עבור לתוכן

דיסק קשיח בחיבור IDE (דיסק שני) מזוהה כ-SYSTEM אפילו שהוא ריק ומפורמט

Featured Replies

פורסם

שלום, קניתי מחשב חדש והשארתי את הכונן הקשיח הישן (ראו מפרט בפרופיל).

1. הצורב והדיסק הקשיח השני (WD) מחוברים לשקע IDE כך שהקשיח מוגדר MASTER

2. הדיסק הראשון (SUMSUNG) מחובר ל- SATAII 0 . ?גם כן MASTER)

3. עוד ב- BIOS ה- WD משום מה התעקש להיות- C. וכאשר החלפתי אותו לSLAVE - מערכת הפעלה לא הצליחה לעלות מהצורב כלל. הופיעה הודעת שגיאה: NDTLR MISSING (אני כנראה טועה בקשר לאותיות המדויקות בשגיאה, כי זה קרה לפני שבוע)

4.לאחר כמה שינויים, פירמוט, התקנה ש מערכת ההפעלה על ה- SUMSUNG ושינוי אותיות, הצלחתי לגרום למחשב לזהות את ה-SUNSUNG כ -C (BOOT) , אבל המחשב עדיין התעקש על WD כ- SYSTEM ואם אני מנתק אותו מערכת ההפעלה לא עולה!

5. השאלה שלי - למה המחשב (לוח אם?) ממשיך לחשוב על הכונן המחובר ל- IDE ככונן SYSTEM אני רק רוצה שזה יהיה כונן לגיבוי.

א- האם ניתוק של WD כליל, והתקנה מחדש של מערכת הפעלה , כאשר רק ה- SUMSUNG מחובר ולאחר מכן החזרתו של ה-WD תפתור את הבעיה?

6. לצערי האיש הטכני שהרכיב לי את המחשב לא הצליח לעזור לי בעיניין.

יש למישהו הצעות?

פורסם

לא תקלת חומרה, תבדוק שאין עליו Page file והוא לא מכוסה בsystem restore, חוץ מזה מה זה כלכך משנה לך?

פורסם
  • מחבר

זה משנה:

א. כמו שציינתי, משום מה , איכשהו, מערכת ההפעלה עולה דרכו (אפילו שהיא מותקנת רק על ה- SUMSUNG).

ב. אני לא צריך להיות תלוי ב- 2 כוננים קשיחים כדי להיות מסוגל להעלות מערכת הפעלה אחת

ג. אני צריך את הדיסק הישן רק לצורך גיבויים לא מעוניין להריץ עליו יישומים (קצת רועש). ז"א שאין לי אינטרס להתקין עליו את מערכת ההפעלה (לכאורה גם פותר את הבעיה).

פורסם

תבדוק איפה יושב הbootini שלך, והntldr...

אם התשובה היא שעליו, שמהסיפור שלך אני מאוד מניח שהיא כן, תעשה את הדבר הבא, תעלה דיסק של מערכת ההפעלה בBOOT, תפרמט את הדיסק IDE, תכבה את המחשב תנתק אותו, תדליק שוב תעלה מהCD/DVD תריץ boot fix בrepair console. ריסט תבדוק המערכת עולה מהדיסק החדש כמו שצריך, תחבר את הIDE שלך חזרה וסע לשלום.

פורסם

אם אני לא טועה, זו בעיה בהרבה לוחות אם, בהם כונני ה- IDE מוגדרים לפני כונני SATA (מבחינת סדר זיהוי) ולכן הם ימופו ראשונים.

הפיתרון (היחיד כמה שאני יודע) הוא לנתק את כל הדיסקים הקשיחים (למעט זה שעליו מתקינים את מערכת ההפעלה) ולהתקין את המערכת מחדש.

לאחר ההתקנה יש לחבר את שאר הכוננים ולבדוק האם המיפוי שלהם (מתן האותיות לכל כונן) מתאים לך (מתן האותיות לכל כונן)...

פורסם

אז ככה

ב DISK MANAGNMENT

SYSTEM = בוט

BOOT = סיסטם = חלונות.

למה זה? ככה !

מחשב עושה בוט מ IDE אבל מעלה חלונות מ SATA . וזה ככה כי IDE

הוא ראשון בלוח שלך ושמה התקנה שמה תמיד את הבוט. על סאטא שלך אין בוט.

מי זה הדיסק ראשון, ואם אפשר לשנות זה תלוי בלוח אם וביוס שלו.

זה לא צריך להפריע לך אם לא תפרמט אותו ותמחק את הבוט.

כמו אתה יכול לראות בביוס אצלי אפשר לגדיר שבוא יהיה מדיסק 1 ואז התקנה

תשים שם בוט והוא יהיה SYSTEM .

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

IVAN, אצלי המצב קצת שונה.

1. לאחר הפעם הראשונה שהBIOS הקצה אותיות וגילית שאינני יכול להחליף ביניהן, פירמטתי את ה- IDE מתוך הBIOS והחלפתי אות. ואז התקנתי את ההפעלה דיסק ה- SATA (מבלי להסיר את כונן ה- IDE).

2. כתוצאה מכך נוצר מצב שבו BOOT יושב ב- SATA וה- IDE עדיין מוגדר SYSTEM (מה שקצת לא מסתדר לי עם ההגדרה שנתת BOOT=SYSTEM) - ראה תמונה מה MANAGMENT שבו דיסק0 הוא הIDE ודיסק 1 הוא ה- SATA

3. בכל מקרה, אני מתכוון בקרוב להתקין את ה- WINDOWS 7 RC 64bit אז כדי שהתקלה לא תחזור על עצמה, האם נכון יהיה

א. לפרמט את ה- IDE ולהסיר אותו מהמחשב

ב. להתקין את מערכת ההפעלה על ה- SATA

ג. להחזיר את ה- IDE ולתת למחשב לזהות אותו.

4. האם זה נותן ארובה לכך ליזהה את ה- IDE כדיסק פשוט (לא BOOT ולא SYSTEM) ?

[attachment deleted by admin]

פורסם

ביוסלא נותן אות.

ביוס קובע אם זה דיסק 0 או דיסק 1.

עד של תגדיר - אם אפשר- בביוס שלך שסאטא יהיה דיסק 0 אז שום

דבר לא יעזור.

תקרא שוב פעם מה כתבתי על השמות BOOT ו SYSTEM !

ובכלל, מה כפת לך שזה ככה כמו אצלך ?

פורסם
  • מחבר

1. הלוח שלי GA-73PVM-S2H, אני לא מצליח להגדיר עליו מי 1 ומי 0. לפחות לא כעת (זה משנה אם יש כבר מערכת הפעלה על אחד מהם?)

2. אכפת לי -

כי זה נראה לי לא תקין שמערכת הפעלה אחת תהיה תלויה בשני דיסקים - כלומר אין משמעות לגיבוי (כי אם אחד הולך, הכל הולך)

וראה תגובה קודמת שלי בעיניין (מה- 29.04.2009 בשעה 01:56:05)

פורסם

בדיסק 0 שלך יש רק קבצים של בוט. אO הוא מקולקל בקלות ומהר

מאד סמים עליו קבצים של בוט מחדש דרך RECOVERY CONSOLE

זה מה יש בלוח שלך !

TAKE IT OR LEAVE IT

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים