עבור לתוכן

מחשב לא נדלק אחרי תקלה בספק והחלפתו

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב עם לוח אם DFI LANPARTY NF4 ULTRA עם אופטרון 170 (מומהר ל-2.5GHZ) וספק של ANTEC TP2 420W (כל השאר ניראה לי לא חשוב)

לפני מספר ימים ניסיתי להדליק את המחשב אבל הוא לא נדלק. בדקתי אם הלדים על הלוח אם דולקים (ישנם שני לדים, אחד ליד הזכרונות והשני בתחתית הלוח) והם לא דלקו. ניתקתי את הספק, חיברתי אותו שוב, ניתקתי מהחשמל, חיברתי שוב, עדיין הלדים לא עבדו (ומן הסתם המחשב גם לא נדלק).

הגעתי למסקנה שהספק סיים את חייו. חיברתי ללוח אם ספק אחר, ישן יותר, ואחרי חיבור הספק לחשמל והדלקתו, הלדים נדלקו. לא רציתי להדליק את המחשב עם הספק הישן כי אני לא בטוח שהוא היה מעלה את המערכת (רק 12A במסילת 12V והיא מסילה בודדה).

הסקתי שהספק אומנם הלך, אבל הלוח אם עדיין חי, אחרת הלדים לא היו נדלקים.

קניתי ספק אחר CORSAIR HX520 , הוצאתי את מרבית הרכיבים מהמארז, ניקיתי את מחשב (היה המון אבק) והחלפתי את הקירור המקורי (המעצבן!!) של הצ'יפסט לקירור פסיבי של טרמלרייט, החזרתי את הרכיבים, חיברתי את הספק, הלדים של הלוח אם דולקים אבל המחשב לא נדלק!!

בלוח הזה ישנם 4 לדים לבדיקת תקלות של POST. ברגע שאני לוחץ על כפתור ההדלקה, הלדים הללו נדלקים למילישניה, נכבים, ושום דבר לא קורה, שום דבר לא נדלק, כאילו שהלוח אם עצמו לא נדלק. אם אני לוחץ שוב פעם על כפתור ההדלקה, הלדים הללו כבר לא נדלקים אלא אם אכבה את הספק אדליק אותו שוב.

פרטים נוספים.....

כרגע מחוברים ללוח רק רכיבי הבסיס והדיסקים הקשיחים.

כשהחלפתי את הקירור של הצ'יפסט ניקיתי אותו ואת האיור עם אצטון אבל לאחר מכן ייבשתי אותו כמה דקות עם פן,לא חושב שקיצרתי שם משהו...

ניסתי להשתמש בכפתור ההדלקה שעל הלוח עצמו (יש בו כזה) אבל קיבלתי אותה התוצאה.

מה דעתכם? האם הלוח הלך? הספק שרף גם אותו?

פורסם

אהלן דימה,

המחשב נדלק בחיבור מינימלי, כלומר רק מסך וספק כח?

מה מצב הקבלים אצלו?

פורסם
  • מחבר

אהלן דימה,

המחשב נדלק בחיבור מינימלי, כלומר רק מסך וספק כח?

מה מצב הקבלים אצלו?

אהלן

הקבלים ניראים בסדר, בדקתי ולא ראיתי משהו נוזל או נפוח.

לא הבנתי את השאלה לגבי החיבור המינימלי....

כרגע מחוברים ללוח אם כרטיס מסך, מעבד, זיכרונות ודיסקים קשיחים. המסך מחובר, וכך גם המקלדת והעכבר, שום דבר מעבר. מה שאני מקבל זו התופעה שתיארתי, הלוח כאילו מתחיל להדלק (ארבעת הלדים נדלקים לזמן קצרצר) אבל שום דבר לא קורה.

פורסם

תבדוק מה המשמעות המדוייקת של הלדים בעזרת החוברת של הלוח אם.

פורסם
  • מחבר

תבדוק מה המשמעות המדוייקת של הלדים בעזרת החוברת של הלוח אם.

תודה על התשובה

המשמעות של הלדים ידוע לי, היו לי מספיק בעיות עם הלדים הללו כשקניתי את הלוח (הגיע עם ביוס בעייתי).

ארבעתן דולקות מייד עם הפעלת המחשב ואז בתהליך הPOST כל אחת אמורה להיכבות בהתאם לזיהוי מעבד, זיכרון, כרטיס מסך ודיסק קשיח.

אבל הלוח אם בכלל לא נדלק, לא מגיע אפילו למצב של בדיקת POST, למרות שבבירור מקבל מתח כי LED STANBY ו-RAM LED דולקים (כלומר הלוח מבין שהוא מקבל מתח והזיכרונות מורכבים עליו). אחרי לחיצה על כפתור ההפעלה משהו נדפק.....

פורסם

לפי סיפור יש קצר בלוח או ספק מקולקל וחושב שיש קצר.

תנתק הכל מלוח גם מעבד ותנסה גם עם ספק אחר לבדוק עם עכשיו נדלק.

פורסם
  • מחבר

לפי סיפור יש קצר בלוח או ספק מקולקל וחושב שיש קצר.

תנתק הכל מלוח גם מעבד ותנסה גם עם ספק אחר לבדוק עם עכשיו נדלק.

סבבה, תודה, אני אנסה ואחזור עם התוצאות.

גם אני חושב שיש איזה קצר בלוח אם, ניראה לי אולי בחיבור 24 פינים. השערה שלי שהלוח שרף את הספק הקודם, או שהספק הקודם שרף את החיבור והלוח.

החיבור הזה זה משו שניתן לתיקון בחנות? אני ממש לא רוצה להחליף את הלוח, לך תמצא עכשיו אחד כזה או בכלל משהו עם NFORCE 4...... :-\

אולי הרסתי משהו עם ההיטסינק של טרמלרייט, למרות שממש קשה לי להבין איך.... :nixweiss:

פורסם

באמת יכול להיות שמדובר ב"בעיה חשמלית".

ניסית אולי, למען הבדיקה, לעשות clear CMOS עם הג'אמפרים על הלוח? עמ' 27 בחוברת של הלוח.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

הבעיה נפתרה! ;D

התחלתי לנתק רכיבים אחד אחד ואחרי שניתקתי את הפלופי וחיבור חשמל FDD ללוח (כן, יש כזה....) הוא פתאום נדלק! כנראה שמקודם החיבורים הללו לא ישבו טוב או משהו כזה.

תודה על העזרה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים