עבור לתוכן

שאלה לגבי עוצמת ספק

Featured Replies

פורסם

^^^

בהחלט משתלם. גם שקט, גם מודולרי וגם בעל ניצולת גבוה.

פורסם

שהוא יקר ולא משתלם במיוחד.

ה - OCZ שהמלצתי עליו הוא למעשה ספק 700W אז אין מה לחשוש לקחת אותו (אלא אם כן אתה צריך יותר מ - 3 חיבורי SATA).

אני דורש, חד וחלק, שתפסיק להטעות אנשים.

ה OCZ המדובר של ה 600W אכן משתמש באותו לוח מודפס כמו של אחיו היקר יותר (שגם הוא בפני עצמו ספק לא משהו, לדעתי), ואכן חולק איתו חלק מהרכיבים.

אבל לא מדובר באותו ספק. תנסה לשאוב באופן קבוע מה OCZ 600W יותר מזה, אתה תראה אחרי כמה דקות אור ירוק יפה, ואחד ממייצבי המתח פשוט יתפוצץ, אלא אם אחד הקבלים יעשה את זה קודם.

כמו שאמרתי פה קודם- מדובר באחד הספקים היותר בינוניים ו "מבאסים" שיצא לי להתעסק איתם, לא ממש הייתי ממליץ עליו למישהו, חוסר הנסיון שלך וההסתמכות העיוורת שלך על סקירות (עוד יותר, שמדובר על סקירה אחת ובודדת) אלו דברים שעלולים לעלות לאנשים כסף אח"כ.

כידוע לך (או שלא....), הרבה חברות נוטות לשלוח Golden samples לסקירות, חלקן הפכו את זה כבר להרגל, אחרות עושות את זה רק מדי פעם.

אתה לא יכול להסתמך באופן עיוור על סקירה בודדת, אם אתה הולך להמליץ למישהו להוציא את הכסף שלו על משהו, תמצא לפחות 5 שמגיעות למסקנה חד משמעית.

לגבי המושג "Rating" שלא הבנת- OCZ לא טורחים לתת לנו מידע לגבי הזרם המקסימלי שאפשר להעמיס על ה 12 וולט במשולב.

פורסם
  • מחבר

אני דורש, חד וחלק, שתפסיק להטעות אנשים.

ה OCZ המדובר של ה 600W אכן משתמש באותו לוח מודפס כמו של אחיו היקר יותר (שגם הוא בפני עצמו ספק לא משהו, לדעתי), ואכן חולק איתו חלק מהרכיבים.

אבל לא מדובר באותו ספק. תנסה לשאוב באופן קבוע מה OCZ 600W יותר מזה, אתה תראה אחרי כמה דקות אור ירוק יפה, ואחד ממייצבי המתח פשוט יתפוצץ, אלא אם אחד הקבלים יעשה את זה קודם.

כמו שאמרתי פה קודם- מדובר באחד הספקים היותר בינוניים ו "מבאסים" שיצא לי להתעסק איתם, לא ממש הייתי ממליץ עליו למישהו, חוסר הנסיון שלך וההסתמכות העיוורת שלך על סקירות (עוד יותר, שמדובר על סקירה אחת ובודדת) אלו דברים שעלולים לעלות לאנשים כסף אח"כ.

כידוע לך (או שלא....), הרבה חברות נוטות לשלוח Golden samples לסקירות, חלקן הפכו את זה כבר להרגל, אחרות עושות את זה רק מדי פעם.

אתה לא יכול להסתמך באופן עיוור על סקירה בודדת, אם אתה הולך להמליץ למישהו להוציא את הכסף שלו על משהו, תמצא לפחות 5 שמגיעות למסקנה חד משמעית.

לגבי המושג "Rating" שלא הבנת- OCZ לא טורחים לתת לנו מידע לגבי הזרם המקסימלי שאפשר להעמיס על ה 12 וולט במשולב.

מה אתה אומר על הספק שהוא המליץ?

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=574

פורסם

הוא חולק איתו את כל הרכיבים מלבד האלו שאחראים על על עוצמת מסילות ה - 12V.

אני הצעתי להשתמש בו ב - OVERLOAD באופן קבוע ? :screwy:

אפשר להרוס כל ספק ככה.

בכל מקרה בסקירה ציינו שאפשר היה בקלות למתג אותו כספק 700W (בדומה למה שכתבו בביקורת על הזלמן 600W ששונה ממנו רק במודולריות ובקירור HEATPIPES ולא שמעתי מישהו קורא לו ספק בינוני או לא טוב)

את טיעון ה - GOLDEN SAMPLE הזה קל מאד לשלוף כדי לפסול כל מוצר שהוא אז אני לא קונה את זה.

ומילה שלך כנגד הביקורת של HS שקישרתי אליה לא שווה הרבה מבחינתי.

הוא אמור לתת 48A ב - 12V (זה הדירוג של ה - GAMEXSTREAM המקביל).

פורסם

מה אתה אומר על הספק שהוא המליץ?

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=574

ה TAGAN המוזרים האלו סובלים מבעיית אבק בכונס האוויר למעלה, ומבעיה מוזרה של רעידות של שנאים/ממירי מתח:

אחד הקטעים היותר מוזרים, שמעתי את הטענה הזו כבר מדי הרבה מקורות, אבל אין דרך לדעת אם זה סדרתי או לא.

לא הייתי לוקח סיכון, בכל מקרה. אם קונים מערכת כזו יקרה, לא חוסכים בספק, שהוא חלק כ"כ חשוב.

הוא חולק איתו את כל הרכיבים מלבד האלו שאחראים על על עוצמת מסילות ה - 12V.אני הצעתי להשתמש בו ב - OVERLOAD באופן קבוע ? :screwy:

אפשר להרוס כל ספק ככה.

בכל מקרה בסקירה ציינו שאפשר היה בקלות למתג אותו כספק 700W (בדומה למה שכתבו בביקורת על הזלמן 600W ששונה ממנו רק במודולריות ובקירור HEATPIPES ולא שמעתי מישהו קורא לו ספק בינוני או לא טוב)

את טיעון ה - GOLDEN SAMPLE הזה קל מאד לשלוף כדי לפסול כל מוצר שהוא אז אני לא קונה את זה.

ומילה שלך כנגד הביקורת של HS שקישרתי אליה לא שווה הרבה מבחינתי.

הוא אמור לתת 48A ב - 12V (זה הדירוג של ה - GAMEXSTREAM המקביל).

שמוצר מראה בסקירות ביצועים הרבה יותר טובים ממה שהוא מראה אצל משתמשים, אני מתחיל לחשוד ב Golden sample. שמוצר מתנהג אותו דבר בסקירה ואצל משתמשים, ברור שזה לא.

כמו שאמרתי- התעסקתי עם הספק הזה לא מעט, פתחתי אותו לא פעם ולא פעמיים, יש לי נסיון ועבר ארוך איתו. אגב, הוא לא מחזיק Q9550 עם צמד של 8800GTS 640, אז אני תוהה איך הוא אמור להחזיק צמד 4870 ו CI7 שכל העסק באוברקלוק.

ההמלצה האישית שלי, היא להתרחק ממנו למערכות יקרות וחזקות כאלו, ממש לא חסרות אופציות טובות (בהרבה) בשוק.

ובקשר למשפט שהדגשתי-

"המכוניות האלו הן בדיוק אותו דבר חוץ מהמנוע"

מה הטעם להתעלם מאחת הנקודות הכי חשובות בספק? :screwy:

פורסם

אחלה ספק, אבל אתה לא צריך אפילו קרוב ל 1000W.

המערכת שלך בכל מקרה לא הולכת להיות ממש שקטה, זו ההמלצה שלי בשבילך-

אחד מהאיכותיים בשוק, ובמחיר טוב.

פורסם

ה TAGAN המוזרים האלו סובלים מבעיית אבק בכונס האוויר למעלה, ומבעיה מוזרה של רעידות של שנאים/ממירי מתח:

אחד הקטעים היותר מוזרים, שמעתי את הטענה הזו כבר מדי הרבה מקורות, אבל אין דרך לדעת אם זה סדרתי או לא.

לא הייתי לוקח סיכון, בכל מקרה. אם קונים מערכת כזו יקרה, לא חוסכים בספק, שהוא חלק כ"כ חשוב.

שמוצר מראה בסקירות ביצועים הרבה יותר טובים ממה שהוא מראה אצל משתמשים, אני מתחיל לחשוד ב Golden sample. שמוצר מתנהג אותו דבר בסקירה ואצל משתמשים, ברור שזה לא.

כמו שאמרתי- התעסקתי עם הספק הזה לא מעט, פתחתי אותו לא פעם ולא פעמיים, יש לי נסיון ועבר ארוך איתו. אגב, הוא לא מחזיק Q9550 עם צמד של 8800GTS 640, אז אני תוהה איך הוא אמור להחזיק צמד 4870 ו CI7 שכל העסק באוברקלוק.

ההמלצה האישית שלי, היא להתרחק ממנו למערכות יקרות וחזקות כאלו, ממש לא חסרות אופציות טובות (בהרבה) בשוק.

ובקשר למשפט שהדגשתי-

"המכוניות האלו הן בדיוק אותו דבר חוץ מהמנוע"

מה הטעם להתעלם מאחת הנקודות הכי חשובות בספק? :screwy:

קשה לי מאד להאמין שהוא לא החזיק את המערכת שתיארת, זה לא נשמע הגיוני.

הבדל עצום בין מה שקרה אצלך לבין הביקורת, כאילו מדובר במוצרים שונים לחלוטין.

בכל מקרה לגבי המסילות, לא התעלמתי וגם לא טענתי שהוא חזק בדיוק כמו ה - 700W GXS של OCZ אלא שהוא איכותי באותה מידה ועשוי מאותם חלקים בסה"כ מלבד אלו שאחראים על חוזק המסילות.

אבל נגיד ששפסלנו אותו.

איך הספק הזה - http://www.bit-tech.co.il/Product.aspx?productid=1155 ?

הוא נראה לי מאד דומה ל - 700W של TAGAN וגם ידוע ש - TOPOWER מייצרים את הספקים ל - TAGAN אז אני חושד שמדובר באותו ספק כמעט.

עוד אופציה טובה היא ה - FSP EVEREST 800W.

לינק - http://www.bit-tech.co.il/Product.aspx?productid=831

פורסם

ה Topower עצמו מוצלח מה TAGAN, למרות שהרבה פחות יפה. הרכיבים בערך זהים, אבל איכות ההלחמות שונה.

ברצינות עכשיו, אני לא מבין מה הקטע לנסות לחסוך 100-150 שקל על ספק במערכת של יותר מ 6000 שקל, זו קטנוניות. אם כבר ללכת על משהו טוב, אז ללכת עם זה עד הסוף, חבל להתפשר על משהו באמצע.

פורסם

כי ספק טוב וספק טוב מאד אם הם מספיקים יתנהגו אותו הדבר בסה"כ ולקחת ספק יקר יותר רק לשם המותרות נראה לי די מיותר.

חוץ מזה אני תמיד מנסה למצוא יחס עלות-תמורה יוצא דופן כשאפשר.

אז ההמלצה הסופית יכולה להיות ה - TOPOWER 700W.

פורסם

זה לא קשור בכלל למותג, בכל הנוגע לספקים- תמיד יש תמורה לאגרה.

בסדר, אז שאתה מוציא אותם מהקופסה, ספק "טוב" וספק "טוב מאוד" יתנהגו כמעט אותו דבר.

...ומה אחרי חודש, חודשיים, שנה, שנתיים?

קבלים לדוגמה זה דבר ש "מזדקן" ובאופן טבעי מתחיל לאבד יכולת עם הזמן.

ככל שתשתמש בקבל איכותי יותר, הספק שלך יתפקד כמו חדש למשך יותר זמן, ואורך החיים הכולל שלו יהיה ארוך יותר.

בנוסף, מייצבי מתח טובים יותר, שנאים איכותיים יותר, איכות הלחמה גבוהה יותר- כל הדברים האלו דואגים שהספק שלך יחיה יותר, ויהיה הרבה פחות רגיש לתקלות במשך תקופת החיים שלו.

אז נכון שיש אחריות, אבל אני מעדיף שמה שאני קונה יתפקד כמו שהוא אמור ואני לא אצטרך לדאוג לגבי זה בכלל, מלממש את האחריות שמגיעה לי בגלל תקלה.

חוץ מזה, עדיין יש פער בביצועים נטו. אז ספק טוב נותן מתחים יציבים ואדוות קטנות, אבל ספק טוב מאוד נותן מתחים יציבים אפילו יותר ואדוות קטנות יותר.

לדברים האלו יש השפעה לדוגמה באוברקלוקינג, ספק טוב יותר=אוברקלוק יציב יותר.

למרות שהרבה מהתפקיד הזה של רגולצית המתח נופל על לוח האם במקרה הזה, אם המתח שמגיע מראש יציב מאוד, ללוח יש פחות לעשות.

אז שוב אני אומר- הכסף הזה לא הולך על "מותג" ולא הולך סתם. בכל הנוגע לספקי כוח, תמיד יש תמורה לאגרה, כל חלקיק משנה.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים עם שניכם לגבי העובדה שלא צריך לבזבז יותר מידי כסף על ספק יקר אם יש ספק דומה לו במחיר פחות טוב וכמוכן אני מסכים שצריך ספק טוב שיחזיק מעמד ויהיה טוב ויעבוד לאורך זמן

אבל שניכם לא הגעתם לאותה מסקנה לגבי אף ספק.

שני הספקים שכביכול הייתה הסכמה חלקית הם

http://www.bit-tech.co.il/Product.aspx?productid=1155 זה של הTOPOWER

והשני זה

http://www.bit-tech.co.il/Product.aspx?productid=831 זה של ה FSP EVEREST

אז מה מבין השניים? אם בכלל / למרות ששניהם במחיר טוב ונראים כסבבה

פורסם

זה הפרמטר העיקרי מבחינתי, אם הוא עומד יציב מאד ב - OVERLOAD כזה גדול זה אומר דבר או שניים על איכותו.

ולא מעניינים אותי הקבלים שלו אלא התוצאה הסופית (מתחים יציבים ו - RIPPLE נמוך שעומדים יפה בתוך התקנים וגם יעילות של 80+).

אני לא רואה שום סיבה לפסול אותו, הוא מספיק חזק כדי להחזיק כל מערכת.

לא הבנתי למה הכוונה ???

1. זה שהספק עמד בבדיקה חד פעמית לא אומר הרבה. אם הקבלים שלו סוג ב', כמו בהרבה ספקים שאתה ממליץ לאנשים, כולל הספק המדובר, זה אומר שהם יתיישנו מהר וזה אומר שבפועל אחרי תקופה קצרה יחסית תקבל ספק עם הספק שבפועל נמוך משמעותית מהמוצהר.

2. זה שאין לספק הזה הגנה בסיסית כמו ה MOV, אומר שתשלם הרבה כסף, וספייק חשמלי אחד במערכת החשמל שלך יהרוג אותו.

3. זה שלא כותבים לכמה הוא RATED, אומר בד"כ שהוא RATED לטמפרטורה של 25 מעלות. זה אומר שכל המספרים המדווחים נכונים לטמפרטורה של 25 מעלות מה שלא תהיה הטמפרטורה בספק שלך במיוחד במדינת ישראל. זה אומר שסביר מאוד שב 40-50 מעלות, הביצועים של הספק ירדו משמעותית. ספקים רציניים הם RATED ללפחות 40 מעלות. אם מישהו טורח לעשות RATING ל 40 מעלות הוא בד"כ גם מפרסם את זה בראש חוצות כי זה נתון מאוד חשוב.

לפותח הטרד, אם אתה שם כסף על ספק, שים כסף על אחד איכותי. אל תחפש מציאות כי ב 99% מהמקרים אין כאלו. עדיף ספק 600 וואט איכותי על ספק 1600 וואט סוג ב'.

פורסם

אם כבר הגעתם להספקים של 900 ו- 1000 וואט

ואולי עוד לא הגיע לאוזניכם

אבל ה- REVOLUTION של אנרמקס כבר כאן בארץ

ולחובבי JONNYGURU הוא קיבל ציון של 97

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story4&reid=138

וב- 80+ הוא נושא דרוג כסף (85%)

http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/SP233_ENERMAX_EGS%20pre-production_850W_Report.pdf

צביקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים