עבור לתוכן

C# או VB ? מה כדאי ?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני כותב ב JAVA כבר הרבה שנים.

לאחרונה יש איזו אפליקציה שאני צריך לכתוב בשפה מייקרוסופטית (משהו פרטי, לא לעבודה). מלבד קצת התעסקות עם VB בעבר הרחוק (גירסה 5, שתדעו כמה רחוק) אני לא ממש מכיר את שפות התיכנות של מיקרוסופט, שמאז די השתנו.

התוכנית היא תוכנית client-server פשוטה שאמורה להתחבר ל sql server database ולבצע בו כל מיני עבודות.

באיזו שפה כדאי לי לכתוב, c# או VB ? (הן מבחינת יכולות השפה והן מבחינת קלות הלימוד והתיכנות בה)

כמו כן, אני מבין שכיום אני חייב בשתיהן לעבוד עם .net, האם נכון ?

תודה רבה

פורסם

חד משמעית - #C.

שתי השפות די שקולות מבחינת היכולות וקלות הלימוד. היתרון היחיד של VB.NET על פני #C הוא שלאנשים שכל חייהם עבדו ב-VB יהיה יחסית קל לעבור אליה (כי התחביר דומה). זו למעשה הסיבה היחידה לקיומה של VB.NET.

כמו כן, אני מבין שכיום אני חייב בשתיהן לעבוד עם .net, האם נכון ?

תשתית NET. היא חלק מהשפות האלה. זה כמו לשאול אם כשאתה עובד בג'אווה, אתה חייב לעבוד עם ה-JVM.

פורסם

אתה יכול בשניהם, VB פשוט יותר..

פורסם

אם הגעת מ-java, אז אתה תתחבר מהר ל-C#, כי זאת שפה שמייקרוסופט פיתחו על הבסיס של ה-java, אבל הכניסו כל מיני שיפורים כמו properties וכו'.

פורסם

אתה יכול בשניהם, VB פשוט יותר..

למה? אין הבדל מעשי בין השפות.

אם הגעת מ-java, אז אתה תתחבר מהר ל-C#, כי זאת שפה שמייקרוסופט פיתחו על הבסיס של ה-java, אבל הכניסו כל מיני שיפורים כמו properties וכו'.

גם לא מדויק. כל דבר שיש ב-#C יש גם ב-VB, ולהיפך. ההבדלים ביניהם הם בעיקר תחביריים. מה שכן, התחביר של #C הרבה יותר דומה לתחביר של Java מאשר VB, אבל זה צריך להיות פרט זניח יחסית כשבוחרים באיזו שפה לכתוב.

פורסם

למה? אין הבדל מעשי בין השפות.

גם לא מדויק. כל דבר שיש ב-#C יש גם ב-VB' date=' ולהיפך. ההבדלים ביניהם הם בעיקר תחביריים. מה שכן, התחביר של #C הרבה יותר דומה לתחביר של Java מאשר VB, אבל זה צריך להיות פרט זניח יחסית כשבוחרים באיזו שפה לכתוב.

[/quote']

דווקא בגלל שאין הבדלים בין השפות, אז כדאי שיבחר את השפה שאותהיהיה לו יותר קל ומהר להבין וללמוד... :nixweiss:

פורסם

חלק מזה שאין הבדל גם מצביע על זה שההבדל בעקומת הלמידה הוא מינורי.

הסיבה היחידה לקיום של VB.net היא היסטורית ו-C# היא השפה היותר מודרנית עם עתיד טוב יותר (כשיעבור הזמן תמיכה ב-VB כנראה תפחת לעומת C# שרק תמשיך להתפתח... עד שיבוא משהו חדש כמובן).

אפילו אם ימשיכו לפתח את VB, זה משהו פחות נפוץ ודי מיותר - למשל למצוא עבודה ב-C# כנראה הרבה יותר פשוט.

נכון שבסופו של דבר ההבדלים הם לא קריטיים, אבל כל הטעונים הם לטובת C# אז למה לא?

הסיבה היחידה לבחור ב-VB.net זה אם אתה כבר יודע לתכנת VB 6.0. וגם אז לא בטוח...

פורסם

#C

התחביר כמעט זהה לג'אווה.

יהיה לך הכי קל ללמוד.

פורסם

לפי דעתי, עדיף ללמוד C#.

זאת לא שפה קשה בכלל, ואני מסכים עם קודמיי שאמרו כי עם רקע מ-JAVA כדי ללמוד C#.

פורסם

אני עשיתי את ההפך והתחלתי לכתוב JAVA מC# ולא למדתי בכלל בשביל זה. פשוט התחלתי לכתוב. השפות דומות ממש. חוץ מלפתוח פעם או פעמיים גוגל זה אותו דבר בשבילי.

לדעתי - C#.

פורסם

אחזור ואומר:

כל דבר שיש ב-#C יש גם ב-VB, ולהיפך. ההבדלים ביניהם הם בעיקר תחביריים. מה שכן, התחביר של #C הרבה יותר דומה לתחביר של Java מאשר VB, אבל זה צריך להיות פרט זניח יחסית כשבוחרים באיזו שפה לכתוב.

הזמן שלוקח ללמוד תחביר של שפה, שאת העקרונות שלה אתה כבר יודע ומבין (במקרה הזה - תכנות שהוא managed ו-object oriented) הוא אפסי. זה לא משנה אם התחביר הזה דומה לתחביר של שפה שאתה כבר מכיר, לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים