עבור לתוכן

מחפש מסך 23" שיתאים לצרכיי=תקציב [בערך]1100+שאלה על FULL HD+מידות+ושאר ירקות :]

Featured Replies

פורסם

שלום, אנשים!

אני מעוניין לרכוש מסך 23" [גם על 22" לא אתלונן] למערכת שמורכבת בין השאר מ- INTEL I7 2.6 + GTX260 וכו'.

אשמח מאוד אם תוכלו לעשות לי קצת סדר בבלאגן, ולנסות להתאים לי מסך לצרכיי [שהם משחקים+עריכת וידאו\גרפיקה]:

1.קודם כל! ברשותי ספריה אשר מגבילה אותי לגובה של 38 סנטימטר.

שמתי לב שישנם דגמים של 23" שהם גם גבוהים וגם נמוכים [כלומר, אותו גודל רק שהבסיס שלהם נמוך יותר ולכן חוסך לי להתחיל להתעלל בספריה שלי ולנסר מדפים 8) ]. אשמח אם באמת תוכלו לייעץ לי על מסך כזה.

2.חייב לשאול לגבי הקטע של FULL HD. קראתי בסטיקי שדווקא לא מומלץ מסך שכזה, שכן הוא מאוד מכביד על כרטיס המסך ויכול לגרום לבעיות [אני במיוחד משחק רק אונליין...אז זה יותר תובעני]. האם כל הקטע הזה הוא בולשיט? במיוחד במערכת כמו שתהיה לי? ...האם כשקונים מסך שהוא FULL HD, זה אומר שתמיד תהיה לו ת'רזולוציה הגבוהה הזו של HD? כלומר, לא יהיה ניתן להוריד רזולוציה?

3.עוד כל מיני הערות קטנות:

הייתי רוצה להוציא עד 1100 שקל [למרות שאני מניח שינסו למשוך אותי לקנות אחד ב-1790 ש"ח...*אהמ*..DELL..*אהמ*.. :D.

הייתי מעדיף שהמסך יהיה מתכוונן [ולפי מה ששמתי לב-הסמסונגים די מקובעים לזווית אחת :-\ ]. והייתי רוצה גם שיהיה שלום עולמי... :cool2: סתם ..

קיצר, אודה מאוד למי שיוכל לעזור לי בבלאגןו שיצרתי לעצמי מרוב הקריאות בפורום. [לפעמים אני לוקח ת'תגובות בפורום יותר מידי ברצינות :D ]

תודה לעוזרים!

פורסם

1. זה קצת בעייתי, שכן אני לא מכיר מסך 23" שנמכר בארץ ומאפשר כוונון גובה (למעט דגם מאוד יקר של Viewsonic). מסכי 22" שאינם 16:9 למעשה גבוהים יותר מ-16:9 ב-23", ולפי מידע שמצאתי, אפילו ה-2243BW שמאפשר כוונון גובה, דורש 41.5 סנטימטר במינימום (כולל מעמד).

2. אפשר להוריד רזולוציה מתחת לרזולוציה הטבעית/מקסימלית. זה לא מומלץ בעבודה עם טקסט, אבל עם משחקים אין בעיה. המערכת שלך מספיק חזקה כך שלא תצטרך לעשות זאת, כנראה, למעט משחקים מאוד מסוימים שיש להם דרישות גרפיות מטורפות.

3. נא להוסיף את התקציב לכותרת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אחי :xyxthumbs:

1.אוקיי, אי הבנה קטנה. אני מודע לכך שלמסכים הללו אין כוונון גובה. אני פשוט די בטוח שראיתי בחנות [באג או אופיס דיפו...לא מכיר עוד חנויות שיש להן תצוגות לצערי :nixweiss: ] -אז ראיתי שם מסכים באותו גודל, רק שהגובה שלהם היה שונה. לדוגמא, רשמתי על דף מידות, וכנראה שה 2494HS של SAMSUNG הוא מסך 24" ועם גובה של 23 סנטימטר!:

http://www.engadget.com/2008/11/21/samsung-shows-clean-lines-on-1080p-syncmaster-2494hs-lcd/

אתה מבין למה אני מתכוון? אה ..והוא גם מתכוונן...לא בגובה, אלא אחורה קדימה. קיצר, אז אולי יש עוד מסכים כמוהו בסגנון, בגובה כזה -זה יחסוך לי בעיות.

2.ממממ....אני מנסה אז להבין אם באמת במקרה של מערכת כמו שלי-האם זו תהיה שטות לא לקנות מסך FULL HD? או שדווקא עדיף שלא [אולי יצוצו בעיות איתו? בעתיד עם משחקים חדשים\או בצפייה באתרים וכו'?]. לא רוצה לעשות טעות בנוגע לזה. לא יודע אם FULL HD כזה הכרחי. [חח..אני גם ככה קופץ משנים של צפיה ב-1024X768.. אז אני אודה לכל רזולוציה שהיא! :D ].

אני פשוט חושב שאני צריך ללכת על דרך השלילה. אם אני מגיע להחלטה ש FULL HD -זה לא טוב-אז אני כבר מוריד כמה מסכים. בנוסף, אם מומלצים, לדוגמא, רק מסכי 16:10 לגיימינג- אז כבר אני מוריד את כל ה-16:9..וכן הלאה, וכן הלאה...[/b]

הצעות לקריטריונים שצריך לשלול?

פורסם

אם יש לך הגבלת גובה כזאת או אחרת, אז זה הקריטריון הראשון שלך וכנראה הוא זה שיפיל לך מסכים רבים מהמשוואה.

פורסם
  • מחבר

אם יש לך הגבלת גובה כזאת או אחרת, אז זה הקריטריון הראשון שלך וכנראה הוא זה שיפיל לך מסכים רבים מהמשוואה.

אתה צודק לגמריי KOM!

אני אגיד לך דוגרי. כמובן שההעדפה הראשונית תהיה שהמסך יהיה נמוך יותר מ-38 סנטימטר [ויש כאלה]...אבל אם יהיה מסך מומלץ יותר, איכותי יותר ומשתלם למחיר, לא יהיה לי אכפת אשכרה לנסר מדף אחד מהספרייה שלי ולוותר עליו בכדי להכניס מסך בנזונה במקומו ;D

פורסם

כנראה שה 2494HS של SAMSUNG הוא מסך 24" ועם גובה של 23 סנטימטר!:

מאיפה הבאת את השטות הזאת? ??? 23 סנטימטר? WTF, זה גובה של מסך 15".

ב-24" ב-16:9 רק הפאנל עצמו, בלי המסגרת והרגלית, הוא בגובה של 30ס"מ.

הצעות לקריטריונים שצריך לשלול?

אין קריטריונים שצריך לשלול, חוץ מהגובה. אני מציע לך שתלך לתצוגות האלה ותמדוד בסרגל את הגובה של המסכים השונים - 20", 22", 23", 24".

פורסם
  • מחבר

תשמע, יכול להיות שטעיתי. פשוט חזרתי הביתה עם פתק שבו רשמתי כל מיני דגמים שראיתי...וליד הדגם הזה כתבתי שהגובה שלו היה כזה.

יכול להיות שהייתי שיכור ולא שמתי לב. :silly: אבל מעניין באמת איך עכשיו אוכל לסנן את המסכים שהם עד 38 סנטימטר גובה.

אגב, מה לגבי ה ASPECT RATIO?

האם כל המסכים שנראים ממש, אבל ממשששש רחבים-הם 16:9? כי אם כן, אני מעדיף את ה-16:10 שהם טיפה פחות רחבים.

האם ישנה השפעה מסויימת על משחקים וכו'? [הבנתי שלמשחקים עדיף 16:10 ,אבל אולי זו סתם שטות?].

נ.ב-עדיין אף אחד לא ציין דבר לגבי הקטע של FULL HD. אני מניח שזה סתם גימיק. גם ככה מי צריך רזולוציה כזו למסך שקטן מ-32"? :nixweiss:

פורסם

FULL HD זה לא דבר "מוגזם" על מסך 24"...

מסכי 16:9 רחבים ועיקר החסרון שלהם הוא בשטח תצוגה קטן לעומת 16:10, הדבר אידיאלי לסרטים שכן אין פסים שחורים. למשחקים גם מסך 16:10\16:9 יתאימו, אולי עם עדיפות ל-16:10.

פורסם

הדבר אידיאלי לסרטים שכן אין פסים שחורים.

רק בסרטים שהם 16:9 ויש מעט מאוד סרטים כאלה. סדרות ב-16:9 דווקא יש מלא.

בסרטי קולנוע עדיין יהיו פסים שחורים, רק קצת קטנים יותר.

פורסם

רק בסרטים שהם 16:9 ויש מעט מאוד סרטים כאלה. סדרות ב-16:9 דווקא יש מלא.

בסרטי קולנוע עדיין יהיו פסים שחורים, רק קצת קטנים יותר.

קיבלתי את התיקון, בכל מקרה עדיף מסכי 16:10 כל עוד יש.

פורסם
  • מחבר

אני אמנם עורך וידאו, אבל לא יודע...הרוחב הזה שלא נגמר...לא עושה לי את זה.

1.כלומר, לפי מה שאתם אומרים, אפשר לדעת עפ"י העין: המסכים הרחבים באופן מוגזם>>הם 16:9 , ואלה ה"יותר מרובעים" >>הם 16:10?

אני אעדיף אותם :)

2.טוף, אז כנראה קודם כל כדאי לי ללכת פיזית לחנות, ולמדוד גבהים. מישהו מכיר עוד חנויות חוץ מאופיס דיפו או באג, שישנם שם מסכים עובדים\פועלים בתצוגה?

אגב..אני מניח שזה קצת TRICKY כל העסק הזה של מסכים בתצוגה. כי מחשב אחד משדר לכולם במקביל [בעזרת מפצל]-בטח דבר שמוריד באיכות.

וגם בגלל הקטע של השוני בין כולם: מחוברים גם מסכים שהם-20" ו-24", כך שבטח בחנות שמים ת'רזולוציה על אחת כזו נמוכה, כדי שכל המסכים יקלטו את השדר. דבר אשר לא מראה ת'פוטנציאל האמיתי של כל מסך [מתצוגה שראיתי באופיס דיפו-האייקונים של הדסקטופ שם נראו כאילו זו הייתה רזולוציה של 800X600.. הם היו גדולים כאלה ולא חדים...ממש מעצבן! :-\ ].

פורסם

בשביל ללמוד על איכות מסך יש לחבר אותו לבד למחשב ועדיף בתאורה סבירה ולא תאורת האנגר מוזרה כמו שיש בדרך כלל באופיס דיפו למשל.

לעומת זאת מושג על גובה, עיצוב וכיונונים דווקא כן אפשר לקבל התצוגה שם.

פורסם
  • מחבר

בשביל ללמוד על איכות מסך יש לחבר אותו לבד למחשב ועדיף בתאורה סבירה ולא תאורת האנגר מוזרה כמו שיש בדרך כלל באופיס דיפו למשל.

לעומת זאת מושג על גובה, עיצוב וכיונונים דווקא כן אפשר לקבל התצוגה שם.

כן, אני מבין אותך. :)

מבדיקה מהירה [ואני מקווה שלא יותר מידי נחפזת] - נראה כי האופציות שלי [למסך עד 38 סנטימטר גובה]-אינן מרובות, אך ישנו מסך אחד שצץ מבין כולם:

ה- SAMSUNG 2243EWX בגודל 22":

http://www.samsung.com/il/consumer/detail/detail.do?group=computersperipherals&type=monitor&subtype=lcdmonitor&model_cd=LS22MYDKFV/ILC

בחלק של ה SPECIFICATIONS ניתן לראות את הגודל שלו.

אני מניח שהוא מסך יחסית טוב. מעניין אם ישנן אופציות נוספות [באותו גובה]...אולי מחברות אחרות כמו LG, אם כי נראה שרוב הפורום דווקא מעדיף את מסכי SAMSUNG ו- DELL.

פורסם

אם המידע שם נכון, המסך אכן ייכנס, אם כי זה קצת צפוף.

אגב, מה שאתה צריך זה את ה-2243BW, שכן את ה-2243EWX, ככל שידוע לי מביאים לארץ ללא הסטנד הארגונומי, ולא בטוח שהגובה של הסטנד הפשוט יותר זהה.

http://www.samsung.com/il/consumer/detail/spec.do?group=computersperipherals&type=monitor&subtype=lcdmonitor&model_cd=LS22MYKRBQ/XAA

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=691094

פורסם
  • מחבר

אם המידע שם נכון, המסך אכן ייכנס, אם כי זה קצת צפוף.

אגב, מה שאתה צריך זה את ה-2243BW, שכן את ה-2243EWX, ככל שידוע לי מביאים לארץ ללא הסטנד הארגונומי, ולא בטוח שהגובה של הסטנד הפשוט יותר זהה.

http://www.samsung.com/il/consumer/detail/spec.do?group=computersperipherals&type=monitor&subtype=lcdmonitor&model_cd=LS22MYKRBQ/XAA

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=691094

לא נכון!?! אתה רציני? :s05:

וואו...מאיפה לך המידע הזה? באמת צריך לבדוק את זה, כי אם זה לא כולל את הסטנד הזה-זה עשוי להשפיע [אמנם יכול להיות דווקא השפעה חיובית- כי קראתי ת'ביקורת של הבחור מהפורום שטען שכנראה בגלל הסטנד הזה-כל פעם שהוא מקליד אז המסך רועד..לא דבר טוב במיוחד. אז אולי זה טוב? גם ככה מי צריך PIVOT בכלל? ;D ].

בוא נגיד ככה: אם ה-2243EWX לא כולל ת'סטנד, אבל הוא בגובה המתאים: האם יהיה לי כדאי לקחת אותו בכל מקרה?

פשוט הבנתי שצריכת החשמל שלו נמוכה יותר, וכאלה. האם ישנם שיפורים נוספים בדגם זה על פני הדגם הישן יותר שידועים לך!?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים