עבור לתוכן

לא מצליח לקנפג 1360x768@60p מעל HDMI עם ATI HD 4550

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס מסך HD 4550 של Sapphire עם יציאת DVI ויציאת HDMI. כרגע מותקן Catalyst 9.3 מעל Win XP Pro SP3 וגם מעל Vista Ultimate SP1.

המחשב משמש לעבודה רגילה + סרטים, ולכן מחובר למוניטור ברזולוציה 1600x1200 ולפלזמה ברזולוציה 1360x768.

בתחילה, בגלל מגבלת כבלים שהיו ברשותי, חיברתי את יציאת ה HDMI למוניטור ואת יציאת ה DVI לפלזמה ללא בעיות מיוחדות.

כעת, לאחר שרכשתי כבל HDMI ארוך לצורך חיבור הפלזמה, הפכתי את החיבורים אבל העסק מקרטע מאחר שאני לא מצליח בשום צורה לקנפג את יציאת ה HDMI להוציא רזולוציה NR עבור הפלזמה של 1360x768. הכי קרוב שהגעתי זה 720p, גם ב XP וגם ב Vista. ניסיתי להוסיף רזולוציה לא סטנדרטית דרך ה registry (לפי חיפוש בגוגל), כמו גם לקנפג באמצעות Powerstrip אבל ללא הצלחה.

אשמח לעזרה!

פורסם

720p זה 1360X768 ככה שהגעת אל הרזולוציה

פורסם

720P זה 1280X720.

פורסם
  • מחבר

עידכון קטן: התקנתי Catalyst 9.4 על ה- XP ועדיין לא מצליח להפעיל את הרזולוציה הרצויה.

בניגוד לגרסה הקודמת של CCC שלא נתנה לי כלל אפשרות לבחור 768p, הגירסה הנוכחית כן מאפשרת זאת אבל המסך טוען שהוא מקבל 1080i ואיכות התמונה בהתאם.

למען הבהרה אני עובד עם מסך אחד פעיל בכל פעם, ללא cloning או extended desktop וכו', כדי למזער "רעשים".

פורסם
  • מחבר

הקפצה... מישהו?

פורסם

הרזולוציה בהגדרה היא 1280X720 , ובהגדרות של טלויזיה היא גם 1366X768 כמו שאני ציינתי ובבקשה קישור :

וגם של מחשב נייד.

ניסית להגדיר בפלזמה HDMI?

פורסם
  • מחבר

וגם של מחשב נייד.

ניסית להגדיר בפלזמה HDMI?

לא מבין את השאלה?!

כשהמחשב היה מחובר לפלזמה באמצעות כבל DVI->HDMI ניתן היה להוציא 768p שזו רזולוציית ה- NR של הפלזמה, עם מיפוי 1:1 של הפיקסלים.

כעת, כשהמחשב מחובר לפלזמה באמצעות כבל HDMI->HDMI, לא ניתן להוציא 768p. כן ניתן להוציא 720p למשל, אבל איכות התמונה פחותה בהשוואה ל- 768p.

זה קצת מוזר, במיוחד לאור העובדה שכשיציאת ה HDMI חוברה עד לאחרונה למוניטור באמצעות כבל HDMI->DVI כן היה ניתן להוציא 768p וכאמור גם 1600x1200, כך שלא נראה לי שיש בעיה גורפת בהוצאת רזולוציות שאינן סטנדרטיות ל HDTV מעל יציאת ה HDMI. כנראה שמדובר בשילוב של יצאת ה HDMI והחיבור למסך הפלזמה הספציפי שלי (אולי ערכי EDID ש CCC מתייחס אליהם, למשל). לכן, אני מניח שאמור ליהיות פתרון כלשהוא, אלא שעד כה לא הצלחתי למצוא כזה.

פורסם

תקן HDMI המקורי לא מאפשר רזולוציה של 1360X768 (הרזולוציה הזאת לא קיימת בתקן !! )

לכן הכרטיס שלך מוציא לך 1280X720 (שזה כן תיקני) וזאת לאחר שהוא מתקשר עם המעבד של הפלזמה כדי לדעת מה הרזולוציות שהיא תומכת .

לפי מה שכתבת אני מבין שחיברת מיציאת DVI במחשב ל HDMI בפלזמה ואז הצלחת להציג 1360X768 , אם זה נכון אז יתכן והפלזמה שלך תומכת גם ברזולוציות לא סטנדארטיות של HDMI (כמו שעושים רוב מסכי המחשב) .

איזה פלזמה יש לך ? תנסה לבדוק בספר ההוראות של הפלזמה באיזה רזולוציות היא תומכת בכניסת ה HDMI .

פורסם
  • מחבר

תקן HDMI המקורי לא מאפשר רזולוציה של 1360X768 (הרזולוציה הזאת לא קיימת בתקן !! )

לכן הכרטיס שלך מוציא לך 1280X720 (שזה כן תיקני) וזאת לאחר שהוא מתקשר עם המעבד של הפלזמה כדי לדעת מה הרזולוציות שהיא תומכת .

לפי מה שכתבת אני מבין שחיברת מיציאת DVI במחשב ל HDMI בפלזמה ואז הצלחת להציג 1360X768 , אם זה נכון אז יתכן והפלזמה שלך תומכת גם ברזולוציות לא סטנדארטיות של HDMI (כמו שעושים רוב מסכי המחשב) .

איזה פלזמה יש לך ? תנסה לבדוק בספר ההוראות של הפלזמה באיזה רזולוציות היא תומכת בכניסת ה HDMI .

תקן HDMI אמנם לא מחייב תמיכה ב- 768p, אבל כמובן שהוא מאפשר זאת מאחר שהוא backwards compatible עם DVI-D. בכל מקרה, כפי שאמרתי, הפלזמה תומכת ב 768p בכניסת ה HDMI שלה, כך שאין שום בעיה עם הפלזמה עצמה (דא"ג 50Q91H אם זה מעניין). הבעיה היא עם הדרייבר של הכרטיס מסך שלא מוכן להוציא 768p מעל HDMI כאשר הוא מחובר לפלזמה. האם יש בכ"ז דרך לעקוף את המגבלה הזו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים