עבור לתוכן

רעש "צווחני" מכרטיס 260 gtx

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס 260gtx ocx

של bfg

חדש.

(עריכה: BFG NVIDIA GeForce GTX 260 OCX 896MB PCIe 2.0

http://www.bfgtech.com/bfgrgtx260896ocxe.aspx)

ובכשלדוגמא אני מפעיל משחק כמו Armed Forces Corps

הוא עושה רעש צייצני-צווחני (squeal / whine) הוא די חלש.. אבל מספיק בשביל להבחין בו..

זה די מבאס.. וקראתי שזה מופיע לעוד אנשים..

קראתי שיש כאלה שאומרים שזה בגלל הOC... ושככה זה בכל הכרטיסים החדשים..

בכל אופן זה די מתסכל ומרגיז השאלה היא אם יש משהו לעשות בקשר לזה?

(האחריות כמובן עוד בתוקף.. הרכבתי את המחשב ביומיים האחרונים, והכרטיס מסך קנוי מלפני בערך חודש)

זה בוודאות הכרטיס מסך, הרעש מגיע ממנו, קראתי על עוד מקרים כאלו, וזה מופיע בהאצת תלת מימד...

בסתם גלישה באינטרנט לדוגמא אין רעש.

אלה שני אשכולות שאולי יעזרו להסביר את הבעיה

http://www.tomshardware.co.uk/forum/page-253854_15_0.html

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1355240

תודה רבה :)

פורסם

איזה דגם של 260יש לך?

פורסם

גם אצלי מופיע הרעש הצייצני, זאת תופעה מוכרת ואין בכך שום דבר שיכול להיות סימן לסכנה

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות הזריזות :)

ערכתי את ההודעה המקורית עם קישור ופירוט קצת יותר רחב על הדגם..

תודה שהרגעת אותי בנוגע לסכנה לחלקים :xyxthumbs:

עכשיו לעניין השני... זה עדיין די מטריד.. לא? כמו יתוש...

יש דרך לפתור את זה?

זה משהו שיש בכל כרטיס מסך חדש?

פורסם

לא בדקתי לאחרונה אם יש להשיג קירורים שתומכים בו, אבל אופצית שדרוג הקירור שלו בטוח תהיה זמינה בשלב זה או אחר עם קירור שקט וטוב יותר.

תבין, מדובר בכרטיס די חם, לא הכי חם, אבל אחד שבהחלט צריך את הקירור שלו בעת מאמץ

פורסם
  • מחבר

לא בדקתי לאחרונה אם יש להשיג קירורים שתומכים בו, אבל אופצית שדרוג הקירור שלו בטוח תהיה זמינה בשלב זה או אחר עם קירור שקט וטוב יותר.

תבין, מדובר בכרטיס די חם, לא הכי חם, אבל אחד שבהחלט צריך את הקירור שלו בעת מאמץ

אז בשביל לפתור את זה מדובר רק על שדרוג קירור או משהו בסגנון הזה... (אנדר-קלוקינג אולי)

זו לא בעיה של הכרטיס הספצפי שקניתי אני מבין... החלפה לא תועיל..

נכון?

פורסם

רגע, מדובר ברעש של מאוורר במהירויות סיבוב גבוהות, או רעש ממייצבי מתח חשמלי (Voltage Regulators) ?

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שזה של המאוורר כי חשבתי בהתחלה אולי יש משהו שמפריע לתנועה חלקה של המאוורר ובגלל זה הרעש נוצר..

אבל לא.. ניסיתי לשים את האצבע לעצור את המאוורר הזה בזמן רעש וזה לא עזר...

אז זה כנראה לא זה.

פורסם

אם כך אנחנו מדברים על "רעש אלקטרוני"... לא חושב שזה מזיק אבל אני רק יכול לומר לך שלמשל אצל EVGA באתר ישנו סעיף

של electronic noise תחת סיבות המשתמש להחלפת חומרה (בתהליך שליחת מוצר תקול למחלקת RMA).

לדעתי "underclock" (הורדת תדרים) יכולה לעזור מהבחינה הזאת... אתה יכול לנסות, אבל זה לא פתרון לעניין.

אם זה ממש מפריע לך אתה יכול אולי לגשת לחנות ולבדוק איך כרטיס אחר נשמע (דגם זהה או 260 של ייצרנית אחרת בתדרים דומים)

ומקסימום להתחיל תהליך מימוש אחריות במידת הצורך.

פורסם
  • מחבר

קודם כל הרגעתם אותי כי פחדתי שיש פה בעיה בחומרה ואני מבין שזה דבר די נורמלי בשימוש מאומץ יותר של הכרטיס..

(פשוט זה מחשב חדש אחרי שאת הקודם החזקתי בערך 5 שנים.. אז לא הייתי מודע לזה..)

נראה לי שאני אנסה לא להיות קטנוני ולנסות להתרגל לזה..

אם זה יהיה בלתי נסבל אולי אני אשקול שוב..

שוב תודה רבה על התגובות והעזרה :D

פורסם

תתרגל ככה זה אצלי בטעינות של CRYSIS - נשמע כמו טעינת קבל אז אני משער שזה העברת זרמים יחסית גבוהים - ועם ההספק שהוא צורך הם בטוח גבוהים !

פורסם

אם היה ככה אצלי מזמן הייתי מחליף כרטיס.

פורסם

G אם היה לי ATI מזמן כבר הייתי מחליף את הכרטיס :yelclap:

תאמת שזה ממש שטויות כל עוד הביצועים בשמיים זה שווה את הרעש :)

פורסם

G אם היה לי ATI מזמן כבר הייתי מחליף את הכרטיס :yelclap:

תאמת שזה ממש שטויות כל עוד הביצועים בשמיים זה שווה את הרעש :)

מסכים לגמרי, מה זה משנה אם יש רעש שבקושי שומעים גם בשקט מוחלט, כאשר בשעת משחק יש את הסאונד של המשחק (אם באוזניות אז בכלל)..

פורסם

בנוגע לשריקות וציוצים מכרטיס המסך בשעת עומס - מ BFG נמסר בזמנו שהתופעה מוכרת ומתרחשת עם מערכות מחשב המתחברות למתח רשת של 220 וולט/50 הרץ ושמקור התופעה נעוץ ב Reference Design של NVIDIA.

הצלחתי לאמת את התופעה גם עם ה GTX285 OCx של דוד שלי.

הנושא צויין גם בביקורת ש Bit-Tech.net עשו ל 285ocx בזמנו :

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2009/01/30/bfg-tech-geforce-gtx-285-ocx-1gb/1

ציטוט ספציפי :

Its worth noting that the whistling problems we encountered during our original review were still apparent on the two BFG Tech GeForce GTX 285s weve got (well be looking at GTX 285 SLI performance very soon). According to Nvidia, the problem is only apparent on 220V mains connections and there will be a fix for this in the form of a cable attachment coming soon, but we dont have an official ETA for it yet.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים