עבור לתוכן

דעה וסיפור אישי שלי לגבי מפרטי מחשבים - בבקשה תקראו

Featured Replies

פורסם

EAD :hizuk:

לדוגמא, OMRY מהפורום, התחיל עם מחשב ב20K, בסוף קנה מחשב מטורף עם I7 וכו', ומרוב טמטומו עם כל הכבוד, עכשיו הוא מנסה למכור אותו ולקנות מחשב פשוט יותר...

הס.

אתה לא יודע כמה עלה המחשב שלי, אתה לא יודע למה אני מנסה למכור אותו ובאמת שאין לך שום זכות להגיד שאני מטומטם (מילא אם זה היה נכון)

הס.

• תגובות 42
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

השנה החלטתי שלא משנה מה אני מחליף מחשב, ואחרי הרבה התייעצויות כאן, סוף סוף, לפני שבוע וחצי, קיבלתי את המחשב החדש, שעלה 2000 ש"ח.

ופתאום עם האוכל... בא התיאבון : פתאום בא לי לראות איך משחקים של היום נראים, פתאום אני מגלה כמה זה נחמד ופתאום אני מוצא זמן לשחק, ועכשיו אני "תקוע" עם מחשב דיי חלש (מבחינת משחקים), ועם תיאבון גדול למשחקים.

מה כל הסיפור ? יש לך תשתית בסיסית טובה מאד, רק שדרג את כרטיס-התצוגה לאחד חזק יותר (כגון ה-RHD4770 החדש - שביצועיו מגיעים לכ-95% מביצועי ה-RHD4850, לעומת מחירו, שהנו נמוך מכ-600ש"ח), ושחק במה שרק תחפוץ ! (את כרטיס-התצוגה הנוכחי תוכל למכור בכ-150~ש"ח).

פורסם

בכל דבר בחיים צריך להיות מאוזנים ומחושבים.

לקנות מחשב יקר בטירוף זה טמטום בדיוק כמו להיות קיצוני בכל דבר אחר.

:nixweiss:

פורסם

יפה שאתה מודה בטעות שלך ומפרסם את זה, נקווה שאנשים אחרים ילמדו מזה משהו...

ואני מחזק את זה שמעליי.

פורסם

בכל דבר בחיים צריך להיות מאוזנים ומחושבים.

לקנות מחשב יקר בטירוף זה טמטום בדיוק כמו להיות קיצוני בכל דבר אחר.

:nixweiss:

זה לא טמטום כמו שלקנות רולקס או גי'נס של דיזל ב-1500 שקל זה לא טמטום, צריך לחיות בהתאם לרמת החיים שלך, כל דבר מעבר לבסיס(AKA משהו שמתחבר לאינטרנט) נחשב למותרות, ומותרות צריכות להיות משוקללות לפי הסטטוס הכלכלי של הקונה, אחרת זה לא שונה מהערס הממוצא שגר בשכונת מצוקה וחוסך 8 שנים בשביל לקנות BMW יד רביעית, שם זין על הכל ומצידו שהוא יחיה ברכב הזה.

אם אתה יכול להרשות לעצמך לקנות מחשב ב-20 אלף, תקנה, ולא זה לא אומר שיש לך 20 אלף, אלא זה אומר שאתה לא תשים לב שה-20 אלף האלה חסרים במיוחד, זה כמו שכמעט כל אחד היום יכול להחליט שהוא מוציא 500 שקל על MP3 סביר, או על ג'ינס או כל דבר אחר, או להחליט שאני הולך למסעדה טובה 4-5 פעמים בחודש ומשלם את ה100-120 שקל כל פעם כן זה כסף אבל הוצאה יחידה כזאת בחודש לא תפגע ברוב האנשים.

ילדים שקונים מחשב מהכסף של ההורים שלהם לא מודעים לזה, וההורים לא מודעים לזה אפילו יותר, באמת מרחם על ההורים שנותנים לילד שלהם לשכנע אותם מה לקנות, "אבא תוסיף עוד 2000 שקל זה יחזיק יותר זמן, יאפ בדיוק שבוע יותר...

עם כל הכבוד לקנות מחשב שעולה יותר מהכנסה חודשית נטו(ואם הרבה אנשים חושבים ש10- אלף, או אפילו 6000 זה יותר מהנטו של רוב האנשים שקונים מחשב הוא חיים בחתיכת סרט) זה מפגר, לא בגלל שזה פאקינג מחשב אלא בגלל שזאת לא הוצאה נכונה בהתחשב בהכנסה, מחשב מחליפים פעם בשנה שנה וחצי היום, וזה לא משנה איזה מחשב קניתם, רוצים לשחק בגבול הhigh end תקנו מחשב תואם אחרי שנה אפשר להתחיל לשכוח מזה, כנ"ל לגבי כל שלב אחר.

פורסם

מסכים ב-100%, לא להרגיש הוצאה של 20,000 שקל

זה במקרה והנטו שלך זה 30,000 בחודש.

פורסם

למזלי לא הוצאתי הון תועפות על המחשב, גם מסיבה הגיונית וגם מסיבה מצפונית.

כשהייתי בן 13 וגיליתי שיש לי ליבה אחת ולא 2 ליבות, הייתי בדיכאון עצום, גיליתי ששיקרו לי, וכל העניין הזה של קרייסיס גם התחיל לשגע אותי.

באותה תקופה יצא ה8800GTX, מחירו? 3400-3000 ש"ח, לא פחות ולא יותר.

התכנון הראשון היה לקנות הכל מח"ול כדי לחסוך 6000 ש"ח, במחיר של 12 אלף ש"ח רק למחשב! למזלי הורי הורידו אותי מהעניין.

התקציב ירד מ9000 ש"ח ול7500 ש"ח. בתקציב הזה הורי הסכימו לרכוש לי את המחשב, בגיל 14, אבל היו מספר בעיות בדרך:

א' אחי היה נשאר עם המחשב הישן שלי

ב' הייתי נשאר עם מסך CRT ג'נרי 19'' ב1280X1024 עם מסך עגול, עכבר מעפן ללא פאד, רמקולים גרועים ברמות ומקלדת זבל.

הבנתי שזה לא ילך.

אבי נתן לי אופציה, או לשדרג מסך+מקלדת+רמקולים ואחרי 3 חודשים לרכוש מחשב, או לקנות מחשב בלי שדרוג הציוד ההיקפי.

הבנתי שזה לא ילך, והחלטתי לרכוש לי ולאחי את מסך ה2007FP, במחיר זול במיוחד ממכירה קבוצתית שאני ( ;D ) אירגנתי, היה שווה הכל.

כעבור 3 חודשים הגיע הזמן לרכוש את המחשב.

התקציב עמד על 5500 ש"ח (תוכלו לראות את המפרט בצד) למחשב+עכבר, את המקלדת+המיקרופון שדרגתי כבר לפני.

אז החלטתי, נקנה גם לי וגם לאחי מחשב, כל אחד 5500 ש"ח, מחיר הגיוני למחשב לצרכי משחקים כבדים באיכות גבוהה.

החומרה הייתה הכי עדכנית לאותה תקופה, אך עדיין מאוד משתלמת.

עובדה שכיום כרטיסי המסך שלי ביחד מגיעים לרמה של GTX 260 ואף עוקפים אותו כאשר הם מגיעים ל10322 נקודות רק לכרטיסי מסך!!! :o, וידועים ביכולות ניצול SLI גבוהה במיוחד.

בנוסף לכך, המפרט שהרכבתי היה גם ב"מפרטים המומלצים" ונחשב למשתלם מאוד.

לדעתי, לא צריך להוציא יותר מ6000 ש"ח רק על המחשב, אבל חובה, פשוט חובה להשקיע בציוד ההיקפי :jump:

פורסם
  • מחבר

מסכים לגמרי!

לדוגמא כיום יש לי אחלה מסך + רמקולים + כרטיס קול חיצוני (DAC) ומדפסת וכו'.

מבחינתי עוד כמה שנים, נניח אתן את המחשב לאימי או קרוב משפחה, ובאמת לקנות מחשב בלי שום ציוד היקפי, אפשרי להשיג משהו ממש טוב (ושקט!) ב 5 עד 7 גג.

מעבר לזה, ואתה משלם כבר על השם ומותג או "יוקרה"

לדוגמא

I7 920 עולה 1500 שקל

I7 940 כבר 3000

I7 965 עולה כבר 5700 שקל !!!

וE8400 עולה 700 שקל

ושיהיה ברור לכולם - מבחינת שימוש ביתי, אין שום דבר ש E8400 עושה פחות טוב מ I7 965 !!!

ובטח ובטח שבמשחקים

בדיוק ראיתי כמה וכמה BENCH ב GURU3D ואחרים, והבדלי ביצועים ברזולציות נורמליות (גבוהות כלומר, איפה שבעיקר כרטיס מסך מתאמץ), לא יותר מכמה פריימים בודדים!

בקיצור, מי שמשלם הרבה (כמו שאני שילמתי כי רציתי מעבד מסדרת "אקסטרים") משלם על עוד כמה אחוזים של ביצועים, אבל במאות אחוזים בכסף

פורסם

אני כרגע יושב על מחשב ששווה אולי 1500 ש"ח, מקלדת ב-20 ש"ח, ועכבר שמצאתי בארון. ואני נהנה מכל רגע :)

פורסם

אתה צודק EAD.

אני רציתי בקיץ שנה שעברה לעבוד ולקנות מחשב ב4K בערך. לפני שנרשמתי לפורום הזה לא הבנתי כלום במחשבים,כאילו ממש כלום יחסית לפחות למה שאני יודע עכשיו , והמחשב שהרכבתי לעצמי היה מבוזבז לחלוטין. למזלי לא הספקתי לעשות שטויות,נרשמתי לפורום הזה ובנו לי כזה מפרט שישתלם מבחינת מחיר/ביצועים .

בסוף קניתי את המפלצת שאתה יכול לראות אצלי פה בצד, ות'כלס אני אפילו לא משחק הרבה =\

אבל , יצא ככה שאני לא שילמתי על המחשב הזה ,כך שזה לא היה משנה לי הרבה

כשקניתי אבל את המחשב לפני כמה חודשים הכרטיס עוד היה נחשב הכי טוב בעולם, מעבד די טוב ,במיוחד עם OC.

ועכשיו ,כבר יוצאים דברים שיותר טובים. בפורום כבר החלו להמליץ פחות על E8400 למשל. שלא לדבר על 4870X2 שהוא בכלל לא משתלם...

והמחשב עלה כמעט 10K..... מה שכן אני ממש ממש אוהב את המארז שלי ולמרות שאני לא צריך משהו כזה וזה מאוד בזבזני , אני מת על זה וזה היה שווה כל אגורה(שלא שילמתי) חחח (CM COSMOS SPORT)

אז במקרה שלי זה בסדר, לא שילמתי על זה. אבל נכנסתי לא מזמן ל FXP , ואחרי שראיתי איזה מפרטים מציעים המנהלים שם לחברי הפורום כמעט התחלתי לבכות חחח , ועכשיו ההם לא מבינים, איזה נוב בן 12 עם אבא עם כיס לא קטן, כותב שהוא רוצה מפרט ב12K , ומתחילים להרכיב לו מחשב שלא יעלה פחות מ12K חס וחלילה , דוחפים דברים שאין להם מושג מה הם, הם ראו שהמחיר גבוה אז הם החליטו שזה כנראה "סוס" . ובאמת ,כמו שמישהו פה כבר אמר ,מסכנים ההורים שסתם מבזבזים כסף לאויר...

אבל זאת האמת, רוב המחשבים החזקים והיקרים נקנים ע"י ילדים שלא מבינים במחשבים כלום,וגאים בעצמם כשמצליחים להתקין וינדוס . ורוב האנשים האלה לא גולשים בפורום נורמלי שבאמת יוכלו ללמוד משהו בו כמו HWZONE , אלא הם באתרים כמו FXP. מה שמאוד עצוב...

אבל בסופו של דבר מי שקונה מחשב כזה יקר , כנראה לא יהפוף לעני אחרי קניית המחשב . חבל כמובן, אבל ....אין מה לעשות.

פורסם

האמת מי שמכיר אותי אני תמיד קונה את הציוד הכיי טוב שיש

וגם הפעם החלפתי מחשב כי זה מה שאני אוהב אז למה לא

ואני מחליף בדרך כלל כול שנתים מחשב

המפרט הקודם Q6700לוח אסוס 8800GTX ועוד

פורסם

מחזק שוב את הקטע עם הציוד ההיקפי - מחשב טוב ללא ציוד היקפי זה, כמו שאומרים, לנהוג על פרארי בתוך חניון. אני כבר משקיע בעיקר בציוד היקפי ועוזב את הקופסה השחורה שלי בשקט ונותן איזה שדרוג קטן פעם בהרבה זמן... וגם זה לא עובר את ה1000 ש"ח.

באמת בסופו של דבר אין הרבה אנשים שרוב מה שהם עושים עם המחשב שלהם זה גיימינג. רוב האנשים שאני מכיר משתמשים במחשב בעיקר לאינטרנט, סרטים, מוזיקה, מסנג'ר, כמה תוכנות פה ושם, ומדי פעם משחקים.

וכמובן שהאבסורד בלהשקיע הרבה כסף במחשב (כשאני אומר הרבה אני אומר נניח 8K ויותר רק בשביל מחשב) זה שאחרי שנה הוא כבר יהיה מיושן. לגיימינג לדעתי בכלל עדיף קונסולה (X360) אבל זה כבר דיון אחר.

אני את שלי קניתי לפני שנה וחצי-שנתיים וגם אז הוא היה דיי בינוני (יצא בערך 4K לפני ציוד היקפי). כמובן שעם ה8600GTS שלי נדפקתי לחלוטין (מוכר אינטרסנט בטירוף שאיכשהו דחף לי לראש שהכרטיס הזה חיית על) אבל מעבר לזה אני מרוצה. CRYSIS רץ על 20 FPS בLOW ברזולוציה נמוכה יחסית :lol:

לפחות HD הוא סוחב יפה :xyxthumbs:

פורסם

בלי אנשים שיקנו את הHIGH END לא יהיה כזה שוק , וההתפתחות הטכנולוגית תהיה הרבה יותר איטית

אז כן , זה שאנשים קונים מחשבים מאוד יקרים שהם לאו דוקא צריכים זה דבר נורמלי לחלוטין , כל עוד זה במסגרת רמת החיים שלהם , ואין שום פסול בזה

פורסם
  • מחבר

תחשוב אחרת,

אם פחות אנשים יקנו HIGH END, אולי החברות יורידו מחירים ??

בסופו של דבר, זה כמו "תצוגת תכלית", אינטל מודעת לכך שאם תוציא מעבד שיעלה נניח 10 אלף, כמעט אף אחד לא יקנה אותו, אבל היא מוציאה "כי היא יכולה"

בדיוק כמו שיש רכבים שלא מגיעים לייצור סדרתי ועולים 5 מליון שקל לדוגמא.

אין הבדלים גדולים בכלל בין I7 920 ל בין ה 965 מבחינת איך שבנוי או ביצועים.

אבל במחיר - 1500 שקל לעומת 5500 שקל, קצת הבדל, לא?!

פורסם

אני חושב בדיוק כמוך.

לכל אחד יש את החלומות ילדות שלו "לקנות את המחשב הכי טוב בשוק" וכו'...

אבל אם אתה מסתכל קדימה וחושב [במיוחד ילד שעובד] אתה רואה שתוך שנה המחשב שלך לא שווה כלום. כרטיסים בשליש מחיר מהכרטיס שלך מציגים ביצועים פי כמה יותר טובים.

ככה שלדעתי? כמו שקניתי את המחשב שלי [מה שיש לי עכשיו] חשבתי ככה... אני יקנה את החלקים הכי טובים תמורת המחיר שלהם. לדוגמה: קניתי כרטיס ב2000 שהוא הציג את הביצועים הכי טובים למחיר. לעומת זאת הGTX שעלה 1000 שקל יותר לא הצדיק את הכסף. ככה אני מבטיח לעצמי שהמחשב שלי יריץ בשקט את כל המשחקים שיוצאים בשנים הקרובות. עכשיו? כבר עברו כמעט שנתיים מאז שקניתי והמחשב עדיין עובד כמו גדול. מריץ כל משחק שיוצא על הכי גבוה. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים