עבור לתוכן

שאלה על אמינות כללית של מחשבים (חומרה בלבד)

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים

שאלה של אמינות.

איפה אני יכול להשיג אינפורמציה כללית בנושא של אמינות מחשבים (חומרה)?

כוונתי היא כזאת, בחברה שבה אני עובד, אנו משתמשים במחשבים תעשייתים בתוך המוצר שלנו (שני מחשבים תעשיתיים בכל מוצר) והמחשבים מיתקלקלים מטבע הדברים, המחשבים הם מסוג SBC עם מערכת הפעלה "Embedded", היצרן שלח לי מפרט המכיל בתוכו את ה"MTBF" של המחשב בכללותו (כ 16000 שעות עבודה עד לתקלה ראשונה), אבל אני רואה שזה תאורטי ולא מעשי.

רציתי לדעת, כמובן לגבי השנה הראשונה בלבד, מהוא אחוז התקלות שנחשב סטנדרטי (חומרה בלבד)או נורמלי או הערכה כלשהי, לכמות מחשבים שהותקנה (לדוגמה ל 1000 מחשבים בשנה הראשונה, או משהו כזה)

בבסיס אני רוצה לדעת למה לצפות " בגדול" והאם מספר התקלות שיש לי כיום הינו בגדר הסביר\נורמלי או שאני צריך להחליף יצרן?

לכל מי שהיגיע עד כאן ולכל מי שיש לו תשובה או הדרכה או הפניה לאן ליפנןת,אני מודה לא מראש.

חן

פורסם

אם תהיה קצת יותר מסויים בדבריך, אפשר יהיה לנסות לסייע קצת יותר ביעילות.

למשל : כמה זמן בממוצע מחזיק מחשב SBC - והאם הממוצע מייצג את המציאות ? מהם מאפייני סביבת-העבודה שבה מותקן הציוד (תנאי טמפ', לחות-יחסית, שכיחות רעידות/חבטות) ? איזה סוג ציוד מפעילים המחשבים ? האם ניתן, מבחינה עקרונית, להפעיל את הציוד באמצעות מחשב(ים)-אישי(ים) רגיל(ים) ? ומהו מחירו של כל מחשב SBC ?

וכמובן שניתן לבנות עקומת התפלגות בעבור משתנה ה-"זמן עד לכשל" שם, רק נחוצות די דגימות כדי שהיא תהיה ברת-סמך (ניתן לקבוע את רמת-הסמך ככל הנדרש - וכמות הדגימות שתידרש תהייה בהתאם - בקשר ישר).

פורסם

MBTF לא מגדיר מתי תהיה תקלה ראשונה.

כמו שם שלו - זה זמן בין תקלות.

עוד תמצא גם כאן

http://en.wikipedia.org/wiki/Mean_time_between_failures

16000 זה נמוך מאד בשביל אלקטרוניקה בלי מכניקה. קוננים קשיחים יש

להם מאות אלפים MBTF .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים