עבור לתוכן

האם המתכנתים עובדים הרבה יותר קל מפעם ?

Featured Replies

פורסם

יצא לי לדבר עם מישהו שבונה מערכות מידע מקוונות באינטרנט למכללות, בתי ספר , עסקים וכולי

אז שאלתי אותו בתור בור גדול בנושא , "מה , אתה יושב וכותב את הקוד ממש מאפס ? "

הוא אומר לי מה פתאום יש לי מערכת מוכנה לבניית כל סוגי מערכות מידע , ואני בונה מערכת ממש כמו לגו .

כלומר לא נוגע בקוד בכלל !

אז חשבתי לעצמי , ידוע שפעם התקמצנו על כל קילו בייט וכל טיפה של כח עיבוד , והיו בונים קודים מתוחכמים ויעילים להפליא .

למשל אם היו כותבים משחקים של פעם כמו שנהוג היום הם היו שוקלים פי 10 ו 20 ללא הגזמה .

מישהו שמע ממתכנת עתיק מה דעתו על המתכנתים של היום ?

לא שאני נגד נוחות עבודה , ההיפך אם אפשר לחסוך כאב ראש לאלפי אנשים מה טוב ומה נעים :xyxthumbs:

פורסם

העלת פה סוגייה מעניינת.

בסה"כ טבעי שנוצרה פירמידה הפוכה, בה הידע "לעומק" מצוי בקרב אוכלוסייה יוצר ויותר מצומצמת.

ברור שכיום אתה מוריד פקדים פונקציות וסקריפטים לכל מה שאתה צריך, אבל התוכנה שתיצור לעולם לא תגיע לרמת יעילות כפי שהייתה יכולה להגיע בעזרת תכנות עבודת נמלים.

המתכנתים של פעם בוודאי מסתכלים על מתכנתים של היום בזלזול, כאילו קיבלו כל מה שיש להם על מגש של זהב..אבל ככה זה בכל תחום, סוללי הדרך יכולים רק להתגאות במה שהם עזרו ליצור ולהתבאס על מה שזה הפך להיות.

פורסם

בהחלט יש דברים שנהיו קלים יותר.

התוצאה שהיום בונים מערכות מורכבות יותר בעלויות נמוכות יותר.

מנקודת מבט מסויימת אפשר לומר שזה מתקזז.

פורסם

ברור שכיום אתה מוריד פקדים פונקציות וסקריפטים לכל מה שאתה צריך, אבל התוכנה שתיצור לעולם לא תגיע לרמת יעילות כפי שהייתה יכולה להגיע בעזרת תכנות עבודת נמלים.

המשפט הזה הוא ממש שטויות.

אני מבטיח לך שכל ספריה כללית שאתה משתמש בה ממומשת בדרך הכי יעילה שקיימת, ואם אתה תצליח למצוא לה מימוש יותר טוב, כנראה שתזכה לתהילה בתחום. אחד הדברים הכי לא נכונים מבחינה תכנותית זה לכתוב מחדש פונקציות ספריה \ קלאסים קיימים, לא רק שזה בזבוז זמן אלא שרוב הסיכויים שהקוד שלך יהיה פחות יעיל ועם יותר באגים.

פורסם

אם מישהו אומר שהוא לא נוגע בקוד אז כנראה שהוא פשוט לא מתכנת.

גם היום עם כל ההתקדמות הטכנולוגית אין תחליף לכתיבת קוד, נכון שמתכנת כיום משתמש בספריות קיימות אבל כמו שזליג אמר התוצאה היא שהיום המערכות שבונים מורכבות יותר. אם פעם המתכנת היה צריך להכיר רק 50 פקודות ב-c וזה הספיק לו אז היום כל ספריה שהוא משתמש בה יכולות להיות לה מאות פונקציות והמתכנת צריך להבין באיזה ספריות כדאי לו להשתמש, ללמוד להשתמש בהן ולכתוב קוד שיתפור את החיבור ביניהן. זו עבודה אחרת אבל לא דווקא יותר קלה.

פורסם

אם מישהו אומר שהוא לא נוגע בקוד אז כנראה שהוא פשוט לא מתכנת.

גם היום עם כל ההתקדמות הטכנולוגית אין תחליף לכתיבת קוד, נכון שמתכנת כיום משתמש בספריות קיימות אבל כמו שזליג אמר התוצאה היא שהיום המערכות שבונים מורכבות יותר. אם פעם המתכנת היה צריך להכיר רק 50 פקודות ב-c וזה הספיק לו אז היום כל ספריה שהוא משתמש בה יכולות להיות לה מאות פונקציות והמתכנת צריך להבין באיזה ספריות כדאי לו להשתמש, ללמוד להשתמש בהן ולכתוב קוד שיתפור את החיבור ביניהן. זו עבודה אחרת אבל לא דווקא יותר קלה.

נקודת מבט דומה: http://www.joelonsoftware.com/articles/LordPalmerston.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים