עבור לתוכן

PFC

Featured Replies

פורסם

שלום למומחי הפורום, אני חדש כאן.

טכנאי אמר לי שספקי כח עם PFC טובים בעיקר בשביל חברת החשמל (מונעים הפרעות ברשת) או לכל היותר טובים למשתמשים שמפעילים הרבה מאוד מחשבים. בתור משתמש ביתי, כך הוא טען, PFC לא ייתן לי כלום. האם אכן כך?

פורסם

נכון.

ולא רק זאת אלא שגם ספקים מסוג active pfc דורשים אל פסק יקר מאד מסוג smartpower לפחות.

הבעיה היא שכמעט כל הספקים החדשים כבר באים עם תכונת active pfc. הם גם עומדים בתקני נצילות טובים יותר בד"כ. הנצילות משפיעה על חימום המחשב וצריכת החשמל.

אני עומד לרכוש מחשב חדש ולדאבוני כל הספקים ה"טובים" באים עם active pfc.

פורסם
  • מחבר

תודה. אכן קלעת יפה לסיבה המקורית של הדיון בעניין.

פורסם

עריכה :

לפי מקור זה, ספקי-כוח בכלל (ולא רק אלו עם Active PFC), עשויים להינזק ממתח-יתר חולף על הקבלים הראשיים שלהם, כתוצאה ממופע-גל זינה "מרובע" המגיע מ-UPS כאשר מתח-הרשת נופל בעת שיא מופע-הגל שלו. אלא שניתן ואף סביר להניח כי התקני אל-פסק איכותיים יכילו אמצעים למניעת תופעה זו (כמוזכר שם).

ולגבי ספקי-כוח עם Active PFC, ולפי מקורות זה וזה, מסתבר שהשהיית-המיתוג (במעבר בין מתח-הרשת למתח-המצבר) עשויה לגרום להם למשוך מה-UPS, באופן רגעי, את מלוא ההספק-הנקוב שלהם - וכך להביא ה-UPS למצב של עומס-יתר (רגעי), ולגרום לכיבויו.

ואגב, "Smart Line" הנו שמה של סדרת UPS מתוצרת חב' Advice - ולא מונח כללי.

פורסם
  • מחבר

המופע שמייצר UPS "רגיל" (ע"פ אנשי Advice) לא רק שאינו סינוס טהור- הוא פשוט ריבועי. בכל אופן המשרעת היא מן הסתם 220 וולט, כך שבהבנתי המצומצמת בנושא חשמל אני לא רואה מה קבל שיכול לעבוד ב-400 וולט עוזר (אשמח להסבר אם זה כן נכון).

בסקירות שצירפת לא ראיתי התייחסות לאפשרות השימוש ב-UPS רגיל עם ספק בעל PFC (מודה שלא חיפשתי ממש ממש טוב)- אבל אשמח לראות התייחסות כלשהי לנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים