עבור לתוכן

האנטישמיות בעולם - מטריד...

Featured Replies

פורסם

אמרתי את זה כבר אבל...

צריך לקחת בחשבון את מה שהולכים לעשות.

• תגובות 102
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

החמאס לא מהווה אלטרנטיבה כבר 4 שנים FFS!!! :kopfpatsch: הוא השולט בפועל, וכל זה בזמן שהמצב ברצועה ממשיך להתדרדר.

אז למה בעצם הפלסטינים לא מפילים את החמאס וחוזרים לפתח'?

שתי סיבות -

א. אין יותר פתח'. החבר'ה ה"לא רציניים" מהחמאס הרגו את כולם.

ב. החמאס מבטיח נהרות של דם והפלסטינים, מהיותם עם רצחני, פשוט מוקסמים מזה.

אגב, גם לפלסטינים באיו"ש היתה תקופה של טרור בלתי נפסק. גם אז אנשים כמוך הציעו לדבר עם המחבלים.

ובסוף באמת יצא מזה הסכם, קראו לו "חומת מגן" אם אתה זוכר. הסכם חד צדדי.

כי כמו כל דבר בחיים יואב, כשאין לך מספיק ביצים לעשות משהו - מישהו אחר ייאלץ לעשות את זה במקומך.

וזה הדבר העיקרי שדפוק אצל השמאל.

החמאס מלבה את השנאה בנו באמצעות האשמת ישראל בכל דבר קטן. קח ילד קטן ותטחן לו כל הזמן שמשהו מסוים רע. שהוא יגדל, יהיה לך קשה מאוד לשכנע אותו אחרת. החמאס העביר את הפלסטינים שטיפת מוח, ובדרך צבאית נטו אתה לא יכול להוציא עם משטיפת מוח, ובאופן מעשי, כל מבצע צבאי פוטנציאלית יוצר נזק גדול מהבחינה הזאת.

אגב, לגבי חומת מגן - אף אחד עוד לא הוכיח בצורה חד משמעית שהמבצע הוא זה שהפסיק את הטרור, ויותר סביר להניח שמדובר בגדר ההפרדה (ולפי ויקיפדיה, גם השב"כ טוען ככה). עם זאת, ללא ספק יש לו חלק גדול בעצירת פיגועי הטרור מהגדה, אבל מצד שני, מרבית הפיגועים, אז והיום, בין כה וכה באים מהגדה ולא מעזה, ויותר ממבצע אחד לא הצליחו לעצור את ירי הקסאמים (עוד פעם, כי בדרך צבאית זה נושק לבלתי אפשרי).

טעות.

סאדאת, בדומה לאסד בימינו, התנה את המו"מ עצמו בויתור מקדים על סיני. ללא ערבויות.

מה שכן, אני מסכים שאם היינו מקבלים את ההצעה בזמנו, ומאפשרים לצבא המצרי לשבת על הגדר:

אתה פשוט מסרב להבין. אני לא אומר שהיה יוצא מזה משהו, הטענה שלי היא נגד השאננות, ובעיקר נגד העובדה שעד שלא ניסית אתה לא יודע מה הפסדת. סביר להניח שגם סאדאת היה מתפשר בסוף. הרי התחייבות לותר על סיני במסגרת הסכם לא אומרת שמוותרים על סיני גם אם אין הסכם. אלא, כמובן, אם בא לך מלחמת יום כיפור V2.

הפואנטה היא שנסראללה דרש מאות אסירים לפני המלחמה, ואחרי המלחמה התפשר על 5 אסירים + 197 גופות.

אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך. הנה תזכורת לסרט שאתה חי בו -

כאמור, כשלון כתוצאה מחוסר כוננות. איך הגעת מזה ל"אין פתרון צבאי", אין לי מושג ירוק...

אחרי המלחמה זה לקח עוד שנתיים עד שחיזבאללה נכנע לדרישות ישראל (אם הפגיעה בו במלחמה הייתה כל כך אנושה מבחינה מדינית, אז הרי איך לקח לו עוד שנתיים להכנע?). אגב, 5 אסירים בנוסף לסמיק קונטאר, 185 גופות בפועל והבטחה לשחרר עשרות-מאות עשירים פלסטינים כ"מחווה". מבחינה מדינית המלחמה הזאת הייתה כישלון עצום.

בלה בלה בלה המצרים נתנו לנו בראש בלה בלה בלה כל נצחון ישראלי בא בפוקס

תמשיך להאמין שישראל ניצחה כי מצרים וסוריה לא יכלו עלינו. מצריים וסוריה עשו טעויות טקטיות חמורות ביותר, בין היתר כי הן בעצמן לא האמינו שהולך להן כל כך בקלות (עצירת סוריה אחרי שהם כבשו באופן מעשי את מרבית אם לא כל הגולן, יצירת הרווח בין שתי הארמיות המצריות בסיני שאפשרו להכנס ביניהן), וזו הסיבה היחידה שישראל ניצחה (אם אפשר לקרוא לזה ניצחון). באותה מידה זה יכל להגמר בחצי גליל כבוש ומצרים שיושבים על קו הגבול הנוכחי של ישראל אם לא עמוק יותר.

אתה מדבר כאילו נולדת אתמול, כי אף אחד מהפתרונות האלה לא עבד עד היום.

השטחת שכונות? את זה דווקא עוד לא ניסו. :smile1:

השיטות האלו מעולם לא נוסו בדרך שיטתית ועקבית (מתי בפעם האחרונה בצצת ברזל עם רבע טון חומר נפץ, אפילו לא טוב, או שני פגזים של התותחנים פגעו באזור מיושב פלסטיני בעקבות כל קסאם? רוצה הרתעה? ככה בונים הרתעה).

אי אפשר להפיל את החמאס - הפלסטינים הם החמאס. אם אתה באמת רוצה לשנות משהו בתפיסה שלהם, אתה חייב להראות להם שהם מסוגלים להפסיד הרבה יותר ממה שהם חשבו. וזה אפשרי רק בדרך צבאית.

מבצע עופרת יצוקה - אם מישהו נפגע יותר מהחמאס, זה האוכלוסיה האזרחית שספגה את עיקר הפגיעות הכלכליות והפיזיות. אתה רואה שם אחד שאמר שזה אולי בכלל חמאס? בטחונית עופרת יצוקה היה הצלחה גדולה, מדינית ההצלחה הייתה אפסית.

תסתכל רגע על הגדה המערבית, השקט היחסי שם נשמר בגלל שלטון מתון (אני מקווה לפחות שאתה מבין שבכוח אי אפשר להחליף שלטון), הרתעה (ע"ע חומת מגן, והתוצאה העיקרית שלו שאפשרה פעולה חופשית של ישראל בפנים), ומניעה (גדר ההפרדה). בעזה שום דבר מזה לא קרה.

פורסם

יואב

הדוד סם בקריקטורה מייצג אותך

פורסם

אני חייב להגיד שאתם לא בסדר בראש :s07:

הם פשוט מקנאים שאנחנו חכמים והם לא...

למה אתם חושבים הייתה מלחמת עולם שנייה ולרוב הרגו יהודים כי גרמניה הבינה שאנחנו (היהודים) משתלטים להם על המדינה אנחנו תופסים את העבודות הכי מכובדות

כל התגובות האלה ביוטיוב הן של אנשים פשוטים לא של איזה מנהיג שכן מחליט מה יהיה במדינה אז שימשיכו לשנוא אותנו בכיף :)

פורסם

למה אתם חושבים הייתה מלחמת עולם שנייה ולרוב הרגו יהודים כי גרמניה הבינה שאנחנו (היהודים) משתלטים להם על המדינה אנחנו תופסים את העבודות הכי מכובדות

כל התגובות האלה ביוטיוב הן של אנשים פשוטים לא של איזה מנהיג שכן מחליט מה יהיה במדינה אז שימשיכו לשנוא אותנו בכיף :)

צודק...

הם באמת טיפשים! הרוב לפחות... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

^^ כןןן..אבל הטיפשים של היום הם הפוליטיקאים של המחר !

פורסם

מי אתה חושב שבוחר מנהיגים של מדינות? (רמז: אנשים פשוטים)

פורסם

החמאס מלבה את השנאה בנו באמצעות האשמת ישראל בכל דבר קטן. קח ילד קטן ותטחן לו כל הזמן שמשהו מסוים רע. שהוא יגדל, יהיה לך קשה מאוד לשכנע אותו אחרת.

שמחת זקנתי.

החמאס העביר את הפלסטינים שטיפת מוח, ובדרך צבאית נטו אתה לא יכול להוציא עם משטיפת מוח, ובאופן מעשי, כל מבצע צבאי פוטנציאלית יוצר נזק גדול מהבחינה הזאת.

מחבל מת לא יכול להרוג אף אחד.

ברגע שתצליח לעכל את הלוגיקה הבסיסית הזאת, כל השאר יזרום מהר מאוד. :xyxthumbs:

אגב, לגבי חומת מגן - אף אחד עוד לא הוכיח בצורה חד משמעית שהמבצע הוא זה שהפסיק את הטרור, ויותר סביר להניח שמדובר בגדר ההפרדה (ולפי ויקיפדיה, גם השב"כ טוען ככה). עם זאת, ללא ספק יש לו חלק גדול בעצירת פיגועי הטרור מהגדה, אבל מצד שני, מרבית הפיגועים, אז והיום, בין כה וכה באים מהגדה ולא מעזה, ויותר ממבצע אחד לא הצליחו לעצור את ירי הקסאמים (עוד פעם, כי בדרך צבאית זה נושק לבלתי אפשרי).

אני מודע לזה שאתם השמאלנים לא מכירים במה שמתרחש מעבר לקו הירוק, אבל גם בתוך איו"ש חלה ירידה בפיגועים מאז 2002.

איך הגדר קשורה לזה? דווקא הייתי מצפה להתגברות הפיגועים באיזור, עקב כל המתאבדים שלא מסוגלים לצאת משם.

בסופו של דבר, מבצע חומת מגן (ומבצעים קטנים יותר שבאו אחריו) הקנו לכוחות הבטחון אחיזה בשטח - מה שמעולם לא נעשה בעזה כמו שצריך.

אתה פשוט מסרב להבין. אני לא אומר שהיה יוצא מזה משהו, הטענה שלי היא נגד השאננות, ובעיקר נגד העובדה שעד שלא ניסית אתה לא יודע מה הפסדת. סביר להניח שגם סאדאת היה מתפשר בסוף. הרי התחייבות לותר על סיני במסגרת הסכם לא אומרת שמוותרים על סיני גם אם אין הסכם. אלא, כמובן, אם בא לך מלחמת יום כיפור V2.

לא חבר, אתה רוכב על השאננות כתירוץ למדיניות אובדנית, שמוכנה לעשות הכל בתמורה להכל. אתה לא קולט שישראל סירבה לשחק את המשחק של סאדאת. אין סיכוי שהיה מסכים לקבל שטח מפורז לפני מלחמת יום כיפור.

סביר להניח

לא.

אחרי המלחמה זה לקח עוד שנתיים עד שחיזבאללה נכנע לדרישות ישראל (אם הפגיעה בו במלחמה הייתה כל כך אנושה מבחינה מדינית, אז הרי איך לקח לו עוד שנתיים להכנע?). אגב, 5 אסירים בנוסף לסמיק קונטאר, 185 גופות בפועל והבטחה לשחרר עשרות-מאות עשירים פלסטינים כ"מחווה". מבחינה מדינית המלחמה הזאת הייתה כישלון עצום.

גם לאחר אותם אסירים פלסטינים, שחררנו פחות מחבלים מאשר נדרשנו טרם המלחמה. אבל בתכל'ס, לדעתי, מהרגע שגילו שהחיילים אינם בין החיים היו צריכים לעכב את המו"מ ככל האפשר, עד שהחיזבאללה יירד למחיר נורמלי.

תמשיך להאמין שישראל ניצחה כי מצרים וסוריה לא יכלו עלינו. מצריים וסוריה עשו טעויות טקטיות חמורות ביותר, בין היתר כי הן בעצמן לא האמינו שהולך להן כל כך בקלות (עצירת סוריה אחרי שהם כבשו באופן מעשי את מרבית אם לא כל הגולן, יצירת הרווח בין שתי הארמיות המצריות בסיני שאפשרו להכנס ביניהן), וזו הסיבה היחידה שישראל ניצחה (אם אפשר לקרוא לזה ניצחון). באותה מידה זה יכל להגמר בחצי גליל כבוש ומצרים שיושבים על קו הגבול הנוכחי של ישראל אם לא עמוק יותר.

כמה בולשיט היפותטי. חסרות מלחמות בהסטוריה שיכלו להסתיים באינספור דרכים שונות ומשונות?

הנקודה היא שגם יתרון ההפתעה והלוחמה בשתי חזיתות לא עזרו למדינות ערב. הנסיון להשמיד את ישראל - נכשל. ואם אתה כל כך מתעקש ללכת עם הראש בקיר בנוגע למצרים, לפחות תסתכל על השקט בגבול הסורי מאז 1973.

השיטות האלו מעולם לא נוסו בדרך שיטתית ועקבית (מתי בפעם האחרונה בצצת ברזל עם רבע טון חומר נפץ, אפילו לא טוב, או שני פגזים של התותחנים פגעו באזור מיושב פלסטיני בעקבות כל קסאם? רוצה הרתעה? ככה בונים הרתעה).

אני אשאיר לך למצוא את הסתירה ביחס לשאר ההודעה שלך.

מבצע עופרת יצוקה - אם מישהו נפגע יותר מהחמאס, זה האוכלוסיה האזרחית שספגה את עיקר הפגיעות הכלכליות והפיזיות. אתה רואה שם אחד שאמר שזה אולי בכלל חמאס? בטחונית עופרת יצוקה היה הצלחה גדולה, מדינית ההצלחה הייתה אפסית.

איזו הצלחה...עשו חצי עבודה. אמנם חיסלו את כל המחבלים הזוטרים שהתרוצצו להם בשדות, אבל עד לרגע האחרון צה"ל לא כבש את עזה עצמה. הנהגת החמאס לא נפגעה וההברחות דרך ציר פילדלפי נמשכו. אם באמת רוצים לשנות את המצב בדרום, צריכים להתכונן למבצע שייקח הרבה יותר מ3 שבועות.

תסתכל רגע על הגדה המערבית, השקט היחסי שם נשמר בגלל שלטון מתון (אני מקווה לפחות שאתה מבין שבכוח אי אפשר להחליף שלטון), הרתעה (ע"ע חומת מגן, והתוצאה העיקרית שלו שאפשרה פעולה חופשית של ישראל בפנים), ומניעה (גדר ההפרדה). בעזה שום דבר מזה לא קרה.

ראה ציטוט שלישי בהודעה זו.

פורסם

ישראל צריכה להוריד קצת בפרופיל... שלא תהיה בדגש, אחריי זה כל כדור הארץ נגדנו.

פורסם

תתעורר. כדור הארץ כבר נגדנו, לא משנה מה נעשה.

פורסם

זה נכון, אבל אם נוריד פרופיל ישנאו אותנו פחות אפשר להגיד.

פורסם

כשכל העולם מחפש אותך ויש ארגונים שלמים שכל המטרה שלהם זה לחפש אותך, קצת קשה להוריד פרופיל. מה שכן, אם ליברמן ילמד קצת לסגור את הפה ולא לומר "אנחנו לא מכבדים הסכמים קודמים" בצורה כל כך בוטה, זה בהחלט לא יזיק.

מחבל מת לא יכול להרוג אף אחד.

ברגע שתצליח לעכל את הלוגיקה הבסיסית הזאת, כל השאר יזרום מהר מאוד. :xyxthumbs:

כדי שאדם יהפוך למחבל, הוא צריך לקבל שטיפת מוח מאוד ספציפית. אתה יוצא מנק' הנחה שלא משנה מה, שטיפת המוח לעולם לא תיפסק, וכאן הטעות שלך - אם יתעלמו ממנה, היא לא תיפסק, אבל השאיפה לא צריכה להיות חיסול המחבלים, אלא מניעת שטיפת המוח שבסופו של דבר גורמת לאותם אנשים להיות מחבלים. הרי, לפי התיאוריה שלך כל פלסטינאי הוא מחבל עד שלא הוכח אחרת, נכון?

אני מודע לזה שאתם השמאלנים לא מכירים במה שמתרחש מעבר לקו הירוק, אבל גם בתוך איו"ש חלה ירידה בפיגועים מאז 2002.

איך הגדר קשורה לזה? דווקא הייתי מצפה להתגברות הפיגועים באיזור, עקב כל המתאבדים שלא מסוגלים לצאת משם.

בסופו של דבר, מבצע חומת מגן (ומבצעים קטנים יותר שבאו אחריו) הקנו לכוחות הבטחון אחיזה בשטח - מה שמעולם לא נעשה בעזה כמו שצריך.

השורה הראשונה שלך מביעה יותר מכל את המצב הקשה של המדינה שלנו - הזלזול במי שאינו חושב כמו ה-mainstream ("אתם השמאלנים". ואגב, אני ממש לא מגדיר את עצמי כשמאלני, יותר כמרכז-שמאל). מעולם לא טענתי שלחומת מגן אין קשר להצלחה, אתה אמרת שהיא הבסיס להצלחה, אני אומר שזה רק תרם. חוץ מזה, אתה באמת רוצה להכנס להשוואות בין עזה לגדה? זה אין סופי, והכל נובע מהבדל אחד - בגדה היום שולט הארגון החילוני המתון יחסית, בעזה שולט הארגון הקיצוני דתי שנשלט באופן ישיר ע"י איראן. אגב, רוב הפיגועים האחרונים יצאו מהגדה, לא מהרצועה, סתם כדי לסבר את האוזן.

לא חבר, אתה רוכב על השאננות כתירוץ למדיניות אובדנית, שמוכנה לעשות הכל בתמורה להכל. אתה לא קולט שישראל סירבה לשחק את המשחק של סאדאת. אין סיכוי שהיה מסכים לקבל שטח מפורז לפני מלחמת יום כיפור.

לא.

לא חבר, אתה יוצא מנקודת הנחה שאם השטח מפורז הכל יהיה בסדר, אני אומר לך שאם המצרים יחליטו לבטל את הסכם השלום תוך יום יש לך ארמיה על הגבול, אם לא יותר. זה בקושי מספיק בשביל מכת מנע, הזזת כוחות סדירים וגיוס מילואים, ואל תשכח שהצבא המצרי היום הוא צבא מערבי לחלוטין, בזכות אותו הסכם השלום הטוב לכאורה (עוד פעם, כיפור V2). כשהשלטון חילוני, עם מנהיגים כמו סאדאת או מוברק, הסכנה לביטול הסכם השלום ומלחמה מיידית הוא אפסי. אם תהיה שם מהפכה שתכלול בין היתר ביטול הסכם השלום, כדי להתחיל מלחמת מנע (בדומה לששת הימים) תצטרך הרבה מאוד הכנות (הצבא לא ערוך בצורה אופטימלית למלחמה עם התראה אפסית מול מצריים), ואם לא תתקוף, או שזה יקח לך הרבה זמן, המצרים מהר מאוד ישבו על הגדר. שטח מפורז זה גימיק כאשר הוא בשליטת מדינה מסוימת, זו הסיבה שסאדאת הסכים.

גם לאחר אותם אסירים פלסטינים, שחררנו פחות מחבלים מאשר נדרשנו טרם המלחמה. אבל בתכל'ס, לדעתי, מהרגע שגילו שהחיילים אינם בין החיים היו צריכים לעכב את המו"מ ככל האפשר, עד שהחיזבאללה יירד למחיר נורמלי.

זה היה ברור בערך מהרגע הראשון שהם לא בין החיים, אז למה מההתחלה היה צריך להתחיל את השלב הקרקעי בלבנון השניה? לדעתי האישית, אגב, ממשלת ישראל רק חיפשה תירוץ לתקוף את חיזבאללה (ובצדק), והחטיפה הייתה רק תירוץ. אם המלחמה הייתה מוצלחת או לא זה כבר סיפור אחר שלא ניכנס אליו עכשיו.

כמה בולשיט היפותטי. חסרות מלחמות בהסטוריה שיכלו להסתיים באינספור דרכים שונות ומשונות?

הנקודה היא שגם יתרון ההפתעה והלוחמה בשתי חזיתות לא עזרו למדינות ערב. הנסיון להשמיד את ישראל - נכשל. ואם אתה כל כך מתעקש ללכת עם הראש בקיר בנוגע למצרים, לפחות תסתכל על השקט בגבול הסורי מאז 1973.

מה שאני מנסה לומר לך ואתה מסרב להבין זה שישראל לא הדפה את הסורים והלבנונים בגלל גאונות אסטרטגית והפגנת עוצמה שתכריע כל צבא, אלא בכלל שגיאות טקטיות מטומטמות לחלוטין שנבעו בין היתר מההלם הערבי עקב הכשלון הישראלי. עוד פעם, הסורים כבשו את כל הגולן, ושום דבר לא מנע מהם להתקדם חוץ מהפחד מהצל של עצמם (ואולי במידה מסוימת הרתעה ישראלית ממלחמת ששת הימים - הסורים אולי חשבו שמתכננים להם משהו למטה - אבל שוב פעם, זה לא הברקה ישראלית אלא שגיאה סורית). המצרים עשו טעות אסטרטגית ממעלה ראשונה שהם יצרו פער בין שתי הארמיות. ישראל שמה את דמשק על הכוונת כי הסורים לא האמינו שניתן להכריע את ישראל במהלך מתוכנן מספיק, אבל היום הם מבינים ומאמינים בזה, ויתכן מאוד שזה לא רחוק מהמציאות. יש מבין?

השקט בגבול הסורי הוא מצד אחד בגלל מאז הרתעה, ומצד שני בגלל חוסר אינטרסים, זה הכל. לסוריה אין אינטרס לתקוף את ישראל, לישראל בוודאי שאין אינטרס הפוך. זה מצב של win-win.

אני אשאיר לך למצוא את הסתירה ביחס לשאר ההודעה שלך.

אני מצטער, עדיין לא מצאתי. אין שום סתירה בין שימוש בנשק למטרות מניעה והרתעה לבין מה שאמרתי. אני אגלה לך סוד, גם אם זה יהרוג אזרח שניים - זה יהיה בסדר, בתנאי שזה באמת אזרח שניים, זה אפילו יכול לעבוד לטובתנו. החוכמה זה לשמור על פרופורציה. איכשהו השתרשה התפיסה שאם אתה שמאלני אז אתה נגד שימוש בנשק ובעד שלום בכל מחיר. צר לי לאכזב אותך, זה לא נכון. שימוש בנשק הוא אמצעי להשגת שלום, והדוגמה הקלאסית היא מלחמת יום כיפור, שבה המצרים השתמשו להשגת שלום (כמו שאומרים, מה שלא הולך במוח הולך בכוח). הבעיה הופכת להיות כשהפגיעה באולוסיה האזרחית הופכת להיות מכוונת (ויש הרבה מאוד דרכים לזרוק רבע טון חומר נפץ, אפילו על שכונה בלב עזה, בלי להרוג אדם אחד. מספיק רק הרעש, תאמין לי שזה מפחיד, וה"ניסיון" שלי הוא עם פצצות של כמה עשרות ק"ג). ומי שהעלה את הטיעון הכלכלי - פצצת ברזל של רבע טון לא עולה יותר מכמה עשרות אלפי דולרים (ואולי הרבה פחות), סכום זניח יחסית (וזה אולי עוד איכשהו יתקזז עם הפצצות הישנות שמוציאים משירות).

פורסם

"הם פשוט מקנאים שאנחנו חכמים והם לא..."

או שהשואה (והאנטישמיות בכללי) התחילה בגלל יהודים עם האף למעלה שחשבו שהם טובים יותר וחכמים יותר מהגרמנים.

לא יודע מה אתך, אם הייתי גרמני בתקופה ההיא, ואני רואה שרוב היהודים באים בגישה כמו שלך "הם פשוט מקנאים שאנחנו חכמים והם לא..." בשבילי זה סיבה מספיק טובה כדי לשנוא יהודים.

פורסם

בכיף, אה?

המנהיג טוב הלב והעם הרשע.. על ישו שמעת?

פורסם

ישו לא כל כך קשור לנושא עכשיו, אולי כן כי הוא גרם לנצרות...

אבל מה פתאום הגעת לישו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים