סוכריות Skittles! איפה אפשר למצוא לעזאזל... - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

סוכריות Skittles! איפה אפשר למצוא לעזאזל...


liav12

Recommended Posts

אני מאיזור ב"ש ואני לא מוצא כאלו כאן! מדובר על הסוכריות שהן כמו M&M אבל במקום שיש שוקולד בפנים יש ג'לי בטעם פירות! הדבר הכי טעים בעולם...

אני מכור כי הביאו את זה מארה"ב ונגמר לי

:'(

איפה אפשר למצוא כ אלו באיזור ב"ש מישהו יודע?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 79
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

אתמול גיליתי שזה עשוי מחזיר(ושבעצם כל ג'לטין בארה"ב עשוי מחזיר) ופשוט התבאסתי רצח.

גם סטארברסט :'(

ומתאר לעצמי שגם Jell-O

jello.jpg

ובטח גם דונאטס למיניהם עם ציפוי וכל דבר שמכיל ג'לטין. פשוט עצוב :'( בא לי להרוג אותם. כל דבר הם חייבים איכשהו להכין מחזיר.

העיקר אני שומר כשרות ובעצם אכלתי חזיר בלי לדעת :(

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני גם בשוק.

אפילו אבא שלי אכל מזה וחברים שלי ומי לא. היו לי שקיות של קילו בבית.

שלא נדבר על זה שהייתי גר בארה"ב בילדותי למשך כמה שנים טובות.

הג'לטין בארה"ב עשוי מחזיר ובארץ עשוי מדגים(מהעצמות).

וואי אז גם כל הג'לי בינז וכל הסוכריות גומי(נחשים וכו') עשויים מחזיר - איזה סרט!!!!

sc0100b.jpg

:-X

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא, לא חוזרים לשגרה-

כי בקושי יש איפה להשיג את הדבר האלוהי הזה בארץ :'( אני כל פעם מציק לקרוב התורן שטס לחו"ל בשביל להצטייד...

תאמינו או לא, ב "בצורת" האחרונה שאף אחד לא טס לחו"ל פשוט הזמנתי מאיביי.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

נו באמת, נראה לך שאם 'בשר' חזיר הוא לא כשר, אז לאכול עצמות שלו זה כן כשר? מה, הם הכשירו את העצמות מן הבשר? תעשה לי טובה.

ולמה לעזאזל מייצרים ג'טלין מהחרא הזה? אין ג'לטין סינתטי?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

סוכריות גומי שמיוצרות בספרד הן כשרות (וגם בהשגחת בדצ כלשהו, אני חושב).

אם כי לא ממש טרחתי לבדוק ממה הכינו את הג'לטין בהן. ::)

גם בסופר מוכרים סוכריות אמריקאיות, שכחתי את שמן, כאלה שאני דיי בטוח שכשרות, אבל אני לא בדקתי מעולם מה ארץ הייצור שלהן.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

קראו והשכילו:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92'%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9F#.D7.91.D7.A2.D7.99.D7.95.D7.AA_.D7.9B.D7.A9.D7.A8.D7.95.D7.AA

בארץ, לעומת זאת, הג'לטין זכה להכשר "פרווה", גם אם הופק מעצמות בהמות, מכיוון שנחשב בחזקת "בטל בשישים" ו"חומר חדש" בעקבות עיבודו.
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

שאלת כשרות הג'לטין היא מן השאלות החדשות שהתעוררו בתעשיית המזון המודרני. הג'לטין מופק מחלבון הקלוגן שבעצמות או עורות. תפקידו לייצב ולהקריש ממתקים, גלידות, מעדני חלב וכדומה. אגב, רגל קרושה וציר דגים הופכים מנוזל לג'ל על ידי הג'לטין שנוצר בהם בעת בישול העצמות. הג'לטין המסחרי הוא בעל יכולת הקרשה חזקה בהרבה. הבעיה היא שהמפעלים הגדולים שמייצרים ג'לטין מפיקים אותו מעצמות ועורות של טמאים או טהורים שלא נשחטו כהלכה. ואכן כמה מגדולי האחרונים אסרו לאכול דבר שיש בו ג'לטין, וכן פסק הרב פיינשטיין (אג"מ יו"ד ב, כג, כז), ובשו"ת מנחת יצחק (ה, ה).

לעומתם דעת הרבה אחרונים להתיר את כל סוגי הג'לטין, מפני שבדרך עשייתו הוא מאבד את כל טעמו עד שאינו ראוי לאכילה, וממילא אינו נחשב יותר לדבר מאכל ופקע ממנו האיסור. ועוד, שהחלק הקשה שבעצמות אינו נחשב אוכל, וכבר מתחילתו לא חל עליו איסור נבלות וטרפות. בין המתירים: שו"ת אחיעזר (ג, לג), הרב פרנק בשו"ת הר צבי (יו"ד פג), ויביע אומר (ח"ח יו"ד יא).

למעשה, כיוון שגם לדעת האוסרים האיסור מדברי חכמים, וזאת משום שרק דבר איסור שנותן טעם מורגש במאכל אוסר את כולו מן התורה, ואילו דבר איסור שאינו נותן בו טעם אלא רק מייצבו (מעמידו) אוסר את כולו מדברי חכמים בלבד. לפיכך, על פי כללי ההלכה, בספק איסור מדברי חכמים ההלכה כדברי המתירים, ומותר לאכול מוצרים שיש בהם ג'לטין. ואע"פ כן כיוון שכיום אפשר בקלות להשיג ג'לטין שהופק מבעלי חיים טהורים שנשחטו כדין, עדיף שהמפעלים ישתמשו בהם ויצאו ידי כל הפוסקים.

מתוך ליקוטים בכשרות

הרב אליעזר מלמד

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...