עבור לתוכן

קפיצות FPS במשחק - PES

Featured Replies

פורסם

המשחק רץ על 8500GT, זיכרון 1GB, רזולוציה של 600\800, 61 HERTZ, לפי המסך. (CRT) הגדרות של הכ.מסך נמצאות על V-Sync On, שאר ההגדרות על ברירת מחדל. דריבר מעודכן.

המשחק עצמו עובד בסה"כ טוב, רץ בסדר גמור, אבל בזמן האחרון לעיתים במהלך המשחק יש לפעמים כמו איזה "גליצ'ים באנימציה" או FPS שפתאום קופץ, כך זה נראה, כלומר, אם המשחק עובד על מהירות מסויימת ונורמלית, פתאום במהלך תנועה של שחקן לכיוון נגדי או ממצב עמידה למצב מהיר של ריצה, לאיזה שניה\שתי שניות המשחק ניהיה מאוד מאוד מהיר, ברמה שלא צריכה להיות, ואז המשחק חוזר למהירות רגילה, משהו מוזר.

השאלה לאיזה כיוון יכולה להיות הבעיה הזאת? אני לא משחק עוד משחקים אז ככה שאני לא יודע אם זה רק ב-PES, מה אתם אומרים?

הייתי בהתחלה בטוח שזה אולי איזה PATCH שהתקנתי על המשחק, כלומר פאצ' רשמי שהוציאו קונאמי, כי לפני זה באמת שהמשחק היה עובד בסדר, אבל פאצ' רשמי של קונאמי (1.20) שבסה"כ משנה אנימציות במשחק קצת, כמו לדוגמא תזוזה מסויימת נוספת לשוערים, אם זה היה הפאצ', אז להרבה מאוד אנשים היה צריך להיות בעיה דומה.

בהגדרות של המשחק עצמו יש אפשרות לסמן ב-V את "Use Frame Skipping", אבל אם זה מסומן או לא, זה קורה.

פורסם

"use frame skipping" זאת אופציה מאוד חשובה. למעשה, כל המשחקים בלי יוצא מן הכלל "משתמשים" בזה (מלבד גרסאות ישנות של PES)

המשחק מתוכנן להציג 60 פריימים בשנייה לכל היותר.

כשהופציה פעילה -

אם כרטיס המסך לא מסוגל לייצר 60fps, אז הוא יתן פחות תמונות לשנייה (ידלג על פריימים) אבל זה לא יפגע במהירות המשחק עצמה.

כשהאופציה כבוייה -

המשחק לא ידלג על פריימים לעולם - כל 60 הפריימים תמיד יוצגו, אבל זה יכול לקחת יותר משנייה אחת. לכן מהירות המשחק עצמה

תשתנה בהתאם ליכולות כרטיס המסך, מה שיגרום להאטות והאצות של המשחק (כאילו הילוך איטי) וזה ממש ישפיע על המשחקיות.

אני לא מבין למה בכלל אפשר לכבות את האופציה הזאת, זה האלף-בית בתכנון משחק - ה-FPS לא אמור להשפיע על מהירות המשחק.

FPS נמוך יכול להשפיע על המשחקיות, כי כמה שפחות פריימים בשנייה ככה התנועה פחות חלקה.

אבל יש הבדל גדול בין תנועה לא חלקה להאטה טוטאלית של המשחק, שהרי תוכנן לרוץ במהירות מסויימת.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה איש....

אני ינסה לסמן את האופציה ולשחק קצת עם המשחק, ננסה לראות אולי זה באמת הושפע מזה, למרות שאני זוכר שכבר ניסיתי לסמן.. בכל אופן זה מקרה שאתה רואה פשוט את המשחק לשניה-שתיים הופך להיות מאוד מאוד מהיר, ואז חוזר למהירות נורמלית, כשיש ירידת FPS (אם אני מעלה לרזולוציה גבוהה) אז אפשר לראות בבירור שהמשקע מקרטע ועובד לאט, בגלל שהכ.מסך לא חזק..

השאלה היא, אם יש בהגדרות אחרות במחשב, איזה משהו שיכול להשפיע כדוגמת ה-FRAME SKIPPING שיגרום למשהו כמו שאני מתאר.

פורסם

אין שום אופציה (מלבד כיבוי frame skipping- שהיא נדירה כשלעצמה) שתשפיע על מהירות המשחק.

כל האופציות של איכות בדריבר ובמשחק יכולים להשפיע על קצב FPS בלבד - למשל התמונה תקרטע אבל השחקנים ירוצו באותה מהירות.

האמת היא שאם יש בעיית מהירות ב-PES אפילו ש-frame skipping דלוק, הייתי מאשים את המשחק עצמו במקרה הזה. עצם העובדה שהם נותנים

לך לשלוט ב-frame skipping זה כבר מדליק נורה אדומה לגבי המנוע. אולי הם לא פתרו את הבעייה הוותיקה ב-100% :nixweiss:

מה שבטוח, עם כרטיס מסך חזק זה לא היה קורה.

פורסם
  • מחבר

במשחקים הקודמים של הסדרה, הייתה אופציה חבויה של "Double Speed", שזה מזכיר לי את אותה מהירות שה היה קורה, מעבר לזה, שיש במשחק (אם אתה מכיר) אופציה של להתחיל עונה שאתה משחק שחקן אחד בלבד מהקבוצה, ואז שאתה לא משחק יש אפשרות כאילו להעביר את המשחק מהר, ואז אתה רואה את הכל טס, מעניין אם יש קשר..

פורסם
  • מחבר

אם להוסיף ולדייק, אני יגיד שזה לא כל המשחק נהיה מאוד מהיר, אלא השחקן שבאותו רגע מחזיק את הכדור, לשניה-שתיים הוא ספציפית נהיה מאוד מהיר.

פורסם

הכי פשוט יהיה אם תצלם סרטון קצר ב-FRAPS שימחיש את התופעה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים