עבור לתוכן

מה צריך כדי לפתח משחק דפדפן?

Featured Replies

פורסם

שלום,

מה צריך כדי לפתח משחק דפדפן ?

משהו אסטרטגי נגיד בסגנון המשחק Travian למי שמכיר.

איזה שפות צריך לדעת? (נראה לי מבוסס JAVA)

האם צריך שרת אם כן איזה ? ומהן העלויות ?

כמה שעות העסק הזה דורש?

פורסם

בגדול אפשר לכתוב משחק באחת משתי דרכים:

1. באמצעות שפת צד-שרת, כגון PHP או asp.net (עם שימוש נרחב ב-Ajax). במקרה כזה, המשחק בעצם רץ על גבי השרת, והוא שולח עדכונים לדפדפן שלך (כמו בפייסבוק או בג'ימייל). בסופו של דבר, המידע שמגיע לשחקן הוא (לרוב) יהיה מידע html פשוט. המחשב של השחקן כמעט ולא מבצע חישובים. כיוון שכל החישובים מתבצעים בצד של השרת, ועובר יחסית הרבה מידע בין השרת ללקוח, משחקים כאלה לא יכולים להיות בעלי גרפיקה מתוחכמת, והשיטה הזו יותר מתאימה לכל מיני משחקי אסטרטגיה לפי תורות שמבוססים בעיקר על טקסט או על תמונות פשוטות. אגב, המשחק Travian שנתת כדוגמה דווקא כתוב ב-PHP.

2. באמצעות תוכנה של ממש, כגון Java Applet, Flash או ActiveX. במקרה כזה, הדפדפן מוריד מהשרת תוכנה לכל דבר, ומריץ אותה לוקאלית. רוב העיבוד מתבצע על המחשב של הלקוח, והתקשורת בינו לבין השרת משמשת אך ורק בשביל עדכונים (נניח אם משחקים בשני שחקנים ברשת, אז המידע שעובר הוא רק הפעולות שעושות השחקנים). במקרה כזה יש לך הרבה פחות מגבלות על התוכנה, שכן אתה מעביר פחות מידע ברשת ויש לך יותר כוח חישוב. לכן משחקים כאלה יהיו לרוב יותר מורכבים ועם גרפיקה יותר טובה.

לגבי שתי השאלות האחרות, קצת קשה לי לענות על זה בלי היכרות מעמיקה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

אני אנסה לתמצת לך את מה שאני רוצה לעשות(כן אני יודע שהקונספט נדוש,נא לא לבקר)

אתה נרשם מקבל עיר, העיר נגיד מחולקת ל3 (לכל חלק יש את התפקיד שלו)

וישנה מפה גדולה שבה השחקן (שהעיר שלו היא בעצם רק נקודה\ריבוע על אותה מפה) שבה הוא מבצע יכול לבצע את פעולות כמו מסחר,הסכמים ותקיפות.

הכל כמובן יהיה מבוסס כמו כל משחק על משאבים ועל פיתוח ערים.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, השיטה הראשונה תתאים יותר (המשחק שלך מבוסס תורות, ללא גרפיקה, עם הרבה אינטראקציה ברשת, בהנחה שהמשחק מרובה שחקנים).

בשביל זה תלמד קצת שפות צד שרת (כמו שאמרתי, php או asp.net).

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאתה מתאר, השיטה הראשונה תתאים יותר (המשחק שלך מבוסס תורות, ללא גרפיקה, עם הרבה אינטראקציה ברשת, בהנחה שהמשחק מרובה שחקנים).

בשביל זה תלמד קצת שפות צד שרת (כמו שאמרתי, php או asp.net).

איזה שפה עדיפה?

האם יש דרישה לשרת?

יש איזה מדריך שימושי באינטרנט או איזה ספר שאפשר לקנות שאפשר ללמוד ממנו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים