עבור לתוכן

מאוורר של ספק Enermax (למה בפנים?)

Featured Replies

פורסם

זה עכשיו מטריד אותי.

מה העניין של הספק של Enermax שהמאוורר של הספק נמצא בתוך המארז ולא פונה החוצה?

הבנתי שהוא גם מכניס אוויר לספק ולא מוציא.

למה זה טוב שהוא יכניס אוויר חם (בגלל שאר הרכיבים) ומלא אבק מתוך המארז פנימה?

כמו כן לא יהיה לי במארז מאוורר להכנסת אוויר, אלא רק הוצאה, זאת לא בעיה עבור ספק כזה?

בבקשה שמשהו יבהיר לי את העניין, איפה אני טועה?

פורסם

רוב הספקים היום עובדים בצורה הזו, הוא מוציא את האוויר ישירות לכיוון מאוורר המארז שמוציא את האוויר החוצה. הגיוני.

פורסם
  • מחבר

ככה ככה.

למה לפלוט אוויר חם על שאר הרכיבים ולהרוס אותם?

ואם יש לי מארז פשוט ללא מאוורר אחורי להוצאת אוויר?

פורסם

הא? ??? X3

BOOM הוא לא זורק את האוויר לכוון מאוורר המארז. הוא מושך מתוך המארז אוויר וזורק אותו החוצה דרך צלעות הקרור בתוך הספק אל מחוץ למארז.

לפותח הטרד, ההגיון הוא שבמקום לזרוק את האוויר החם מתוך הספק אל תוך המארז הוא מושך את האוויר מתוך המארז. בתוך המארז יהיה הרבה פחות אבק מאשר לו היה שואב מבחוץ וכך בתקווה תמנע הכנסת אבק לספק. אבק על צלעות הספק ורכיביו מקטינים משמעותית את יעילות הקרור שלו. כמובן שיש למטבע שני צדדים שכן האוויר שמקבל הספק לצורך קרור, חם יותר מאשר האוויר שהיה מקבל מבחוץ. את זה אמורים למנוע במידה מסויימת ע"י מאווררים נוספים המושכים אוויר חם אל מחוץ למארז ומאווררים שמכניסים אוייר לתוך המארז מבחוץ. מאווררים כאלו אמורים להיות בכל מארז נורמלי. אם אין לך מארז נורמלי, כדאי שתקנה אחד במיוחד אם יש לך רכיבים שמתחממים מאוד כמו מעבד חם או כרטיס מסך למשחקים, אחרת, מאוורר הספק יעשה לבד את כל העבודה.[br]פורסם בתאריך: 16.04.2009 בשעה 13:15:14

דרך אגב, חלק מיצרני המארזים בחלק מהדגמים, שמים את הספק בתחתית המארז כדי שישאב אוויר קר יותר מתחתית המארז ולא את האוויר החם שעולה מהרכיבים (כי אוויר חם עולה למעלה) ובכך משפרים את המצב. האוויר החם שיוצא מהרכיבים נשאב החוצה ע"י מאווררים במארז (ראה CM590/690, אנטק P182 וכדו'..)
פורסם
  • מחבר

זה נשמע קצת יותר הגיוני.

למרות שעדיין לא הבנתי איך האוויר יוצא החוצה, אם אין לו הכוונה (מאוורר).

יש אפשהו לקרוא על זה?

ולסיכום,

אם אני מתכוון לקנות מארז פשוט וזול, עדיף ללכת על ספק (thermaleTake) עם מאוורר שמוציא אוויר החוצה (כמו בימים הטובים)

מאשר על ה-Tomahawk של Enermax (למרות שהוא נחשב יותר טוב, אבל גם צריך בשבילו מארז מתאים)?

פורסם

האוויר יוצא החוצה דרך חורים בגב הספק. אין לו ברירה. המאוורר של הספק דוחף אותו לשם. אותו הסיפור גם עם TT. כולם מוציאים את האוויר החוצה. תקרא את מה שהסברתי קודם.

מה זה מארז פשוט וזול? יש היום הרבה מארזים פשוטים וזולים שבאים עם מאווררים סבירים וזה בלי שום קשר לספק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים