עבור לתוכן

בעיה עם כרטיס מסך מדגם nVidia BFG 8800GT OC2

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי בעיה שאני כבר סוחב המון זמן עם הכרטיס מסך שלי.

הבעיה היא שאחרי פרק זמן (לא קבוע, יכול להיות כמה דקות ויכול להיות כמה שעות) שאני משחק המסך פשוט קופא ו"מתעוות" עם פיקסלים בצבעים מוזרים.

שמתי לב שהבעיה חוזרת במשחקים מבוססי מנוע UNREAL כגון: Unreal Tournament 3, The Last Remnant, (?)Assassin's Creed.

אני שומע את המאוורר של הכרטיס בבירור שהוא מתאמץ (רעש נוראי ד"א) וה BLUE SCREEN שמופיע מציין שזו בעיה עם כרטיס המסך.

כמובן שהדרייברים מעודכנים לגרסא האחרונה, והחלפתי שני הארד דיסקים מאז אז המחשב עבר התקנה של VISTA מחדש.

אני מאמין שמקור הבעיה היא בהתחממות יתר, אבל אני לא מבין מדוע זה קורה רק עם מנוע ה UNREAL ספציפית... אם מישהו יכול להאיר את עיניי אני אשמח.

למשל, ב FALLOUT 3 הבעיה הזו לא קרתה אפילו פעם אחת, לא ב F.E.A.R 2 ולא ב DAWN OF WAR 2, לכן קשה לי למצוא דפוס כלשהו...

החלטתי סוף כל סוף לטפל בבעיה, והתקשרתי ל FOXPC על מנת לברר אילו אופציות עומדות בפניי, אז ככה:

1. הכרטיס תקין - מה שאני דיי בטוח שלא.

2. הכרטיס לא תקין - ויוחלף ל- 9800GT (אני מאמין של TWINTECH, לא כ"כ מרוצה מהאופציה הזו כי אני לא מכיר את החברה ממש ו BFG זו חברה עם מוניטין).

3. לקבל זיכוי ולשדרג לכרטיס מסך אחר (גודל הזיכוי לא ידוע עדיין).

כל העסק הנ"ל ייקח עד 14 ימי עבודה, והשאלה שלי היא:

האם אופציה 2 בכלל כדאית או שעדיף לי לדרוש זיכוי ולהשתדרג? (אני מעדיף ATI, פחות מרוצה מ NVIDIA)

תודה רבה מראש לכל העוזרים! :)

פורסם

אין שום סיבה שלא תקבל את האחריות המגיעה לך ותקבל כרטיס חדש.

לא משנה באיזו חברה מדובר, אחריות זו אחריות ולא צריכה להיות עם זה שום בעיה.

אם אתה רוצה מקבילה אתה יכול לבקש את HD4830 שחזק ממנו אבל קשה לי להאמין שהם יעשו את זה כל כך בקלות.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, תודה רבה על התגובה המהירה.

דבר שני, הבעיה זו לא האחריות אלא החברות עצמן. BFG היא חברה מוכרת ומעולה, לעומת זאת היכרותי עם TWINTECH היא אפסית.

מה דעתך על ה 9800GT של TWINTECH?

פורסם

בסדר גמור.

היתרון של BFG הוא רק OC קטן מהמפעל.

פורסם

75mhz תוספת לליבה (מ-600 ל-675) זה לא OC קטן כל כך.

יש לי בדיק את הכרטיס הזה מ-foxpc.

הוא הגיע עם קירור סטוק הישן - single slot עם מאוורר קטנצ'יק שמילל כמו חתולה מיוחמת וטמפ' גבוהות יחסית.

האמת שמהר מאוד החלפתי לקירור צד שלישי של זלמן (VF1000), בעיקר בגלל הרעש.

לאחר כחצי שנה או יותר (עם הקירור החדש) והמון אבק שנכנס למארז, נתקלתי בתופעה דומה מאוד למה שאתה מתאר:

תקיעה מוחלטת של המערכת בזמן משחק + פיקסלים צבעוניים (בצורת "ציפורים"\משולשים כאלה - ^ ) על כל המסך.

אני לא יכול להצביע על משחקים מסויימים, אבל לאחר פירוק גוף הקירור - ניקוי אבק כולל ומריחת משחה תרמית מחדש, הבעייה לא חזרה על עצמה.

(גם ב-OC של 740mhz לליבה)

בשורה תחתונה, גם אני סבור שמדובר בהתחממות יתר, למרות שקשה לומר, במיוחד כשע"פ אנוידיה הטמפ' המקסימאלית היא 105 מעלות.

אבל לדעתי אל תפרק את גוף הקירור הקיים למריחת משחה מחדש, חבל על הטרחה שלך עם גוף קירור מעפן, ועל סיכון האחריות.

אם הכרטיס שמוצע לך במסגרת האחריות כולל גוף קירור טוב יותר (מספיק שהמאוורר גדול יותר), קח אותו ללא היסוס.

OC אפשר לעשות לבד אם תקבל כרטיס בתדרי סטוק, אבל במקומך הייתי דורש כרטיס בתדרים דומים.

אגב, איזה ספק יש לך ?

פורסם

בשורה תחתונה, גם אני סבור שמדובר בהתחממות יתר

פורסם
  • מחבר

אם כך המסקנה המתבקשת היא התחממות יתר.

תודה רבה על כל התגובות.

SyndromE, הספק שלי זה CORSAIR 520W.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים