עבור לתוכן

מחשב דיי חדש קופא. נוסו הרבה דרכים לבדיקה ולפתרון אבל עדיין הבעיה לא מסתדרת

Featured Replies

פורסם

שלום. קראתי רבות וניסיתי רבות לתקן את בעיית המחשב שלי אבל עדיין שום דבר לא עוזר.

המחשב דיי חדש. נקנה לקראת סוף שנה שעברה, הורכב בחנות לפי מפרט שביקשתי.

מפרט המחשב:

cpu core 2 duo e8400

cpu cooler zalman (model unknown) with 3 cables

mobo gigabyte ep45-ds3r

memory 2x2gb of aeneon ddr2 800mhz

gfx card gigabyte - nvidia 9800gt 512mb with zalman cooler

power supply EZcool 450W with large fan

generic/colors-it midi tower

WD 500gb harddrive sata , but I dont use it as raid or sata

אני משתמש במחשב ללא כל אובקלוקינג. בעיקרון אני על פייל-סייפ קונפיגוריישן בביוס (פלוס שינויים זניחים), ביוס הכי אחרון של לוח האם שהוא F10

בהתקנה הראשונה שלי האינפ של הציפסט נתקע באמצע ההתקנה ונתן שגיאה כללית, בגלל זה ועוד דברים דרשתי מהחנות ואכן קיבלתי אותו דגם לוח אם כנראה חדש, והפעם גם עם הגירסה הכי מתקדמת של הביוס.

בהתקנה השניה גם פעלתי לפי הספר. עשיתי מחיצות, פרמטתי, התקנתי אקספי פרופשיונל 32 ביט עם סרביס פק 3 כבר בתוכו.

התקנתי את הדרייברים של כל רכיבי לוח האם ושל הכרטיס הגראפי. מאוחר יותר גם התקנתי את הדרייברים הכי חדשים מהאתרים של החברות.

התקנתי לי את כל התוכנות שאני צריך. שיחקתי משחקים רבים, דרשניים וכבדים כל אחד בלי בעיה.

עם הזמן התחילה לי בעיה מוזרה שעד היום לא נפתרה ואותה אני מביא כאן - קריסות של המחשב, אבל ממש קפיאה של הדבר האחרון שהיה במסך, ושום דבר לא עוזר, לא מקלדת ולא עכבר כדי לצאת מזה, רק ריסטארט עוזר.

אין מסכים כחולים של מוות, אין ריסטארטים.

מה שמשגע אותי שהבעיה הזאת יכולה לקרות בזמנים רנדומליים לחלוטין, ולרוב כאשר המחשב בכלל לא בעומס אלה באיידל.

המחשב יכול להיות מעולה, שום בעיה בכלל, יום אחד, או כמה ימים, או שבוע שלם, או כמה שבועות, אפילו שלושה שבועות עד לקפיאה-קריסה.

זאת בעיה במיוחד מעצבנת כי אתה לא יודע שאם עשית שינוי או נסיון לתקן, האם הזמן שעבר שהמחשב עובד מראה שזה סידר או לא.

מידי כמה זמן אני עושה בדיקת אנטיוירוס-אנטיוירוסים ובדיקת אנטי תוכנות זדוניות. זה לא בא מזה.

ניסיתי הרבה מאוד דברים שמציעים כאן ובאתרים אחרים. memtest86+ , גרסת הבוטאבל פלופי גם עם כל הזיכרון מותקן, גם עם רק מודול אחד של זיכרון מותקן למשל, עם כמה פאסים בלי בעיות. את ארבעת הגיגה כולם אני זוכר שאפילו נתתי לילה שלם לעבוד ולא דווחו כל תקלות.

הרצתי occt שגורמת לעומס על המעבד והמערכת, והגראפים שנתן לי בסדר גמור, המתחים והטמפרטורות יציבים לאורך כל הבדיקה.

כאמור משחקים כבדים עובדים ללא בעיה, מה שדורש מאמץ וחום מכרטיס המסך.

הטמפרטורות והמתחים שהתוכנה של גיגהבייט ללוח האם מראה, רוב הזמן כולם בסדר גמור. טמפרטורות המעבד והסיסטם, בזמני עומס ובזמני מנוחה טובים וקרירים, 20 או 30 ומשהו המעבד ושלושים עד ארבעים הסיסטם במנוחה, וארבעים ומשהו המעבד וארבעים הסיסטם בזמן עומס. אפילו אם אני לא לחלוטין מדייק פה, עדיין טמפרטורות טובות ולא חמות מידי. המתחים כמו שאמורים להיות, כמובן פלוס מינוס, 1.8 ומשהו וולט הזיכרון , ה vcore ב 1.0 משהו וולט וקצת יותר לפעמים אבל לפי הבנתי בגבולות הסביר.

למה אני התכוונתי ברוב הזמן?

לפעמים, ואני מנחש שאולי זאת הסיבה לקריסות, כי אין לי הסבר אחר שאני יכול לראות במו עייני, מהירות המאוורר של המעבד שהיא 2600 בערך, קורה כבר לא מעט שהדיווח מראה אפס סלד, ואז אחרי מעט שניות שוב 2600 סלד וחוזר חלילה. אני מרגיש שהקריסות קורות כשדבר כזה קורה. למרות זאת כאשר אניפותח את הצד של המארז אני לא רואה הפסקה או האטה בסיבוב אבל לא נראה לי שהעין יכולה בכלל לזהות את זה כשזה כמה שניות ככה וכמה שניות ככה.

כמובן שבאתי לחנות כמה פעמים במהלך הזמן.

בפעם הראשונה שאמרתי שמידי פעם, לעיתים (שאז לפחות היו) נדירות, המחשב קופא, אמרו לי כנראה כרטיס מסך, ולשים את הדרייברים הכי אחרונים וזה עשיתי כדיבריהם, מה שלא עזר.

בפעם הבאה באתי כדי שהם יוציאו זיכרון אחד החוצה בעצמם ויוציאו ויכניסו מחדש את כרטיס המסך, הם אמרו לי שהם סומכים עלי שאני אעשה את זה, כל עוד שאני לא פוגע פיזית במשהו מצידם האחריות תקפה. עשיתי את מה שרציתי, ושלושה שבועות וקצת המחשב לא קרס בכלל.

אחרי הקריסה זה שוב היה רנדומלי, מה שגרם לי להוציא את הזכרון ולשים את המודול השני בסלוט אותו צבע אבל האחר, מה שגם נתן לי כמות רנדומלית של ימים עד לקריסה.

בפעם האחרונה שבאתי הראתי להם את תופעת 0 סלד ואז 2600 סלד וחוזר חלילה של מאורר המעבד, הדבר הכי קונקרטי שיכולי להתלונן וממש להראות להם. הם ממש לא התרגשו. טוענים שאם מחשב עובד שבוע ושבועות ושלושה שבועות זה אומר שלא ייתכן שזה בעיית חומרה, ולא מתרגשים מהשינויים הדרסטים בסלד.

הם טוענים שזה התקנה לא טובה של ווינדוס או של תוכנות או שיש תוכנות שמתנגשות. כל מה שיש לי רזידנט בזיכרון זה אבאסט אנטי וירוס, זון אלארם הבסיסי רק של חומת אש, מודולת טיטיימר של ספייבוט ששומרים על המחשב שלי, פלוס רזידנט של המדפסת שלי פלוס עוד כמה דברים שלא נראה לי בעיתיים.

הדבר היחידי שהסכימו אחרי צעקות בלית בררה זה שהם יבדקו אצלהם את המחשב, עם פירמוט של כונן סי , השמת מערכת הפעלה שלהם ובדיקת עומס , ושגם ישלחו את המחשב ליבואן של לוח האם, שלפי דברי החנות יעשה את אותו דבר, ביקת מאמץ וכולי ליממה או מקסימום שתיים.

לפני שאני שולח את המחשב לחנות ונתקע בלי,

האם יש לכם רעיונות שקשורים באמת לחומרה לא בסדר, בעיקר אולי לוח האם שאולי מפסיק את המאוורר בטעות או בגלל תפקוד לקוי, לפחות לפי מה שמדווח לי, או אולי הזלמן עצמו שמקרר את המעבד.... אפילו שלפחות התוכנה הנל מדווחת שגם אז טמפרטורות המעבד והסיסטם טובות וקרירות?

או שהרבה יותר נראה אולי שזה דווקא בעיה תוכנתית?

בתודה מראש

פורסם

תבודד חלק חלק

כונן קשיח MHDD

זיכרון MEM TEST

בדיקה עומס - ORTHOS

בדיקת טמפרטורה מעבד

ואם הכול תקין כנראה שזאת בעיה תוכנה .

נ.ב.

ברוב המעבדות מחשבים עושים " סיבוב 1 " ב MEMTEST זה קנה מידה ? רואים OK ומפסיקים .

יכול להיות שהמאוורר מעבד " מזייף " דפוק חשמלית מדי פעם נכבה !

יכול להיות שהמתחים של הספק כח / לוח משהו דפוק בחלוקה

יכול להיות שיש התקן מקלדת - עכבר - USB כלשהו מקצר את המחשב שלך .

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

ממטסט עשיתי

כלומר נשאר אורטוס ואמ הדד ?

ומה זאת אומרת בדיקת טמפרטורת מעבד, מעבר לכך שאני רואה אותה בתוכנה של לוח האם? אתה מתכוון כחלק מתוכנות מאמץ?

פורסם

תבדוק טמפרטורה של מעבד דרך הביוס התוכנה הצרובה שעל לוח האם .

עושים DEL בהתחלה יש לוחות F1 וכו'.

MHDD בודק כונן קשיח

יש מצב שהכונן הקשיח גם דפק חשמלית וה MHDD לא מסוגל לבדוק את זה רק קטעים דפוקים .

פורסם
  • מחבר

בדקתי את ההארד דיסק שלי עם התוכנה הייעודית של היצרן עצמו, ווסטרן דיגיטל דיאגנוסטיקס, ועשיתי בדיקה שטחית וגם ארוכה, סהכ שעתיים של בדיקה. אפס בעיות.

אני אבדוק שנית בביוס את הטמפרטורה לפי הצעתך

פורסם

לפעמים בעיות כאלו באות מהספק.

פורסם

הבנתי שיש מלא בעיות עם ה EZCOOL זה ספק כח דיי גרוע .

עם חומרה כמו שלך ספק גנריק לא הייתי ממליץ לך למרות שלעבודה משרדית פשוטה אני תמיד ממליץ על גנריק .

אתה צריך ספק כח של 400 - 500W לערך של HEC או ENERMAX או TT .

אין לי ממש מושג מדוייק איך בוחרים הספק כח לפי מערכת אבל משהו כזה

פורסם

בתקיעה דבר ראשון צריך לדעת אם זה תוכנה או הארדוור.

יש תוכנות שאפשר לגביל את CPU ואז אפשר למצוא אם ומי זו תוכנה שגורמת לתקיעה.

process lasso

http://www.bitsum.com/prolasso.php

process tamer

http://download.cnet.com/Process-Tamer/3000-2094_4-10433612.html

פשוט מאד - זה לא..........

פורסם

בוקר אור,

קודם כל כפי ש Ivan טען צריך לבודד את האופציות.

דבר ראשון לפני הרצת בדיקות כאלו ואחרות.

גש לביוס ולחץ על שיחזור הגדרות יצרן - יכול להיות ששם הבעיה נמצאת.

דבר שני,

פרמט את המחיצות בפירמוט - איטי (לצערי אינני ראיתי שינוי משמעותי בצורות הפירמוט - אך,יש קולגות שטוענים שיש סיכוי טוב שפירמוט איטי ימנע בעיות עתידיות) -

התקן מערכת הפעלה שונה ממה שהתקנת - דיסק אחר (מ-ק-ו-ר-י).

ישנה סבירות שהדיסק אינו תקין.

לאחר מכן עבוד רגיל עם המחשב ובדוק האם התסמינים חוזרים.

לדעתי ידידי,

ישנם 3 אופציות.

הראשונה והמחשידה ביותר היא הזכרונות/בנק הזכרונות - לרוב כשמחשב קופא מדובר בזיכרון פגום.

השניה היא הספק כוח - למרות ש-ezcool נחשבת חברה טובה ולא ג'נרית.

השלישית בעיות cpu - שגיאה באלגוריתם כזה או אחר גורמת לתקיעה.

לפי התסמינים הבאים אני ממליץ לגשת לחנות ולבקש פתרון תקלה.

במידה ואין באפשרותם לפתור את הבעיה - פנה אליי.

יום עצמאות שמח.

פורסם
  • מחבר

שוב, תודה רבה למגיבים

פודל - חיפשתי רבות באינטרנט בקשר לספקי כוח איזיקול, יש הרבה שאומרים שזה זבל אבל יש לא מעט שאומרים שהם עובדים טוב. החלפת ספק תעלה כאן לא מעט כאשר מה שאני רוצה לעשות זה בדיקת המחשב באחריות, מאוד לא נראה לי שיחליפו לאחר רק בתוספת הפרש מחיר.

איוון - מעולם לא שמעתי על תוכנות מסוג זה. זה מעניין מאוד.. תודה. יש לי שאלה אבל, האם תוכנה/פרוסס שלוקחת את כל המעבד, מה שהתוכנות שאמרת אמורים לטפל ולהנמיך למשל פריוריטי שלהם, יכולים ממש לתקוע את המחשב לחלוטין, אפילו העכבר לא זז יותר, רק ריסט עוזר?

מנטלי איל- בביוס אני נמצע בהגדרות יצרן, יותר נכון בפייל-סייפ קונפיגוריישן שאמור להיות הכי ככל האפשר עובד בלי בעיות.

בעיניין הפירמוט - כאשר פירמטתי את כל המחיצות פירמטתי פירמוט מלא, לקח לא מעט זמן לעשות את זה, אבל בטוח לא בחרתי באופציית הפירמוט המהיר.

בקשר לדיסק, נראה לי שהוא בסדר. יש סיכויים שאקבל שוב דיסק מקורי בשבוע הבא ואם יש צורך, אם זה יתברר כבעייה לא חומרתית, לעשות הכל מהתחלה.

בקשר לשלוש האופציות שדיברת עליהם:

הראשונה, בדקתי בדיקה של כל הלילה פעם את כל ארבעת הגיגה שיש לי בממטסט ולא היו בעיות. גם הוצאתי מודול אחד והשתמשתי רק באחר, וגם ההפך, ובכל זאת המחשב נתקע.

השנייה - אני מסכים שהספק הוא אכן סביר מאוד, לא גנרי אבל כמובן לא ממה שנחשב עבור אנשים לאיכותי... אבל איך אדע אם הבעייה בו? אין לי מולטימטר, המתחים המדווחים על ידי התוכנה של לוח האם הם סבירים לדעתי, בדקתי תוכנה בשם או סי סי טי שעושה מאמץ של שעה או שעתיים ונותנת גרפים יפים של המתחים והחום וכו והמתחים נשארו יציבים.

שלישית - מעבד... נשמע לי מאוד נדיר שתהיה בו בעייה.

בקשר לבדיקת החנות - בהמשך למה שכתבתי בפוסט הראשוני שלי, אני אכן מתכוון בהקדם האפשרי, כלומר תחילת שבוע הבא לתת את המחשב לבדיקת החנות ואפילו שהם ישלחו ייבואן לוח האם, אבל בגלל התעקשותם שלפי נסיונם הסיכוי של בעיית חומרה אפסי במקרה שלי פתחתי את הטרד הזה - כדי לנסות ובכל זאת לדעת ולבדוק לפני השליחה לחנות האם הם צודקים או לא והאים אולי אמצע בעצמי בעזרתכם בעיות חומרתיות.

אשמח לדבר איתך אם הם יחזירו את המחשב ויתטענו שאין לפי ראות עינהם כל בעייה.

פורסם

אם אתה יכול לבקש להחליף את הכרטיס מסך בחדש, עשה זאת. נראת לי בעייה בכרטיס \ זיכרון הכרטיס. אולי מגעים טיפה רופפים, לא בהכרח משהו שיקרה בזמן אימוץ הכרטיס.

פורסם

ציתות

"האם תוכנה/פרוסס שלוקחת את כל המעבד, מה שהתוכנות שאמרת אמורים לטפל ולהנמיך למשל פריוריטי שלהם, יכולים ממש לתקוע את המחשב לחלוטין, אפילו העכבר לא זז יותר, רק ריסט עוזר?"

ועוד איך !!!

פורסם
  • מחבר

בזנגלו - לצערי הם ממש לא משתפים פעולה. כשרציתי להוציא מודולת זיכרון החוצה, באתי ובקשתי אם הם יכולים לתת לי מודולה אחת אבל של חברת זכרונות אחרת לנסיון, הם אמרו שאין להם ושהם לא עושים דברים כאלה. אז בטח ובטח כרטיס מסך

איוון - תודה - אני אתקין אחת מהן, לאסו או השנייה ואתן להם לעבוד.

רק שאלה לידע כללי- אם עדיין נתקע המחשב כאשר התוכנה הנ"ל שומרת כמה שהיא יכולה , האם עדיין הקריסה יכולה להיות מתוכנה, ואם כן ממה? דרייבירים וכו? ( אני מנסה להבין עד איזה גבול לאסו והשנייה מגנות על המחשב מקריסת תוכנה)

פורסם

זה לא בדיוק הגנה מקריסה.

זה עושה ש CPU לא יהיה תפוס 100 אחוזבגלל תוכנה/דרייבר ואז אפשר

דרך TASK MANAGER למצוא מי זה תופס CPU ותוקע מחשב.

פורסם

*בז'נגלו.

אם זו הגישה שלהם יש לך שתי אופציות.

- להמשיך לנסות, עם בדיקות בעזרת אחת התוכנות שIvan המליץ עליהן, וכרטיס מסך אחר, מחבר או מאיפשהו.

- לתת לחנות את המחשב שיסדרו את הבעייה לבד, במסגרת האחריות.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים