עבור לתוכן

כובן קשיח חיצוני.

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב,

אני מעוניין לקנות כונן קשיח חיצוני למחשב, בנפח של לפחות 1 טרה.

אני לא סגור על-כך שכדאי לי לקנות חיצוני, מה לדעתכם עדיף?

אני מחפש כונן בראש-ובראשונה אמין ומלבד-זאת שגם אוכל לשתף אותו ברשת הביתית.

הסיבה שאני רוצה כונן-חיצוני היא כי אין לי כוח להתעסק עם כל החיבורים הפנימיים ועם הג'ימפורים וכיו"ב.

חוץ-מזה כבר יש לי שני כוננים פנימיים במחשב וכבר די לחוץ שם בפנים.

כך גם אוכל לשאת הכונן ממקום למקום (כמובן לעיתים נדירות ביותר).

האם אלו סיבות מספיקות טובות לרכוש חיצוני וולא פנימי?

ואם אנחנו מדברים על חיצוני, איזה חיצוני ממולץ?

איזה ממשק מהיר יותר? אני שקלתי לקנות עם ממשק רשת ולחבר אותו אל הראוטר, כדאי? נוח?

האם הכוננים אלה נועדו בעיקר לגיבוי? או שאני יכול גם לשמור עליהם מידע ולהיעזר בו ביום-יום?

התקציב שלי הוא גג 1000 ש"ח.

אשמח לעזרתכם.

חג שמח.

פורסם

לאפשר גישה דרך הרשת אפשר גם לעשות עם הרדיסק חיצוני רגיל.

אתה יכול להיעזר בו ביום ביום, זה הרדיסק לכל דבר.

בתקציב שלך (והרבה פחות) אתה יכול לקנות הרדיסק חיצוני טוב עם חיבור ESATA מהיר וטוב (בנוסף יהיו לו עוד חיבורים כמו USB ו FW).

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות להוסיף חיבור כזה (ESATA ) למחשב?

כי אני לא חושב שהוא קיים.

פורסם

יש אפשרות להוסיף, אך זה ינצל חיבור SATA בלוח.

בעניין מה שאמרת על גיבוי- כשאתה שם את המידע רק על הכונן החיצוני אז המידע לא מגובה, הוא פשוט נמצא רק על כונן אחד. בשביל שיהיה גיבוי אתה צריך עותק נוסף אחד לפחות.

פורסם

במיוחד בשבילך, בול ב-1000 ש"ח:

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4976

כונן רשת עם ביקורת לא רעה:

http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30764/75/

שים לב שאתה רוכש את הדגם מהגרסה החדשה, זאת עם הקו הלבן מקדימה, ולא את הישנה עם שני העיגולים. הגרסה הישנה איטית להחריד ומאד לא מומלצת.

לדעתי עדיף כונן רשת על האופציה של כונן חיצוני רגיל שמוגדר לשיתוף ברשת. הסיבה העיקרית היא שכונן רגיל, משותף, מצריך שהמחשב המשתף יפעל באופן קבוע. למה לשלם חשבון חשמל מיותר?

כמובן שאפשר להשתמש בכונן רשת לכל דבר ולא רק לגיבוי.

פורסם

אם הוא מתעקש על כזה דבר, הוא יכול לקנות את זה..

http://digma.co.il/shop/product_info.php?products_id=7928

בשילוב עם HD103UJ יצא לו מעט פחות מ-1000 אבל הוא לא יאבד אחריות אם הוא יחליף כונן. פיתרון יותר גמיש לדעתי.

פורסם

אין חיבור רשת של גיגה ?

הרי זה לא בזבוז כסף על מהירות של רבע מUSB ?

USB לבד זה עגלה - אז 100 מגה ביט זה בכלל צב !!!!

ESATA זה בהחלט הדבר ! ואם יש חיבור רשת של גיגה זה נחמד !

פורסם

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6980

SEGATE XTREME 1TB מומלץ בהחלט, ובמחיר הרבה יותר נמוך מ1K ש"ח.

פורסם

אין לו חיבור רשת, מה ההשוואה כאן בכלל? בכיף אפשר להוזיל את זה ע"י קנייה של מארז וכונן בנפרד (יגיע ל-620 או 650 שקלים)

פורסם

רק להשכלה. לא כל המכשירים עם חיבור רשת עובדים באותה מהירות, אפילו אם לכולם אותו סוג חיבור (10/100 או 10/100/1000) השוני בין המכשירים השונים הוא עצום ויכול להגיע להבדלי מהירות של כמעט פי 10.

רק לשם השוואה. הדגם הקודם של WD קרא נתונים בקצב של 6MB/s, הדגם הנוכחי עושה את זה בקצב של 35MB/s ואילו הדגם החדש של Buffalo מגיע ל-50MB/s. בכולם מדובר על כונן יחיד ללא raid בחיבור גיגהביט. קצבי הכתיבה הם 5MB/s ל-WD הישן, 20MB/s לחדש ו-40MB/s ל-Buffalo.

למי שמשתמש בכונן כזה רק לצרכי גיבוי של מחשבים שונים ברשת המהירות לא מאד חשובה (למעט אותו יום שבו יצטרך לשחזר את אותם 694GB האבודים שלו והדבר יקח לו שעות). מי שרצה לעבוד מול הכונן באופן שוטף רצוי שיבחר אחד שעובד בקצב סביר.

פורסם

והדבר יקח לו שעות). מי שרצה לעבוד מול הכונן באופן שוטף רצוי שיבחר אחד שעובד בקצב סביר.

כלומר במילים אחרות אחד בעל חיבור ESATA.
פורסם

מצחיק אתה.

האיש כתב שהוא שוקל כונן רשת ואתה ממשיך לדבר על eSATA. eSATA זה מצויין למי שרוצה את הכונן מחובר למחשב יחיד. מי שרוצה גישה לנתונים מכמה מחשבים ברשת המקומית שלו טוב יעשה אם ישתמש בכונן רשת דהיינו - NAS.

חוץ מזה לקחת חלק ממה שכתבתי וציטטת אותו בצורה קלוקלת. כתבתי שקצב איטי לא משנה כל כך למי שעושה שימוש בכונן בעיקר לגיבוי. זה נכון לכונן בחיבור למחשב בודד (יספיק כונן בחיבור USB) ונכון לכונן רשת (יספיק כונן זול ופשוט). הרי גיבוי יכול לפעול בשעות הלילה כשהמחשב לא בשימוש (זה אפילו עדיף). המהירות האיטית תפריע רק ביום שבו יצטרכו לשחזר כמות גדולה של נתונים חזרה למחשב ואת זה הרי לא עושים כל יום.

פעם באה שאתה מצטט, תעשה את זה בבקשה בהקשר המתאים מבלי לעוות את דברי המצוטט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים