עבור לתוכן

הקמת רשת בעלת 8 עמדות או יותר

Featured Replies

פורסם

שלום , הקמתי ארון תקשורת , וחיברתי בקיר 9 נקודות רשת שמתחברות לארון.

ניסיתי לחבר את המודם לסוויץ טיפש ואז להעביר לכל הנקודות , בעקרון זה עובד אבל עושה בעיות , האינטרנט לא עובד תמיד ולפעמים נופל.

רציתי לדעת אם יש משהו מיוחד שאני צריך לקנות או הגדרות מסויימות שאני צריך להגדיר במחשבים על מנת שלא יהיו בעיות

ובלי שום קשר , לדעת אם זה חוקי מבחינת החוק ובזק. [זה לא למטרות רווח , שימוש אישי בלבד]

פורסם

איזה ציוד קצה בשימוש?

מבחינת בזק זה בכלל לא אמור לעניין אותם.

פורסם

יש לוודא כי המודם יכול לחלק כתובות לעמדות הקצה דרך ה-SW.

זאת אומרת שהמודם יכול לתפקד גם כנתב ואז להפעיל DHCP ולתת טווח כתובות שיחולקו לתחנות הקצה אוטומטית או לחילופין הגדרת כתובות סטטיות בעמדות הקצה התואמות את כתובת הנתב.

באם כול זה אצלך תקין אנא חבר תחנה אחת או נייד ישירות למודם ובדוק את נושא הגלישה.

פורסם

שלום

למגיבים עד עכשיו: אם הוא חיבר סוויץ' "טיפש" (= סוויץ' לא מנוהל) אז איזה כתובות הוא צריך "לחלק"?....

ובכלל, אני לא מבין למה דרך ארון תקשורת?...

אתה יכול לרכוש סוויץ' לא מנוהל, בעל שמונה פורטים או יותר, והמאפשר תעבורה במהירות 10 או 10/100 או 10/100/1000mb, ולחבר אליו את כול המחשבים בתקשורת חוטית המותאמת ליכולת התעבורה של הסוויץ'.

במצב כזה, המערכת תעבוד טוב ולדעתי לא תהיינה הפרעות.

מה שחשוב, בכול מקרה, הוא, שההתחברות שלך לרשת תהיה ללא חייגן וההתחברות שלך לרשת תהיה אוטומטית עם עליית המחשב.

אצלי, דרך אגב, הלך הראוטר הקווי שהיה לי, ומצאתי סוויץ' של חב' LEVEL ONE דגם: EHU-1700TB.

חיברתי 3 מחשבים ומדפסת, והאינטרנט עובד בכולם , כולם מרושתים ויכולים להדפיס, והכול ללא הגדרות בכלל, הכול אוטומטי.

פורסם

אני מניח שאתה בכבלים ואין לך חייגן. אם אכן זה המצב, הקמת רשת ושיתוף משאבים בסיטואציה הזו היא לא דבר מומלץ כל כך. כדאי שתחליף את ה-SWITCH בנתב.

פורסם

מדוע?

תוכל לפרט?

ואם ישנה בעיה, מה אפשרויות הפתרון במצב כזה?

בכול מקרה, אני לא מרגיש בעיה כול שהיא.....

מה עוד, שבמצב הזה אין לי בעיות ואני לא מקבל מצבים של LOW ID

פורסם
  • מחבר

יש לי SWITCH של sisco ויש לי גם switch טיפש , יש לי גם ראוטר

הswitch של sisco לא מחלק כתובות IP ולא מתחבר לאינטרנט , למרות שעשיתי חיבור של הראוטר [כדי שהוא יבצע את החיוג] כטראנק שיחלק לכולם רשת

אבל זה לא עבד , עם הswitch הטיפש ללא הראוטר , זה עובד אבל מידי פעם יש בעיות ולפעמים רשום שIP קיים ברשת ודברים כאלה

יש נקודות רשת שנמצאות על הקיר שמחוברות בכבלי גיגה-דור לארון כביכול.

פורסם

בשביל לשתף אינטרנט בין כמות כזו של מחשבים חייבים נתב. סוויצ' לא יעזור, כי לא תקבל כל-כך הרבה כתובות IP חיצוניות.

פורסם

בילבלתם פה הכל.

סווטצ' לא מחלק כתובות IP, הוא בכלל לא יודע מה כתובת IP אם זה סוויטצ' שעובד רק בשכבה 2.

לאיזה מודם ונתב מחובר הסוויטצק ומה הדגם של הסוויטצ'?

פורסם

דרך אגב, לי יש מודם של הכבלים - הוט, ושלושת המחשבים שלי והמדפסת מחוברים לאינטרנט דרך סוויץ' שיש לי - כמובן שמתקיימת רשת ביתית וכולם יכולים להגיע למחשב של כולם, כולל הדפסה .

אני דווקא, גם הבנתי, שהוא לא מחלק כתובות, ושהחיבור לאינטרנט מתבצע אוטומטית=ללא ניהול כול שהוא.

האם ישנה הגבלה למספר המחשבים שיכולים להתחבר לאינטרנט דרך לסוויץ', ?

פורסם

אין פה קשר לסוויטצ' אלא ליכולות של הנתב שלך.

פורסם

אבל כמו שפירטתי קודם, איני משתמש בנתב. המודם (של הוט) מחובר ישירות לסוויטץ'

הסוויטץ' של:Lavl One דגם: ENU-1700TB ובעל יכולת תעבורה של 10Mbps.

אז, ישנה הגבלה למס' המחשבים שניתן להוציא לאינטרנט דרכו?

האם סוויטץ' בעל יכולת תעבורה גדולה יותר, יאפשר לחבר יותר מחשבים? והאם בשל כך תשתפר מהירות הגישה לרשת נאינטרנט? או שההשפעה תהיה רק להגברת מהירות התעבורה ברשת הפנימית שלי?

פורסם

אז, ישנה הגבלה למס' המחשבים שניתן להוציא לאינטרנט דרכו?

ההגבלה קשורה למספר כתובות ה-IP שהספק שלך יכול להוציא.

בד"כ מדובר ב-2 או 3.

פורסם

אוקיי

כרגע יש לי שלושה מחשבים וכולם עובדים ומחוברים לאינטרנט.

אבל, המהירות ירדה משמעותית (אני ב-013), והכול נולך לאט.

האם זה בגלל הסוויץ'? והאם סוויץ' בעל יכולת תעבורה גבוהה יותר עשוי לפתור את הבעיה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים