עבור לתוכן

מחשב קורס למסך שחור בליווי תקתוק של הדיסק הקשיח כנראה

Featured Replies

פורסם

מדובר במחשב שמתפקד כמדיה סנטר בלבד. לוח אם של Asus, מעבד E8400.

לעיתים בעת צפייה בסרט, אך הדבר קורה בעיקר כאשר אני צופה בשידור מושהה כלומר המחשב מקליט תכנית מהטלוויזיה ואני צופה באותה תכנית המחשב קורס.

לא מדובר ב-BSOD ואף אין כל הודעת שגיאה בעת העלאה מחודשת של מע' ההפעלה.

סימפטומים: נשמע תקתוק חד פעמי מהמחשב כמעין כיבוי צורם של הדיסק הקשיח, המחשב קורס למסך שחור. לחיצה על כפתור ה-reset אינה מלווה בתגובה. אני חייב לסגור לגמרי את המחשב, לבצע פתיחה מחדש ואז המחשב עולה (מלבד ההודעה של ויסטה על המחשב שלא נסגר כיאות) כאילו לא קרה דבר עד הפעם הבאה.

אני חושד באחת מ-3 אפשרויות:

1. דיסק קשיח תקול.

2. לוח אם.

3. ספק.

מה דעתכם? האם יש חשד לבעיה אחרת? כיצד לניתן לזהות את הבעיה שגורמת לכך?

תודה.

פורסם

תריץ בדיקה לקשיח באמצעות תוכנת בדיקה של היצרן.

פורסם
  • מחבר

לוח האם הנו של Asus מדגם P5N7A-VM עם גרסת ה-BIOS המעודכנת ביותר של Asus.

דיסקים קשיחים יש שניים:

1. WD Caviar - WD5000-AAKS

2. WD Caviar WD - WD200 JD

אינני יודע מהו תאריך הייצור של הדיסקים. כיצד ניתן לבדוק זאת?

בכל אופן הראשון נרכש במהלך החודשים האחרונים ועליו מותקנת ה-OS. השני וותיק יותר בן בערך כשנתיים.

עוד דבר מוזר אותו זיהיתי במהלך בדיקה עם תוכנת System Information מזהה שהכונן עובד בהירות של 5,400 RPM בעוד הוא אמור לעבוד ב-7,200 RPM . האם המידע חסר משמעות או שמרמז על בעייה?

תוספת:

בצעתי עדכון מסוים למחשב שדרש restart, המערכת בצעה יציאה עד לנקודת האתחול ואז שוב המחשב כלל לא התעורר. המערכת אפילו לא מגיעה לתצוגת לוגו לוח האם. האם לתקלה כגון זאת יכול להיות אחראי הדיסק הקשיח? האם לא אמורה להתקבל הודעת boot device failure או דומה?

שוב תודה.

פורסם

תריץ בדיקה לקשיח באמצעות תוכנת בדיקה של היצרן.

פורסם
  • מחבר

הרצתי בדיקה מלאה לשני הדיסקים הקשיחים - הן Quick test והן Extended test ובשניהם קיבלו הדיסקים ציון של Pass.

אם זה משנה... לפי הוראות WD הבדיקה בוצעה ב-Windows.

עוד דבר מוזר... מעבר למהירות הדיסק שמדווחות לא נכון, שני הדיסקים בנויים לעבוד במצב של SMART Enabled ב-BIOS, אך עדיין כל התוכנות מזהות את הדיסקים במצב של SMART Disabled.

כיצד להמשיך מכאן באבחון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים