עבור לתוכן

כבל שרוף בספק / לוח אם

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי מת אתמול, פתחתי אותו וגיליתי שנשרף אחד הכבלים שמחבר בין הספק ללוח האם.

חיפוש קצת בגוגל העלה שקוראים לו P4 Connector או 12V power connector, והוא נראה ככה:

http://www.cartft.com/image_db/P4-P4-Stecker.jpg

הבעיה העיקרית היא שגם המחבר שבקצה של הכבל נשרף, וגם חתיכה קטנה ממנו נשברה בתוך המחבר שיושב על לוח האם.

יש משהו שאפשר לעשות? אני מניח שאצטרך לקחת את המחשב לתיקון... כמה אמור לעלות לתקן דבר כזה?

(ואם כבר, אז יש למישהו המלצה לחנות או טכנאי באיזור צפון תל אביב?)

תודה.

פורסם

מה תיקון?

הספק בטוח נשרף, תחליף אותו.

עובד?, יופי.

לא עובד? לוח האם נפח את נשמתו, תחליף אותו.

מה אתה מצפה שטכנאי יעשה?

פורסם
  • מחבר

יחליף את הכבל, אם זה אפשרי?

זה לא נראה כאילו הספק שרוף... כשהפעלתי את המחשב, אז חלק מהדברים (מאווררים, כונננים קשיחים וכו') כן התחילו לעבוד ולהראות שהם מקבלים מתח.

פורסם

זה גם קרה לי. וזה לא היה ספק גנרי (HEC).

שלחתי את הלוח-אם להחלפה והוא תוקן.

אח"כ גזרתי חתיכה קטנה של אותו הכבל מספק גנרי ישן, חתכתי קצת לפני בפלאג בספק שלי וחיברתי את הכבלים.

פורסם

תראה, הכבל לא נשרף סתם ככה, הוא נשרף בעקבות קצר, אותו קצר יכול לנבוע מהספק או מלוח האם, בכל מקרה, סביר ביותר שהספק נשרף, אז להחליף את הכבל לא ממש יעזור, בכל מקרה, בשביל להלחים 4 גידים, לא צריך טכנאי...

פורסם

במידה והספק לא גנרי, יש לו הגנות בסיסיות למניעת שריפה שכזאת.

פורסם
  • מחבר

זה ספק שמשולב במארז של foxconn, למיטב זכרוני. אין לי מושג אם זה נחשב גנרי או לא.

אני לא ממש מסכים עם האימרה "בשביל להלחים 4 גידים, לא צריך טכנאי...", כי אני בכל זאת לא איש שמתעסק עם חומרה (ואפשר לראות את זה היטב לפי סטטיסטיקות ההודעות שלי...). מה גם שאין לי בדיוק ציוד כמו מלחם.

בקיצור, אני אנסה לראות אם אני מצליח להוציא את החתיכה שנשארה בתוך המחבר של לוח האם (ושהוא לא נשרף גם כן) ואראה מה אפשר לעשות עם הספק...

בכל מקרה, למישהו יש המלצות למעבדת מחשבים או טכנאי בצפון תל אביב?

פורסם

אם תבוא לראשון תקבל את התיקון חינם ;)

עם הלוח אם אין מה לעשות, אם הסוקט נקבה שעל הלוח התפחם כנראה שתצטרך לשלוח את הלוח להחלפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים