עבור לתוכן

פתיחת טאבים - מה משפיע על המהירות גלישה ? זיכרון,מעבד,שניהם,סוג הדפדפן או רוחב ה

Featured Replies

פורסם

:hi:

שאלה שלא יודע אם הכי קשורה לכאן אבל לא ידעתי לאיזה פורום לפתוח..

בדפדפן אקפלורר או פיירפוקס (לדוגמא) , בפתיחה של כמות גדולה של טאבים (15 בערך) , הריענון לכל טאב הולפך לאיטי וכך גם הגלישה בסרגל בטאב עצמו ואפילו יש תקיעות בהוזזת הסרל למס' שניות...

מה משפיע בעצם על איכות הגלישה בדפדפן מרובה טאבים ? כמות הזיכרון RAM , תדר המעבד , שניהם או סוג הדפדפן (כלומר האםיש כזה שמותאם יותר לפתיחה מרובה ויש פחות..אולי קשור לצריכת זיכרון של כל דפדפן) ...או שבכלל זה קשור לפונקציה של רוחב הפס בשילוב נוסף ..

אציין שזה בהנחה שהקו אינטרנט תקין ובגלישה עם טאב אחד הדפדפן מהיר מאוד..

פורסם

RAM פחות...

לא ראיתי עדיין דפדפן שלוקח יותר מ400MB

ועד שלא כל האתרים יעברו לתוכן שמואץ בתלת מימד (על הכרטיס מסך... מה שמוזילה רוצה לעשות)

הכל נופל על המעבד

פורסם
  • מחבר

תודה ו-2 שאלות נוספות :

1)אם בחלק נכבד מהעמוס בטאבים מרובים , לוקח המעבד עצמו , אזי האם יש כיוון בעתיד לדפדפן שתומך ב-2 מעבדים \ 2 נימים ? כלומר שהעומס יתחלק שווה בין הליבות ? ואולי בכלל כבר יש כזה..בדומה לתוכנות ערכית סאונד שונות שאני מכיר שעובדות על ליבות מרובות.

2) בנושא הזיכרון..מדוע כשאני פותח מס' טאבים בו זמנית באותו ממשק דפדפן..אני נכנס למהנל המשימות לבדוק את הראם בשימוש..ורואה שיש חלקה ל-2 תהליכים אינטרנט אקספלורר בראם .

לדוגמא

IEXPLORER - 132000KB

IEXPLORER - 150000KB

הפרוסס לא אמור להיות אחד ? הרי זה אותו ממשק ..ייתכן וקשור לגירסה מותקנת (שידרגתי מ-7IE ל-8 החדש) .

פורסם

אני ממש לא יודע למה IE מציג 2 תהליכים על כל טאב

ממה שידוע לי FF וכל שאר הדפדפנים זה thread לכל טאב משמע כן יש תמיכה בריבוי ליבות

אצל chrome המצב קצת שונה כאשר כל טאב הוא פרוסס בפני עצמו מה שאומר שגם הוא תומך בריבוי ליבות

פורסם

מהניסיון שלי עם IE, FF ו-CHROME -- מי שתומך בהכי הרבה טאבים פתוחים מבלי לפגוע בביצועי המחשב הוא ה-CHROME. ה-IE וה-FF נוטים להתמוטט די מהר כאשר יש הרבה (מעל 10 טאבים פתוחים בו זמנית).

פורסם
  • מחבר

אני ממש לא יודע למה IE מציג 2 תהליכים על כל טאב

ממה שידוע לי FF וכל שאר הדפדפנים זה thread לכל טאב משמע כן יש תמיכה בריבוי ליבות

אצל chrome המצב קצת שונה כאשר כל טאב הוא פרוסס בפני עצמו מה שאומר שגם הוא תומך בריבוי ליבות

לא התכוונתי שכל טאב פותח 2 פרוססים..אחרת הייתי רואה 30 פרוססים פתוחים במנהל המשימות(סה"כ 15 טאבים פתוחים)..

אלא שאני כרגע עם הממשק של האינטרט ופתוחים בו 15 טאבים .ובמנהל המשימות מופיע 2 פרוססים ש לאינטרנט פעילים..כאילו שהדפדן מחלק את הגלשיה על 2 פרוססים במקביל..

מעלה צילום מסך לדוגמא..אמנם במקרה זה פתחתי פעמיים את הדפדפן של האקספלורר אבל תראה כמה פרוססים של IEXPLIRER פעילים..

מהניסיון שלי עם IE, FF ו-CHROME -- מי שתומך בהכי הרבה טאבים פתוחים מבלי לפגוע בביצועי המחשב הוא ה-CHROME. ה-IE וה-FF נוטים להתמוטט די מהר כאשר יש הרבה (מעל 10 טאבים פתוחים בו זמנית).

וחשבתי שבגירסה 8 הם ייצבו את הדפדפן..הכרום הוא מצויין אבלושד משחט אבל חבל שאין לו עדיין את האופצ' של המועדפים בסרגל צד וסרגל של MENU BAR עשיר..

[attachment deleted by admin]

פורסם

עד כמה שזכור לי החל מIE8 גם בIE זה עובד כל TAB הוא תהליך נפרד (שזה נהדר אם תשאל אותי).

לא זכור לי מעולם שפיירפוקס קרס לי בגלל עומס ו/או נהיה איטי ברמה שהוא לא שמיש.

פורסם
  • מחבר

עד כמה שזכור לי החל מIE8 גם בIE זה עובד כל TAB הוא תהליך נפרד (שזה נהדר אם תשאל אותי).

לא זכור לי מעולם שפיירפוקס קרס לי בגלל עומס ו/או נהיה איטי ברמה שהוא לא שמיש.

כרגע אני 8 טאבים..ו-4 פרוססים של IE במנהל המשימות..נראה כאילו הדפדפן יוצר את החלוקה באופן עצמאי ..ממה שעקבתי כעת..על כל 2 טאבים , נפתח פרוסס עצמאי..

היתרון הוא אולי באמת בכך שאם היה הכל בפרסס אחד..היה יכול להתקע..מנגד החיסרון כנראה שהדפדן לא מחלק את העומס על המעבד ל-2 הליבות ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים