עבור לתוכן

סוכריות Skittles! איפה אפשר למצוא לעזאזל...

Featured Replies

פורסם

מישהו מוכן להסביר לי איך עכשיו עברתי על הרכיבים של 2 קופסאות סקיטלס ובאף אחת מהן לא כתוב שיש ג'לטין?

• תגובות 79
  • צפיות 14.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אזהרה: <<<לא לדתיים/מסורתיים/רבנים>>>

תאורטית אין בעיה בעצמות של חזיר... ומי שאמר "אם אסור לאכול בשר אז אסור...", אז בפרה אסור לאכול כל מני חלקים ממנה וגם דם שלה (לכן יש שחיטה כשרה), אבל אנחנו בכל זאת אוכלים אותה...

בעיקרון יש הרבה דברים בתורה שניתן לפרש, הבעיה הופיעה כשהכל עלה לכתב... אין גם איסור בתורה על אכילת חזיר או אכילת בשר עם חלב, הכל פרשנות ולדעתי התורה הייתה אמורה להתפתח ולהשתנות, כשהעלו אותה על הכתב איי שם לפני 1500-2000 שנה, הכל נדפק.

אני יכול לקרוא את הפסוק הבא ולהבין שזה רק המלצה:

"כל מפרסת פרסה ושוסעת שסע פרסות מעלת גרה בבהמה - אותה תאכלו"

(כאן יש עוד: http://www.masa.co.il/article/230/%D7%9C%D7%90-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%97%D7%96%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%91%D7%93%D7%95/ בכלל אומרים שזה מופיע מההיגיון שהחזיר אוכל מה שבני אדם אוכלים ולכן מתחרה על המזון)

ועל בשר וחלב אין בכלל מה לדבר...

"לא תבשל גדי בחלב אימו"? אפשר לפרש גם את זה במיליון צורות, בחרו דווקא בהקשר של בשר וחלב, למה לא בקטע של רחמנות? הגדי אמור להיות ניזון ולגדול מהחלב ולא להתבשל בו.

פורסם

אנשים.. באיזור המרכז זה נמכר ב-כ-מ-ו-י-ו-ת! זה הממתק שהכי הולך פה בערך

בכל קיוסק, כל דוכן קטן, כל בית יש עשרים אלף שקיות וקופסאות קטנות של סקיטלס.

פורסם
  • מחבר

פעם הבאה שאני בתל אביב אני עושה מסע מציאת סקיטלס.

פורסם

אה, האמת שעכשיו פתאום נפל לי האסימון.

אני זוכר שפעם טעמתי את זה מידידה בלימודים. זה לא כזה טוב, הגזמתם. :nixweiss:

עדיף סוכריות גומי רגילות ("דובדבנים", "עצמות", "ביצה", "נחשים", "שיניים", "נעל" וכו' :silly:).

פורסם

סוכריות סקיטלס נמכרות בכל סניף של טיב טעם (הייתי ב-4 סניפים שונים באזור השפלה והמרכז ובכל הסניפים ניתן היה לרכוש את הסוכריות הללו).

פורסם

"לא תבשל גדי בחלב אימו"? אפשר לפרש גם את זה במיליון צורות, בחרו דווקא בהקשר של בשר וחלב, למה לא בקטע של רחמנות? הגדי אמור להיות ניזון ולגדול מהחלב ולא להתבשל בו.

אל תיכנס לדיון הזה כאן, בשביל יש ת'רד דת ואמונה.

פורסם

שאלת כשרות הג'לטין היא מן השאלות החדשות שהתעוררו בתעשיית המזון המודרני. הג'לטין מופק מחלבון הקלוגן שבעצמות או עורות. תפקידו לייצב ולהקריש ממתקים, גלידות, מעדני חלב וכדומה. אגב, רגל קרושה וציר דגים הופכים מנוזל לג'ל על ידי הג'לטין שנוצר בהם בעת בישול העצמות. הג'לטין המסחרי הוא בעל יכולת הקרשה חזקה בהרבה. הבעיה היא שהמפעלים הגדולים שמייצרים ג'לטין מפיקים אותו מעצמות ועורות של בעלי חיים טמאים או טהורים שלא נשחטו כהלכה. ואכן כמה מגדולי האחרונים אסרו לאכול דבר שיש בו ג'לטין, וכן פסק הרב פיינשטיין (אג"מ יו"ד ב, כג, כז), ובשו"ת מנחת יצחק (ה, ה).

לעומתם דעת הרבה אחרונים להתיר את כל סוגי הג'לטין, מפני שבדרך עשייתו הוא מאבד את כל טעמו עד שאינו ראוי לאכילה, וממילא אינו נחשב יותר לדבר מאכל ופקע ממנו האיסור. ועוד, שהחלק הקשה שבעצמות בעלי חיים אינו נחשב אוכל, וכבר מתחילתו לא חל עליו איסור נבלות וטרפות. בין המתירים: שו"ת אחיעזר (ג, לג), הרב פרנק בשו"ת הר צבי (יו"ד פג), ויביע אומר (ח"ח יו"ד יא).

למעשה, כיוון שגם לדעת האוסרים האיסור מדברי חכמים, וזאת משום שרק דבר איסור שנותן טעם מורגש במאכל אוסר את כולו מן התורה, ואילו דבר איסור שאינו נותן בו טעם אלא רק מייצבו (מעמידו) אוסר את כולו מדברי חכמים בלבד. לפיכך, על פי כללי ההלכה, בספק איסור מדברי חכמים ההלכה כדברי המתירים, ומותר לאכול מוצרים שיש בהם ג'לטין. ואע"פ כן כיוון שכיום אפשר בקלות להשיג ג'לטין שהופק מבעלי חיים טהורים שנשחטו כדין, עדיף שהמפעלים ישתמשו בהם ויצאו ידי כל הפוסקים.

מתוך ליקוטים בכשרות

הרב אליעזר מלמד

אז מותר לאכול סקיטלס וסוכריות גומי מארה"ב וכו'(קצפות, גלידות, מעדני חלב)?

פורסם

אני גם בשוק.

אפילו אבא שלי אכל מזה וחברים שלי ומי לא. היו לי שקיות של קילו בבית.

שלא נדבר על זה שהייתי גר בארה"ב בילדותי למשך כמה שנים טובות.

הג'לטין בארה"ב עשוי מחזיר ובארץ עשוי מדגים(מהעצמות).

וואי אז גם כל הג'לי בינז וכל הסוכריות גומי(נחשים וכו') עשויים מחזיר - איזה סרט!!!!

sc0100b.jpg

:-X

איזה מצחיק אתה גם בארץ יש לא כשרים [שמעתי על גיבנת סקי ומילקי] לא יודע אם חזיר אבל לדוגמא בגבינת סקי יש עצמות של איזה חיה ואז יוצא בשר וחלב, מעדני טרהי שם זה מופק מדגים ואז אין בעיה או שיש יצור מיוחד של מילקי וכאלה למגזר החרדי ואז זה מהודר.

היום כשר זה על הפנים צריך רק מהודר.

אבל חוץ מזה יש עוד בעיות כמו שחיטה,חלב נכרי וכו..

אדם שלא שומר כשרות מהודרת-אין ספק שאוכל לא כשר.

סתם ככה יש חטיפים וממתקים מחול שיש להם השגחה של (K) מנצסטר, זה אפשר לאכול.

פורסם

מפריע לי שאנשים שלא טעמו בשר כ"כ טוב כמו זה של החזיר אומרים על זה מגעיל, תגידו לא כשר, אבל אם לא טעמתם איך אתה יודעים שזה מגעיל?

וScorn, כמה עלו לך הסכוריות מEBAY, אם המחיר סביר אני גם אקנה, אם לא, אקנה כמות מסחרית בקייץ מארה"ב :smile1:.

פורסם

^^

אתה צודק הוא יכול להיות מעדן.

אדם שלא רגיל לאכול דבר מסוים-אומר שזה מגעיל.

לדוגמא חגב [ארבה] מותר לאכול זה כשר -אבל בגלל שיש הרבה שלא רגילים ישר יקפצו ויצעקו מגעיל. -תתן את זה לסיני יגיד יאמי יאמי :P

אבל הבשר חזיר עושה ריח לא? לי לפחות יצא לעבור ליד מיסעדות כאלה או אנשים שאכלו זה מין ריח כזה שלא הרחתי בבשר אחר.[כמובן ריח לא טוב]

פורסם
  • מחבר

האמת שאמא שלי אכלה בספרד פםעם אחת חזיר בטעות יחד עם אשתו של דוד שלי

שתיהן אמרו שזה היה מעדן והם בחיים לא אכלו בשר כזה טעים.

בכל מקרה טוב שאמרתם שיש בטיב טעם, אני אבדוק :P

פורסם

שווארמה בטח אכלת לא? אם אכלת בלא כשר [או גם בכשר בלבד] יש אולי מצב אכלת סוס, חמור, גמל.

היה טעים אהה? :silly:

לפחות שאנשים ידעו ולא יהיו תמימים....

פורסם

אזהרה: <<<לא לדתיים/מסורתיים/רבנים>>>

תאורטית אין בעיה בעצמות של חזיר... ומי שאמר "אם אסור לאכול בשר אז אסור...", אז בפרה אסור לאכול כל מני חלקים ממנה וגם דם שלה (לכן יש שחיטה כשרה), אבל אנחנו בכל זאת אוכלים אותה...

בעיקרון יש הרבה דברים בתורה שניתן לפרש, הבעיה הופיעה כשהכל עלה לכתב... אין גם איסור בתורה על אכילת חזיר או אכילת בשר עם חלב, הכל פרשנות ולדעתי התורה הייתה אמורה להתפתח ולהשתנות, כשהעלו אותה על הכתב איי שם לפני 1500-2000 שנה, הכל נדפק.

אני יכול לקרוא את הפסוק הבא ולהבין שזה רק המלצה:

"כל מפרסת פרסה ושוסעת שסע פרסות מעלת גרה בבהמה - אותה תאכלו"

(כאן יש עוד: http://www.masa.co.il/article/230/%D7%9C%D7%90-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%97%D7%96%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%91%D7%93%D7%95/ בכלל אומרים שזה מופיע מההיגיון שהחזיר אוכל מה שבני אדם אוכלים ולכן מתחרה על המזון)

אם חכמינו זכרונם לברכה (והכוונה לחכמים של פעם שהיו ענקים בתורה ובתלמוד) אמרו שזאת הכוונה - אז זאת הכוונה ואתה צריך לסתום את הפה שלך ולא לזלזל. חלקם קיבלו את זה ברוח הקודש - משמע כמעט ישירות מאלוהים, ומי אתה בכלל שתסתור את זה? ואם אתה רוצה לדעת באמת למה אסור לאכול חלקים בפרה או למה אסור לאכול גם עצמות (לפי חלק מהפוסקים) של בהמות טמאות, פשוט תבדוק את זה ואל תכפיש סתם... הכי קל להגיד דברים באוויר בלי בדיקה. כל דבר שתגיד לרב הוא יחזיר לך תשובה וישתיק אותך, ואם הוא לא יוכל לתת מענה כך גם אף אחד אחר בעולם הזה שחי עכשיו או שחי פעם (לדוגמא: יש חייזרים בעולמנו? או: איך יכול להיות שיש עצמות דינוזאורים בעולם אבל התורה מתחילה רק מבריאת העולם ובריאת אדם וחווה, אז לאן נעלמו הדינוזאורים? [ד"א לאחרון יש תשובה, אבל האדם הפשוט לא יודע את התשובה{הפתרון - פשוט לשאול}])

אתה לא מאמין באלוהים? בסדר. תגיד את זה "לו" אחרי שתמות (בשיבה טובה, כמובן).

(זה עד פה לנושא הדת שלא קשור לפה בכלל..)

שווארמה בטח אכלת לא? אם אכלת בלא כשר [או גם בכשר בלבד] יש אולי מצב אכלת סוס, חמור, גמל.

היה טעים אהה? :silly:

לפחות שאנשים ידעו ולא יהיו תמימים....

יש שווארמיות (או איך שלא תקרא לזה) כשרות ומכינות שווארמה מהבשרים שאמרת (גמל בעיקר) ופשוט מרמות את האנשים.. בין אם הם שומרים כשרות ובין אם לא הם פשוט אוכלים בשר בעייתי (מבחינה היגיינית - לכו תדעו מה יש בבשר גמל או סוס :s05: ) ומבחינה דתית...

פורסם

לא היית צריך לענות להוא- לא צריך שהדיון יגרר יותר ויותר.

אמרת כמו שאמרתי אבל עד מהודר משם ההשגחה מעולה.

מה זה איך שתקרא לזה? יש עוד שם לשווארמיות? חח סווארמיות =סוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים