עבור לתוכן

העברת מידע בין שני מחשבים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני קצת חדש ואני צריך עזרה שהיא מאוד חשובה לי

יש לי מחשב נייח שיש עליו ווינדוס XP ואליו מחובר ראוטר של בזק ע"י כבלים

עכשיו מעבר לזה יש לי מחשב נייד שעליו יש ווינדוס ויסטה ואני רוצה להעביר קבצים בין המחשב הנייח לנייד

כיצד אפשר לעשות את זה??

הבנתי שיש אפשרות לעשות את זה ע"י הקמת רשת בין שני המחשבים אבל אני לא יודע כיצד

אשמח לעזרה.

בתודה מראש לעוזרים

פורסם
  • מחבר

ראיתי את מה שיש בסטיקי אבל שם מדברים על ששני המחשבים ווינדוס XP ואצלי אחד הוא XP ואחד הוא ויסטה ועוד דבר אני לא הבנתי במדריך

איך בדיוק שני המחשבים מתחברים אשמח אם תוכל לפרט לי פשוט איך עושים את זה אצלי בראשי פרקים ואני יסתדר משם

תודה מראש

פורסם

בויטה השינוי הוא לא ממש גדול אבל יש כמה דברים שפשוט נקראים אחרת.

המחשבים מתחברים ביניהם דרך הרואטר. בעצם מרגע שחיברת אותם לראוטר אחד הם כבר יכולים לתקשר.

מה שנחוץ ברמת העיקרון זה להכניס את שני המחשבים לאותה קבוצת עבודה ולהפעיל שיתוף קבצים ומדפסות בשניהם.

תוכל לקרוא יותר בהרחבה פה ותעלה שאלות יותר נקודיות אם יהיו לך בעיות בתהליך.

פורסם

יש כאן גם בעברית

פורסם
  • מחבר

רק שאלה אחת לפני שאני מתחיל בחיבור הנ"ל

המחשב הנייד מחובר לראוטר דרך WIFI אין אם זה בעיה או שאני צריך גם אותו לחבר אם כבל לראוטר?????

פורסם

אין עם זה שום בעיה.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה לעוזרים

דבר שני הגדרתי השני המחשבים את אותה קבוצת עבודה הגדרתי בשניהם שיתוף קבצים ומדפסות

ואז במחשב שמחובר דרך כבלים לראוטר אני מזהה את המחשב הנייד וכשאני מנסה להתחבר אליו הוא רושם לי שאין לי הרשאה להיכנס אליו למרות שהגרתי בניד שמחובר דרך WIFI שיתוף קבצים ובנייד שהוא יותר קריטי לי כי אני רוצה להעביר מהנייח לנייד אז הוא בכלל לא מזהה לי את הנייח הוא מזהה ברשת רק את עצמו

יכול להיות שלא הגדרתי טוב וחוץ מזה הקישורים הללו לא כל כך עזרו לי כי הם לא ממש נכנסו שלב אחרי שלב בהסבר שלהם

אשמח אם מישהו ירים את הכפפה ויתן לי הוראות מדוייקות

פורסם

דבר ראשון תודה רבה לעוזרים

דבר שני הגדרתי השני המחשבים את אותה קבוצת עבודה הגדרתי בשניהם שיתוף קבצים ומדפסות

ואז במחשב שמחובר דרך כבלים לראוטר אני מזהה את המחשב הנייד וכשאני מנסה להתחבר אליו הוא רושם לי שאין לי הרשאה להיכנס אליו למרות שהגרתי בניד שמחובר דרך WIFI שיתוף קבצים ובנייד שהוא יותר קריטי לי כי אני רוצה להעביר מהנייח לנייד אז הוא בכלל לא מזהה לי את הנייח הוא מזהה ברשת רק את עצמו

יכול להיות שלא הגדרתי טוב וחוץ מזה הקישורים הללו לא כל כך עזרו לי כי הם לא ממש נכנסו שלב אחרי שלב בהסבר שלהם

אשמח אם מישהו ירים את הכפפה ויתן לי הוראות מדוייקות

שלום,

לפעמים חומת אש כזו או אחרת חוסמת את הIP של המחשב.

גם אצלי המחשב שמחובר לראוטר פועל על XP והנייד שלי על ויסטה

בשניהם מותקן norton internet security 2008 ולא הייתי מסוגל לראות את המחשבים עד שלא הגדרתי הרשאות מתאימות לכתובות של כל מחשב.

אני לא אלאה אותך בפרטים כיוון שאיני יודע אם יש חסימה אצלך.

אם מותקנת חומת אש (חוץ מזו של חלונות, שאני מניח שלא הוגדרה בה חסימת התעבורה) כדוגמת נורטון או zone alarm וכיו' תעדכן אותנו.

אז נוכל להסביר לך איך לצאת מהפלונטר.

בהצלחה,

אריאל.

פורסם
  • מחבר

תראה בויסטה יש לי חומת אש של נורטון אבל עכשיו הגדרתי שאני יכול לבטוח ברשת שבא החיבור בין שני המחשבים קיים

ועדיין כאשר אני מנסה להתחבר דרך המחשב הנייח הוא מקפיץ לי את ההודעה הזאת:

אין אפשרות גישה אל המחשב ייתכן שאין לך הרשאה לשימוש במשאב רשת זה.

פנה אל מנהל השרת כדי לבדוק הרשאות גישה.

נתיב הרשת לא נמצא.

ובכלל בנייד כשאני מנסה למצוא את הנייח אני בכלל לא רואה אותו קיים ברשת ז"א

במנהל הרשת והשיתוף תחת הצד מחשבים ומכשירים מופיע לי רק הנייד.

פורסם

תראה בויסטה יש לי חומת אש של נורטון אבל עכשיו הגדרתי שאני יכול לבטוח ברשת שבא החיבור בין שני המחשבים קיים

ועדיין כאשר אני מנסה להתחבר דרך המחשב הנייח הוא מקפיץ לי את ההודעה הזאת:

אין אפשרות גישה אל המחשב ייתכן שאין לך הרשאה לשימוש במשאב רשת זה.

פנה אל מנהל השרת כדי לבדוק הרשאות גישה.

נתיב הרשת לא נמצא.

ובכלל בנייד כשאני מנסה למצוא את הנייח אני בכלל לא רואה אותו קיים ברשת ז"א

במנהל הרשת והשיתוף תחת הצד מחשבים ומכשירים מופיע לי רק הנייד.

שלום,

כנראה מדובר בחסימה גורפת של נורטון. (לטענתך אתה משתמש Norton internet security לא ציינת באיזו גרסה)

כדי לאפשר למחשבים להיות מוצגים ברשת צריך לתת הרשאה לחומת אש להציג אותם.

המחשבים ברשת מוצגים באמצעות כתובות שהראוטר מחלק להם

ככלל הראוטרים נותנים כתובת דינאמית (משתנות) שטווח השינוי שלה גדול

לכן, כדי שנוכל לומר לנורטון איזה כתובת לפתוח צריך לעשות את אחת האפשרויות הבאות:

או להגדיר בראוטר טווח קטן של כתובות דינאמיות ולאפשר בנורטון את כולן

או להגדיר למחשב/ים כתובות סטטיות (כתובות קבועות) ולפתוח את ההרשאות עבור הכתובות האלו בלבד.

כדי לעזור לך בהגדרה אני צריך לדעת איזה ראוטר יש לך

בעיקרון צריך להיכנס להגדרות של הראוטר ולהגדיר ב DHCP SERVER כתובת התחלה וכתובת סוף

ואז או לאפשר את כל הטווח בנורטון

או לשייך את אחת מהן למחשב המבוקש לפי הכתובת MAC שלו ולאפשר בנורטון את הכתובת הסטטית הזו בלבד

כיצד להגדיר בנורטון?

כפי שכבר אמרתי אני משתמש ב Norton internet security 2008 אני אנחה אותך בהתאם לגרסה שלי, במידה והגרסאות שונות אולי הטקסט שונה או נמצא תחת כותרת אחרת אבל העיקרון אותו עיקרון.

פתח את נורטון וגש לחוצץ של Norton internet security שם בחר ב Settings וב Norton internet security options

בחלון שייפתח בחר ב Personal Firewall ותחתיו בחר את Trust Control

כעת מימין תשתנה החלונית ובחלק העליון יהיו שלוש לשוניות, עלייך לבחור באמצעית - Trusted.

מתחת יש כפתור Add לאחר שתלחץ עליו תפתח חלונית שבה תוכל להכניס את הכתובת ששמרנו מבעוד מועד.

לאחר שהגדרנו את הכתובת כמורשה, תוכל למצוא את המחשב ברשת.

אני מבין שייתכן וכל מה שכתבתי זה סינית עבורך.

אם יש משהו מהדברים שלא מובן תאמר ונלך צעד צעד.

בכל אופן בתשובה הבאה שלך תעדכן אותנו מה דגם הראוטר שלך, ואת גרסת הנורטון.

נתתי לך מספיק חומר כדי לנסות ולעבוד לבד או לחזור ולשאול באופן יותר ממוקד.

מה שתבחר שיהיה בהצלחה,

אריאל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים