עבור לתוכן

מחשב גוסס - לא עובר את המסך הראשון של הביוס

Featured Replies

פורסם

שלום,

סבא שלי פנה אלי בטענה שהמחשב שלו לא עובד. חשבתי שאני שוב אגלה שהעכבר לא מחובר, או משהו בסגנון, אבל האמת שהפעם זה נראה רציני.

כשמדליקים את המחשב עולה המסך הראשון של הביוס, ושם זה נעצר. המקלדת לא מגיבה (בשניה או שתיים הראשונות עוד נדלקות בה הנורות, אבל מיד הן קבות)

והמסך מופיע שורה נורמאלית - שורה דהויה.

המאווררים עובדים בצורה תקינה, ניסיתי לאפס ביוס ע"י הסרת הסוללה ל 10 דקות, ניקיתי, העברתי את הסטיק זיכרון לסלוט השני, וכלום לא עוזר. כרגע פשוט נגמרו לי הרעיונות.

המחשב הוא intel celeron 2.4GHz עם כרטיסים מובנים וזיכרון DDR 256 והוא בן שלוש שנים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

נסה לנתק את כל מה שלא חיוני לאיתחול - כגון : כרטיסים לא-חיוניים, כוננים, וציוד-היקפי (כולל מקלדת ועכבר) - ואז לאפס את הגדרות ה-BIOS בדרך המקובלת (כלומר : באמצעות המגשר המתאים בלוח-הראשי), להפעיל, ולראות מה קורה.

פורסם
  • מחבר

ניתקתי הכל חוץ מהזיכרון ואיפסתי את הביוס בעזרת הג'מפר וזה לא עזר. :nixweiss:

פורסם

אחד מהרכיבים הקריטיים להפעלת המחשב נדפק. אני שם איתך כסף שזה הלוח אם.

לדעתי הגיע הזמן להתקדם.

בקיצור מה שאני בא להגיד זה שנדפק הלוח אם ושלא שווה להשקיע בלוח אם חדש עם חומרה כמו שלך. עדיף להוסיף כסף ולקנות מחשב חדש.

פורסם

נו ?

ובמסך הזה שמקבל :לחצת על F9 ?

פורסם
  • מחבר

F9, DEL, מעיכת כפתורים רנדומלית - אין שום תגובה.

פורסם

תבדוק זכרון עם MEMTEST86

נסה עם חצי זכרון

פורסם
  • מחבר

יש לי רק סטיק זיכרון אחד.

והוא לא מעלה את ה Memtest86.

פורסם

מה גרם לבעיה ?

אולי בוצעה התקנה או הסרה של רכיבים ? אולי המחשב קיבל מכה ?

פורסם
  • מחבר

גלשנו באינטרנט לפני הסדר פסח. כשהתחיל הסדר עזבנו את המחשב וכשחזרנו אליו מאוחר יותר והוא היה כפוא על השומר מסך ולא הגיב יותר.

פורסם

בשלב הראשון כדאי לעבור על כל החיבורים במחשב ולבדוק שהכל מחובר היטב.

שלב שני זה לנתק את מרכיבי החומרה הלא הכרחיים וכל פעם שמנתקים חלק לנסות להעלות את המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים