעבוד על איזו אפליקציה שאני יוצר ל- Facebook.

האפליקציה ניגשת ל- MySQL DB להכנסה ושליפה של נתונים.

זו פחות או יותר אפליקצית ה- WEB הראשונה שלי, ואני בא בעיקר מרקע של C#.

אני לומד את ה- Syntax ואת כל הפיצ'רים של PHP תוך כדי עבודה ולכן אני לא ממש לומד את זה בצורה מסודרת.

לא מעט פעמים אני שובר את הראש על חלק מהתקלות וגם Debugging לא ממש נוח. אבל עם הבעיות האלה אני יכול להסתדר בד"כ.

הבעיות שמהן אני חושש הכי הרבה אלה בעיות קריטיות של ארכיטקטורה פגומה ובעיות אבטחה.

אין לי מושג מהן הדרכים הנכונות לכתוב קוד ב- PHP ובכלל בסביבת WEB.

בעיקר בדברים כמו איך כדאי לי לחלק Classes ופונקציות. קוד נקי ויעיל. ומאוד חשוב, לשמור על הביטחון של האתר.

קראתי קצת על 'סניטציה' של Input כדי למנוע SQL Injections ופחות או יותר הבנתי את העיקרון ברמה התאורתית.

אבל אני די בטוח שיש עוד מקומות ידועים שעליהם אני צריך להשגיח.

אם אני מסתכל על מבנה תקין של Classes נניח ויש לי את ה- Index.php שהוא העמוד הראשי -

האם אני אמור לחלק את קטע הקוד שניגש ל- DB ב- Class אחר שבו ישב כל התהליך של התחברות ל- DB ופונקציות של הוספה\הסרה\ושליפת נתונים?

האם ברגע שהקוד מסתיים ב- Class הזה החיבור עם ה- DB יגמר ואני אצטרך להתחבר כל פעם מחדש? האם זה לא בזבזני?

מעבר לשאלות האלה, אשמח אם מישהו יפנה אותי למקור טוב ללמוד בעיקר על בניה נכונה של קוד ב- PHP.

תודה רבה!!

פורסם

אני ממליץ לא לנסות להמציא את הגלגל, כמו בכל שפה אחרת גם ב-php יש web frameworks שבנויים לאפליקציות רשת ,פתרו בהם כבר את כל הבעיות הסטנדרטיות שאתה מסתבך איתן והן גם יחסכו לך זמן פיתוח. תעיף מבט על cakephp, codeigniter או yii.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים