עבור לתוכן

התחברות לראוטר מרוחק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה...

יש לי בבית ראוטר ואני רוצה להתחבר עליו ממחשב אחר

אני יודע את האיפי של המחשב שלי בבית אבל אני לא יודע איך להתחבר עליו מרחוק

האם אני צריך להגדיר משהוא במחשב כדי שיפנה את פורט 23 לראוטר או מה אני צריך לעשות?

פורסם

אתה צריך להכנס לממשק הראוטר שלך מהרשת הפנימית ולחפש בו את האפשרות לשליטה מרחוק בממשק.

כשתמצא אותה - תפעיל אותה, זה בד"כ נקרא remote access או משהו דומה.

שים לב שמומלץ לבחור ססמא חזקה לכניסה לממשק הראוטר,

ובנוסף מאוד מומלץ להשתמש בפורט שונה מפורט ברירת המחדל. (למשל לשנות מפורט 23 לפורט גבוהה אקראי כלשהו).

במקרה שלך, הבנתי שאתה מדבר על שליטה מרחוק בנתב באמצעות בממשק telnet (תקן אותי אם אני טועה, הבנתי את זה לפי הפורט - 23)

אני לא בטוח שהנתב יאפשר לך שליטה ב telnet מרחוק, וגם אם הוא כן מאפשר את זה-

זה מאוד לא מומלץ, telnet הוא פרוטוקול לא מאובטח שמעביר את כל הנתונים (כולל שם המשתמש והססמא)

-ב plain text שכל אחד יכול ליירט ולקרוא בקלות.

אם אתה חייב שליטה מרחוק ב command line על הנתב, עדיף לעשות את זה באמצעות SSH מאובטח.

(במידה והנתב שלך מאפשר לך לעשות את זה)

כמו כן, על מנת שלא תיאלץ לזכור את כתובת ה IP הציבורית שלך בעל פה

מומלץ להשתמש בשירות כמו no-ip או dyndns שיאפשרו לך לקבל שם דומיין חינמי שתמיד יצביע על ה IP הציבורי הדינימי שלך.

(השירותים האלה הם חינמיים לשימושים ביתיים שכאלה).

בהרבה מאוד נתבים השירותים האלה מובנים, ורק צריך להכניס את הגדרות החשבון לראוטר במקום המתאים (הגדרות של dynamic ip)

על מנת להסתנכרן מול השרת שמעדכן את הכתובת.

כך במקום לזכור כתובת אייפי, תוכל לזכור משהו פשוט כמו your_name.dyndns.com

וזה תמיד יצביע על ה IP הציבורי של הראוטר שלך.

פורסם
  • מחבר

אני יותר מדבר על מודמים וראוטרים שיש לנו בבית.

אני רוצה לדעת איך אפשר להתחבר לרשת הפנימית דרך הרשת החיצונית ולגשת למחשב מסוים ולראות את הקבצים שהוא משטף

וכמובן גישה לאתר של המודם.

פורסם

כל מה שציינתי מדבר על ראוטרים שיש לכולם בבית, בכל נתב ביתי פשוט קיימות היום מרבית האופציות שהזכרתי.

למודמים אין קשר לנושא.

אם אתה מתעניין בשליטה מרחוק על מחשבים ברשת ושיתוף קבצים בגישה מרחוק, היית צריך לכתוב שזה מה שאתה רוצה לדעת.

מה שכתבת היה שאלה לגבי גישה לנתב עצמו ולא גישה למחשב, ולכן זה מה שהסברתי ופירטתי לגביו.

בכל אופן, אתה מוזמן להתחיל קודם כל לחפש בפורום על שליטה מרחוק, היו לא מעט דיונים ולא מעט הסברים בזמן האחרון בנושאים האלה.

לשליטה מרחוק חפש נושאים על RDP remote desktop, vnc, logmein, team viewer אני מאמין שמה שתמצא יעזור לך.

בשביל חלק מתוכנות השליטה מרחוק תצטרך להפנות פורטים בנתב שלך, כך שהפורט שבו משתמשת התוכנה יופנה למחשב שעליו אתה רוצה לשלוט.

תוכנות אחרות מכילות מנגנון עוקף NAT, ולכן לא מצריכות הפניית פורטים בשביל שיעבדו (למשל logmein או team viewer)

אני מאמין גם שתוכל לדלות מידע לגבי שיתוף קבצים עם מחשבים מרוחקים מאותם הדיונים;

- הדרכים שונות ומגוונות, חלק מתוכנות השליטה מרחוק מאפשרות גם שיתוף קבצים

אפשר לשתף על גבי רשת VPN מאובטחת, אם אתה יוצר לעצמך אחת כזו (וגם אני עדיין מדבר על מחשבים רגילים וביתיים ונתבים רגילים וביתיים).

אפשר באמצעות FTP או HTTP (חפש למשל על HFS, דיברתי על התוכנה הזו לא פעם)

באם יהיו לך עוד שאלות, אתה מוזמן לשאול אותם כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים