עבור לתוכן

שאלה לגבי efficiency של ספק

Featured Replies

פורסם

שאלתי היא מה בדיוק הנתוון הזה אומר? זה כאילו חוסך לך חשמל? אם כן מה השיקול והכמות שיכולה לצאת לי משתלמת בדיעבד אם קניתי ספק שחוסך לי חשמל לאורך כמה שנים? כאילו ספק שיעלה עוד 100 שקל אבל הנצילות שלו טובה יותר האם זה באמת קריטי?

פורסם

הכוונה היא כמה אחוז מהחשמל שהספק צורך באמת מגיע למחשב....

נגיד הוא 600W (שצורך 600W מהקיר...) ויש לו יעילות של 80% - 600*0.8=480 => רק 480W באמת מגיע לרכיבים שלך.

יש לציין שלרוב החברות כמו PCP&C , ENERMAX, CROSAIR, ויש עוד כמה... שמציינות כמה W הספק וזו היא כמות הW שבאמת מגיעה לרכיבים... ולא כמה הספק שואב מהקיר...

וכן הספק יכול בהחלט לחסוך לך חשמל... נגיד אתה צריך 600W למחשב שלך כדי שיפעל... אז אתה יכול לקחת ספק שמוציא 600W (לא שלוחק מהקיר) עם יעילות של 80% - 600/0.8=750W => אתה תשלם חשמל של 750W. אבל אם תקח ספק איכותי אם יעילות של 95%... 600/0.95=631.5W אתה תשלם רק על 613.5W...

אז.... כן, זה דיי קריטי... אני ממליץ לך להשקיע בספק.

יש מבין?

פורסם

חשוב לציין שהיעילות של הספק (efficiency) קשורה לאחוז הניצולת שלו.

אם אתה קונה ספק של 450W ואתה תשתמש ב10-20% או 90% ניצולת אז הוא לא יעבוד יעיל.

לכל חברה נורמלית יש טבלאות לספקים שלהם שמראות גראף של יעילות/ניצולת.

הנה שני דוגמאות מצוינות.

http://corsair.com/_images/charts/tx850w_efficiency.jpg

http://www.sysopt.com/img/2008/02/corsair_tx650/corsair_tx650w_efficiency.jpg

תמיד עדיף לקנות ספק חזק יותר ממה שאתה צריך.

חוץ מעניין היעילות זה גם מאריך את החיים (ספק שמתאמץ מאוד על גבול היכולת עלול לזייף או לשבוק חיים בהמשך) ומאפשר שידרוג לחומרה חזקה יותר.

פורסם

הכוונה היא כמה אחוז מהחשמל שהספק צורך באמת מגיע למחשב....

נגיד הוא 600W (שצורך 600W מהקיר...) ויש לו יעילות של 80% - 600*0.8=480 => רק 480W באמת מגיע לרכיבים שלך.

יש לציין שלרוב חברות טובות כמו PCP&C , ENERMAX, CROSAIR, ויש עוד כמה... שמציינות כמה W הספק וזו היא כמו הW שבאמת מגיעה לרכיבים... ולא כמה הספק שואב מהקיר...

וכן הספק יכול בהחלט לחסוך לך חשמל... נגיד אתה צריך 600W למחשב שלך כדי שיפעל... אז אתה יכול לקחת ספק שמוציא 600W (לא שלוחק מהקיר) עם יעילות של 80% - 600/0.8=750W => אתה תשלם חשמל של 750W. אבל אם תקח ספק איכותי אם יעילות של 95%... 600/0.95=631.5W אתה תשלם רק על 613.5W...

אז.... כן, זה דיי קריטי... אני ממליץ לך להשקיע בספק.

יש מבין?

ממש לא.

המושג "נצילות/יעילות" מציג את האחוזים שהספק שואב מהקיר ביחס למה שהוא מספק.

ספק נורמלי של 600W, לא משנה של איזו חברה, כל עוד לא גנ'רי, בעומס מלא- יספק 600W מלאים למערכת שעליה הוא מורכב.

השאלה כמה ביחס ל 600W שהוא מספק הוא ישאב מהקיר? פה נכנס המושג "יעילות"

סתם לדוגמה, ספק שנמצא בעומס של 100W, שפועל בנצילות של 80%, יצטרך לשאוב מהקיר 20% נוספים להספק שהמערכת דורשת בשביל לספק את הדרוש, כלומר- 120W מהקיר.

ספק 600W בעומס מלא שפועל ב 80% נצילות יקח 20% יותר מזה, כלומר, 720W מהקיר.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם הבנתי את העניין בקשר לנצילות.

עוד שאלה יש לי בקשר לPFC קראתי מה זה בתר של סיסוניק. האם בכל הספקים האיכותיים יש את זה? זה מאין סטנדרט כזה? או לא?!

אני רוצה לקנות enermax modu82+ 425 watt ולא ראיתי באתר שלהם שכתוב שיש או אין את זה ולכן אני שואל

פורסם

כמעט כל ספק איכותי כיום משתמש ב PFC, או יותר נכון A-PFC (יש גם P-PFC אבל היום השימוש בו קטן). כל הספקים שמדורגים בנצילות כ 80PLUS משתמשים ב A-PFC (זו אחת הסיבות שיעילות הגבוהה שלהם).

פורסם
  • מחבר

תודה... עשיתי חישוב קליל וזה לא חוסך יותר מדי חשמל... כמה שקלים בחודש... אבל בטווח רחוק של כמה שנים זה יצא משלתם

פורסם

ממש לא.

המושג "נצילות/יעילות" מציג את האחוזים שהספק שואב מהקיר ביחס למה שהוא מספק.

ספק נורמלי של 600W, לא משנה של איזו חברה, כל עוד לא גנ'רי, בעומס מלא- יספק 600W מלאים למערכת שעליה הוא מורכב.

השאלה כמה ביחס ל 600W שהוא מספק הוא ישאב מהקיר? פה נכנס המושג "יעילות"

סתם לדוגמה, ספק שנמצא בעומס של 100W, שפועל בנצילות של 80%, יצטרך לשאוב מהקיר 20% נוספים להספק שהמערכת דורשת בשביל לספק את הדרוש, כלומר- 120W מהקיר.

ספק 600W בעומס מלא שפועל ב 80% נצילות יקח 20% יותר מזה, כלומר, 720W מהקיר.

אם הייתה קורא טוב את מה שכתבתי היית מבין שזה בדיוק מה שאמרתי...

פורסם

לא, זה לא מה שכתבת.

בהודעה שלך טענת שההספק שמוכרז על ספק הוא ההספק שהוא שואב מהקיר, ומתוך זה מה שיכול להגיע למערכת זה ההספק המוצהרXהנצילות.

(הדוגמה שלך- ספק של 600W שואב 600W מהקיר, ויוכל לספק למערכת 480W ב 80% נצילות)

אם רשום על הספק 600W והוא לא ג'נרי (וזה כולל חברות "פשוטות" כמו HEC/FSP/SPIRE ואפילו EZCOOL) הוא יספק למערכת 600W אם היא צריכה את זה, נקודה. מה שישתנה זה רק כמה הוא ישאב מהקיר ביחס לאותם 600W שהוא חייב לספק למערכת.

פורסם

יש לציין שלרוב החברות כמו PCP&C , ENERMAX, CROSAIR, ויש עוד כמה... שמציינות כמה W הספק וזו היא כמות הW שבאמת מגיעה לרכיבים... ולא כמה הספק שואב מהקיר...

נגיד אתה צריך 600W למחשב שלך כדי שיפעל... אז אתה יכול לקחת ספק שמוציא 600W (לא שלוחק מהקיר) עם יעילות של ...

פורסם
אם רשום על הספק 600W והוא לא ג'נרי (וזה כולל חברות "פשוטות" כמו HEC/FSP/SPIRE ואפילו EZCOOL) הוא יספק למערכת 600W אם היא צריכה את זה,

הדוגמה שלך של כמה מהחברות הטובות ביותר בשוק קצת מבלבלת, אנשים עלולים לחשוב שאם זה לא ספק מהקו הראשון של השוק, הוא יתנהג כמו שתיארת בתחילת ההודעה.

אז אתה לא התנסחת ממש נכון, ואני לא הבנתי את זה נכון, nevermind....

פורסם

הדוגמה שלך של כמה מהחברות הטובות ביותר בשוק קצת מבלבלת, אנשים עלולים לחשוב שאם זה לא ספק מהקו הראשון של השוק, הוא יתנהג כמו שתיארת בתחילת ההודעה.

אז אתה לא התנסחת ממש נכון, ואני לא הבנתי את זה נכון, nevermind....

עם זה אני מסכים בהחלט... אני אמרתי לעצמי את אותו הדבר. אבל היה מאוחר מידי ולא יכולתי לשנות...

פורסם

כמעט כל ספק איכותי כיום משתמש ב PFC, או יותר נכון A-PFC (יש גם P-PFC אבל היום השימוש בו קטן). כל הספקים שמדורגים בנצילות כ 80PLUS משתמשים ב A-PFC (זו אחת הסיבות שיעילות הגבוהה שלהם).

טעות !!!

נהפוך הוא, ספק בעל PFC הינו בעל נצילות נמוכה יותר שכן מעגל ה- PFC צורך הספק ומכאן שמקטין את נצילות הספק.

ספק בעל מעגל PFC אינו מייטיב עם את חשבון החשמל, ולעומת זאת מקטין את ה- MTBF עקב שימוש ברכיבים נוספים.

צביקה

פורסם

כן אבל בגלל תקנים מחייבים באירופה וארה"ב כמעט ואין להשיג ספקים בלי PFC.

אם אני זוכר נכון, קראתי פעם לגבי PFC ושיטת החישוב של חברות חשמל באירופה וארה"ב, וכאן בארץ לא מתאימים את החישוב ולכן אנחנו (הצרכנים) משלמים יותר.

תקן אותי אם אני טועה...

פורסם

אתה טועה

המודד של חברת החשמל מעוות לטובת הצרכן את הקריאה בעת הפרש של מקדם ההספק, ולכן הדרישה לקיום PFC במדינות אירופה.

אצל צרכנים כבדים לחברת החשמל יש בעייה (לא של קריאה) של היסט המופע (מילים גבוהות :)) שדורשת מהם לספק יותר הספק, ולכן באה הדרישה לקיזוז באמצעות מעגלי PFC.

זה על קצה המזלג

צביקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים