עבור לתוכן

זקוק להמלצה לנתב+כרטיס רשת לנייח תומך בMIMO או רשת N

Featured Replies

פורסם

לפני יותר משנה פתחתי כאן דיון על נתב חודר ממ"ד אבל עקב כל מיני דברים לא יצא לי לקנות לבסוף את הנתב Edimax BR6216MG

שמאז כבר הספיק לעלות במחיר במעל 200 שקל.

הדרישה היא עדין אותה דרישה כמו מאז.. נתב שיחדור ממ"ד שנמצא 4 מטרים מהחדר שבו הנתב יהיה מונח.

לא ממש הצלחי למצוא נתבים שתומכים בMIMO דרך זאפ כי הם לא מציינים אם בכלל הם תומכים בזה או לא.

והנתבים של רשת N יוצאים ממש יקרים ביחד עם הכרטיסי רשת.

יש המלצה לנתב שיעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר ולא ידרוש ממני יותר מידי מזומנים (400 שקל בערך לשניהם)?

או שאני אצטרך לקנות נתב ברשת N ולהוציע סכום של 500 שקל ומעלה רק בשביל שיחדור לי ממ"ד?

פורסם
  • מחבר

הצעות?

פורסם

נתחיל מזה שאין דבר כזה "נתב חודר ממ"ד", קירות הממ"ד הן מחסום כמעט מוחלט לאות האלחוטי. הדרך היחידה להתגבר על הבעיה היא לעקוף אותה - זה מה שבגדול משיגים עם MIMO.

אני מניח שיש לך נתב G "רגיל" ואתה לא מצליח לקלוט אותו כלל בתוך הממ"ד. אם כן זה אומר שאין לאות דרך ישירה להגיע לתוך הממ"ד והחוצה (דרך פתח הדלת או החלון), מה שאומר שגם עם נתב N/MIMO לא בטוח שתהיה קליטה (אם כי המרחק שציינת הוא מספיק קטן ע"מ שהסיכוי יהיה טוב).

יש לך 3 אפשרויות, כמו שאני רואה את זה:

1. לקנות נתב N + כרטיס רשת מתאים. אין שום הגיון לקנות נתב G+MIMO. הכי זול עדיין יוצא בסביבות ה500+ ש"ח. אני ממליץ על BR-6524N והEW-7728N שניהם של אדימקס.

2. להעביר כבל רשת מתוך הממ"ד החוצה לנתב.

3. לקנות כרטיס רשת אלחוטי USB ולחבר אותו בכבל ארוך, כך שיהיה אפשר להציב אותו בכניסה לממ"ד. לכבל USB יש מגבלת מרחק של כמה מטרים אז אם אתה הולך על זה תקנה כבל של 3-4 מטר, שים באמצע HUB USB בשביל הגבר האות (צריך להיות כזה שיש לו ספק כוח) ואז עוד כבל ש 2-3 מטר.

פורסם
  • מחבר

האמת שכרגע אין לי נתב בכלל בבית. התחלתי ללחשוב בימים האחרונים על להעביר כבל רשת בין שני החדרים דרך התעלות של הבית כדי לא לטייל איתם בתוך הבית אבל אין לי מושג כמה מטרים של כבל אני אצטרך (בחישוב גס דרך התעלות זה יוצא בסביבות ה10 מטרים אם לא יותר) ועד כמה האות יהיה חזק מנתב עד למחשב השני עם כל האורך של הכבל.

בשיחה עם בזק בינלאומי המוקדנית שאלה אם יש טלפון אלחוטי בחדר ממ"ד שפועל גם מחוצה לו. עד כמה הבדיקה הזאת באמת נאמנה בשביל לקבוע שראוטר אלחוטי באמת ישדר לממ"ד?

פורסם

כבל רשת יכול להיות עד 100 מטר ללא בעיות. אם אתה הולך על כבל והתעלות משותפות לרשת החשמל תדע שתצטרך כבל מסוכך, עדיף STP (יש UTP עם סיכוך יותר קל זה בד"כ הסטנדרט שמוכרים, אבל הוא עלול להיות לא מספיק במקרה הזה).

לדבי הבדיקה עם טלפון אלחוטי, זאת לא בדיקה אמינה, זאת דרך לקבל אינדיקציה. אם יש לך טלפון DECT (שעובד ב1.8GHz או 2.4GHz), יש לך קליטה מתוך הממ"ד איתו והבסיס שלו ממוקם באזור הכללי בו יהיה הנתב אז יתכן שגם השידור של הנתב האלחוטי יעבור. זה לא אומר בוודאות, אבל המצב טוב.

פורסם

לי יש כבר שנתיים נתב MIMO של נטגיר דגם WPN824

ראיתי בזאפ שמוכרים אותו בארץ בפחות מ300 שקלים

פורסם
  • מחבר

התעלות הן לא של חשמל.. יש בהן כבלים של yes ככה שלא נראה לי שאני צריך כבל עם סיכוך מיוחד.. תקנו אותי אם אני טועה.

לגבי הטלפון. הבסיס נמצא בתוך הממ"ד. סתם לצורך בדיקה סגרתי את הדלת של הממ"ד ויצאתי עם הטלפון אל החדר שבו הנתב יהיה ממוקם ולא הייתה ירידה באיכות הקו (לפחות לא מורגשת באוזן)

פורסם

אם אתה משחיל חוטים בקיר עדיף שיהיו STP, אבל אם בצב שאתה מתאר תוכל לשתמש בFTP ללא בעיות. זה פשוט פחות ממולץ.

לגבי הבדיקה עם הטלפון, כמו שאמרתי זאת אינדיקציה, כנראה שתוכל לעבוד בצורה אלחוטית ללא בעיות.

פורסם
  • מחבר

אז ברמת העיקרון יש אפשרות לרשת אל חוטית עם ראוטר רגיל (כלומר לא תומן MIMO או N)?

פורסם

כן, אבל זה כבר הימור יותר גדול.

אני מניח שאם אתה קונה את הנתב מחנות קרובה לבית, אתה יכול להסביר להם את המצב ולקנות נתב G רגיל תחת הבטחה שאם לא יעבוד לך תחזיר את הנתב ותקנה מהם ציוד N. אתה יכול ככה לנסות נתב תקן G בלי להתחיל תהליך של החזרות ועניינים אם לא עובד.

אתה גם יכול לקנות נתב N וכרטיס G. במידה ועובד לך בסדר חסכת את הכסף על הכרטיס N ואם לא השידרוג הוא רק לכרטיס האלחוטי. ברמת העיקרון נתבי N ישפרו את הקליטה גם מול כרטיסי G.

פורסם

אם אתה משחיל חוטים בקיר עדיף שיהיו STP, אבל אם בצב שאתה מתאר תוכל לשתמש בFTP ללא בעיות. זה פשוט פחות ממולץ.

לגבי הבדיקה עם הטלפון, כמו שאמרתי זאת אינדיקציה, כנראה שתוכל לעבוד בצורה אלחוטית ללא בעיות.

כבל CAT5E FTP שמשוחל בתעלות תקשורת יעבוד מצויין ואם חיבור התקעים והשקעים נעשה בצורה טובה הוא יכול להעביר גם 1G בלי הרבה בעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים