עבור לתוכן

פנטיום 4 1.6GHz ליבת NorthWood בארץ, מלך מחיר/ביצועים חדש?

Featured Replies

פורסם

מוזיל את הזכרונות!?! למה?

אני עובד על DDR ידידי.. כשתעבור את הבר מיצווה שלך תלמד שיש לוחות ל P4 לכל הסוגים..

גם DDR גם SDRAM גם RDRAM.

lol....

כשאני אעבור את הבר מצווה ואלמד שיש לוחות לפנטיום 4 לכל סוגי הזכרונות, אתה תלמד שפנטיום 4 עם זכרונות SDRAM יפסיד אפילו לפנטיום 3 450MHz של שכן שלי... :lol:

דרך אגב, בפעולות חישוב נקודה צפה (FPU), הפנטיום 4 מפסיד כמעט לכל מעבד שקיים... זה מדהים איך אפילו Athlon קלאסי (500MHz, למשל) עובר במבחנים האלה מעבדי פנטיום 4 שחוצים בהרבה את מחסום הג'יגה הרץ, ואפילו עם התוכנות עושות שימוש ב-SSE2 (מה שכמעט לא קיים בפועל, אלא רק בתוכנות הבדיקה..), זה לא ממש עוזר לפנטיום 4...

דרך אגב,

http://www.tomshardware.com/column/02q1/020219/rc2001-01.html

• תגובות 79
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צודק SABER אכן עד עכשיו יש ל AMD המון בעיות חום שכראה יפתרו עם שינוי גודל המעבד, אבל צריך לזכור שגם עכשיו בפרסום בדף הראשי AMD לא הולכים לעשות חיים קלים ולא לפתוח את המעבדים החדשים שלהם ל OC

אינטל כן עושה את זה כדי להגביר מכירות בגלל הפסדים , המרוויח העיקרי , הצרכן , אנחנו, ובסופו של דבר הכסף משחק ולא המעבד

כי בעוד 3 חודשים 2000+ של AMD או 2.0 של אינטל לא יהיו כבר רלוונטים יותר.

אז צריך לזכור שהשקעה סבירה ותמורתה קבלה גדולה יותר שווה פי כמה מהשקעה על ערכת שאין לה סוף

פעם מעבד 1GHZ היה עולה 10000 ש"ח .

עם מארז מיוחד וקירור מיוחד , היום כבר לא .

פורסם

פרינס אמיר, אני לא יודע מאיפה את שואב את המידע שלך אבלך הוא שגוי. אינטל לא הולכת לאפשר אוברקלוקינג בצורה פשוטה בעתיד הנראה לעיין, וAMD לא הולכת לחסום את אפשרויות האוברקלוקינג. אני ממש לא יודע מאיפה אתה מביא את המידע הזה. אם כבר AMD זה זו שהוציע לשוק את הTB האחרונים עם מכפלה פתוחה, ואינטל לא עשתה דבר כזה מעולם מאז ימי הפנטיום 2 300. אם כבר המעבד שיותר קשה להמהיר אותו דרך מהירות האפיק זה הפנטיום 4, כי הכל שם מוכפל באיזה ארכטיטקטורה גרועה, שלא מוסיפה הרבה ביצועים, פי ארבע ולכן קשה מאוד להמהיר אותו. לעומת זאת, AMD מאפשרת לאנשים לפתוח את המכפלה של המעבדים שלה - רק בצורה שבטוח יוכלו לדעת את זה, כדי שאנשים לא ידרשו אחריות עם מעבד שהם שרפו עם אוברקלוקינג או סתם דפקו אותו.

ולגבי החבוב החדש הזה שמגן כ"כ על הפנטיום 4 שלו, ומתלהב שהוא יכול לעשות לו אוברקלוק - אני חושב שאתה קצת חוצפן ושחצן בשביל משתמש חדש בפורום. אני גם לא מבין למה את לא ממהיר את המעבד שלך, כי אין שום דבר שמונע ממך את זה וגם אין שום סיכוי שהמעבד שלך ישרף. אני רק מבקש ממך דבר אחד: תוכיח לנו שמה שאתה מוצא לנו בכל מיני DATABASEים הוא נכון, זה הכל, כי גם אני ראיתי מעבדי 500 מגה"צ שמגיעים לג'גיה הרץ וחצי בכל מיני DATABASEים, כי הנתונים שם הם לא תמיד נכונים, בלשון המעטה.

פורסם

עוד משהו , אני אהבתי את דרך ההתקדמות של AMD לשנה הקרבה.. אבל מבחינת קירור הם פשוט השאירו אותנו

מתחממים בשמש >:(

בעוד ש P4 בא עם HEATSINK ענקי ומאורר אפילו יותר גדול!.

אני מקווה מאוד שה 0.13 של AMD יביא איזה שינו בטמפרטורה כי היום צריך איזה DRAGON ORB לכל מעבד XP

ו ARCTIC SILVER 3 כמובן ;)

גם ה 533 FSB שעוד מעט יגיע יבוא עם ה RDRAM החזק, וזה יגביר את יכולת ה OVERCLOCKING של ה NORTHWOOD

וכנראה יראה לנו יותר הבדל בין ה 2.2-2.4 לקטנים יותר כמו 1.6..

זה בגלל שה RDRAM הנוכחי לא עומד במהירות של ה FSB ופשוט לא עובד אחרי גבול מסויים..

לכן אם תבדוק תוצאות של 2.2 N ל 1.6 ב OVERCLOCK לא תראה הבדל גדול.. כי אי אפשר להתקדם יותר עם הזכרונות.

לבנתיים , מבחינת עלות/מהירות ה 1.6 הכי שווה.

ואני לא זה שהוצאתי מ DATABASE או לא יודע מה, אני רק אמרתי שאני מכיר הרבה אנשים עם N1.6 ב קלוק של 2.2-2.5

בקשר לאיפשור המהרה במעבדים .. גם היום שני החברות לא עושות לנו חיים קלים

XP עם LOCK שאנחנו צריכים לעשות לו UNLOCK שזה תהליך מסוכן לפי מה ששמעתי.

ו P4 שבכלל אי אפשר לעשות לו UNLOCK וה MULTIPLIER תקוע!.

ואז מה אם אני משתמש חדש פה? חח לצלוב אותי? ;D

פורסם

יש לי רק שאלה אחד . כרגע למעבדים במהירות של יותר מגיגה יש הבדל משמעותי אם מקפיצים לו את השעון?????????

פורסם

אני מקווה מאוד שה 0.13 של AMD יביא איזה שינו בטמפרטורה כי היום צריך איזה DRAGON ORB לכל מעבד XP

ו ARCTIC SILVER 3 כמובן ;)

ברור לך שזה קישקוש מוחלט, נכון?

http://www.hwzone.co.il/modding.php?file=hsf

בלא, זה ברור שיש מלא פתרונות קירור!

וה DRAGON ORB יותר טוב מה VOLCANO 2 לדעתי....

יש לי רק שאלה אחד . כרגע למעבדים במהירות של יותר מגיגה יש הבדל משמעותי אם מקפיצים לו את השעון?????????

אם אתה שואל אותי, מהירות השעון לא עושה הרבה.. מהירות ה FSB מקפיצה את יכולת המערכת..

אבל אף פעם לא ניסיתי את זה על ה P4 שלי..

פורסם

אבל מי שקונה את המחשב שלו לאובר-קלוקינג יעדיף את ה 1.6GHz NW ממה שאני ראיתי המעבד הזה

יכול להגיע לקצבים של 2.5GHz ומעלה...

איפה ראית?

כמובן שגם את ה XP1700 אפשר להמהיר אבל אני לא חושב שהוא יגיע לביצועים של 2.5GHz NW .

איך אתה יודע? אתמול המהרתי אותו בקלות למהירות של xp 1900 (בסה"כ התחמם ב4 מעלות עם מאוורר ליגה ז') יכולתי להמהיר אותו הרבה יותר (עם האיוורור העלוב שיש לי) ולדעתי אפשר להגיע איתו לאזור xp2200 (כ-mhz1800 ) אם לא יותר .במהירות כזאת לא נראה לי שpentium 1.6 יצליח(גם בהמהרה רצינית) להציג ביצועים עדיפים.

טום הצליח להעביר את ה2000+ עד ל2300+, אם אני זוכר זה היה בגלל איזה בעיה עם הלוח או משהו... אבל אני לא בטוח.

בכל מקרה, לא נראה לי שתצליח להגיע למהירות של 2200+ (בכל דגם הם עולים ב33 מגה הרץ או כמה?).

פורסם

66 ושני שליש, ומעגלים.

1600 הוא 1.4

1700 הוא 1.47 (1467)

1800 הוא 1.53 (1533)

1900 הוא 1.6 (1600)

אני חושב שעם NW1.6 אפשר בקלות לעבור את ה-2GHz... כרגע לאוברקלוקרים הוא הבחירה הכי טובה, לפחות עד יציאת ה-Thoroughbred...

פורסם

עד היום התפתחה תעשיה די כבדה לחברת AMD בגלל בעיות קירור, יש לי 3 מחשבי AMD ואני לא אומר שהם רעים ההיפך הוא הנכון

אבל לסגור את העיניים כנגד משהוא טוב הוא אבסורד, אם לא שכחתם שני החברות הכי גדולות בעולם לא מעניין אותם לא OC ולא ביצועים

וכל שאר השטויות , דבר אחד, [glow=red, 2, 300]כסף[/glow]

כל חברה נוצרת בשביל להרוויח כסף , וכל עוד יש תחרות, הם יעשו הכול כדי שהצרכנים יקנו מהם.

זה רק שאלה של זמן ולפי דרישת השוק שנראה שינויים דרסטיים , למה נראה לכם שיום אחד אינטל פשוט מוציאים מעבד שאפשר

להריץ אותו פי 2 , הם יןדעים הכול , הדרך שלהם היתה להכניס את NORTHWOOD כדי לקבל יתרון על AMD .

אם כמות הקניה של מעבד זה יגדל ויהיה הצלחה , אינטל מרוויחה מכול הסיפור, פשוט מאוד , לכן נתנו את האופציה להמהיר אותו

כדי לחזור לתחרות ובגדול, אל תתפלאו אם בקרוב זה יעורר גלים ואנשים יקנו NORTHWOOD במקום XP

פורסם

אני לא ממליץ לך לעשות את זה בכול מקרה מי צריך לעשות את זה במעבדים המהירים מ - 1 גיגה הרץ ??? זה לא ישפר לך כלום חוץ מהאגו האישי וגם עד שיהיה תוכנות שיצטרכו בו אני מתארב שהוא יתקלקל...

מתארב רושמים עם ע מתערב

פורסם
  • מחבר

לא הבנת.

במחיר של פנטיום 4 1.6GHz אתה קונה Athlon XP 1700 (תתעלם לרגע מהעובדה שזה מוזיל גם את הזכרונות...)

לא... לא אם אתה קונה פנטיום 4 + DDR...

לכמה תמהיר פנטיום 4 1.6GHz מסכן? 2.7GHz עם קירור אוויר? היית מת!

ב DATABASE הזה יש הרבה אנשים שעשו את זה... + אחד שהראה תמונת מסך של 3GHZ שהוא טוען עם קירור אוויר... אבל זה באמת נראה חשוד...

לא משנה לכמה תמהיר אותו, תוכל גם להמהיר את ה-Athlon XP באותו יחס. ברגע שעשית את זה, שמרת את ייתרון הביצועים של האת'לון.

האם אתה טעון ש Athlon XP2000 ב 0.18 מיקרון וAthlon XP2000 ב 0.13 מיקרון. כם יתנו אותו יחס ביצועים/מחיר באוברקלוקינג?

אם אתה אומר לי ששני מעבדים שונים מבצעים אובר-קלוקינג באותו יחס אז אני חייב להגיד לך שאתה לא יודע כלום על מעבדים...

זה מעבד שמיוצר ב 0.13 מיקרון שרץ במהירות נמוכה לאאלה יחסית למה שהמעבד נבנה להגיע אליו אבל בכל זאת נמכר כמעבד בעל

מהירות ומחיר די נמוך - ולכן אחרי אוברקלוקינג הוא יכול לתת הרבה יותר ביצועים/מחיר.

יש מבין?

אתה בעצמך אמרת, אם אתה רוצה לשים את שניהם "ב-2.7GHz":

- הפנטיום 4 צריך לעבור אוברקלוק של 1.1GHz.

- ה-Athlon XP צריך לעבור אוברקלוק של 500MHz...

כן אבל בעוד הדוגמה הראשונה אפשרית ביותר כפי שהוכח

את הדוגמה השנייה עדיין לא ראיתי...

הרי ברור שהאתלון XP בסוף הדרך שלו על 0.18 מיקרון... הרי AMD עוברים ל 0.13 מיקרון ברבע הזה

וזה לא בגלל שהם לא צריכים... בגלל שאפילו הם צריכים 0.13 כדי להגיע למהירויות יותר גבוהות...

פורסם

זה עדיין לא יפתור את בעיית החום (אלא אם הם יורידו את הקלוק סיקל מה שישוה אותם לאינטל)

וגם עם חום חבריה אין ארוחות חינם רוצים מעבד יותר טוב תשלמו בקירור

פורסם

ענקודר צודק...

אם XP2000+ מגיע/עוקף את הנורת'ווד 2Ghz בביצועים בכל המבחנים, וההפרש במהירות ביניהם הוא 330מה"צ, אז כשאתה ממהיר את הנורת'ווד בשלושה מה"צ, אתה צריך להמהיר את האת'לון במה"צ בודד.

לכן, כדי להגיע ל2.6 עם הנורת'ווד (תוספת של 600מה"צ), אתה צריך להמהיר את האת'לון ב190מה"צ כדי להגיע לאותם ביצועים. נראה לך בלתי אפשרי? לי ממש לא...

פורסם

ענקודר צודק...

אם XP2000+ מגיע/עוקף את הנורת'ווד 2Ghz בביצועים בכל המבחנים, וההפרש במהירות ביניהם הוא 330מה"צ, אז כשאתה ממהיר את הנורת'ווד בשלושה מה"צ, אתה צריך להמהיר את האת'לון במה"צ בודד.

לכן, כדי להגיע ל2.6 עם הנורת'ווד (תוספת של 600מה"צ), אתה צריך להמהיר את האת'לון ב190מה"צ כדי להגיע לאותם ביצועים. נראה לך בלתי אפשרי? לי ממש לא...

עשינו השוואה בין ה XP1700 ל 1.6

לא XP2000 ל 1.6.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים