עבור לתוכן

לא שומע חלק מהצלילים בסרטים התומכים ב5.1

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי רמקולים של logitech z5500 וכרטיס קול חיצוני בחיבור usb של קריאטיב x-fi 5.1 וכאשר אני מחבר אותם עם הכבל האופטי

מתי שאני רואה סרט שתומך ב5.1 אני לא שומע את הדיבור רק רעשי רקע אם זה סרט שלא תומך ב5.1 אני שומע את כל הצלילים

שאני מחבר עם lp רגיל הירוק שחור וכתום יש מצב אחד שנקרא 6 ch direct שרק בו ניתן לשמוע את הדיבור בסרטים שתומכים ב5.1

מה צריך לעשות שאני יוכל לשמוע את הדיבור דרך הכבל האופטי?

תודה יואב

פורסם

אין לי הרבה נסיון עם זה, אבל אני חושב שאתה אמור להגדיר בדרייברים איפהשהו שאתה מתחבר בחיבור דיגיטלי ולא אנלוגי. תנסה.

פורסם
  • מחבר

אבל הקטע ששומעים בחיבור הדיגיטלי אז הוא יודע שאני מחובר משם.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר הוא שולח את זה בחיבור אנלוגי, ואתה פשוט מקבל רק את רמקולים ימין/שמאל (קדמי או אחורי)..

פורסם

רוב הסרטים שתומכים ב-5.1 לא באמת תומכים בו... אם נגיד יש מוזיקה או קולות אחרים מסויימים, אתה תשמע בכול הרמקילים. אבל דיבורים או רעשים בד"כ תשמע רק בקידמיים.

פורסם

דיבורים זה בדרך כלל בסנטר.

ואני לא מבין מאיפה הגעת למסקנה (השגויה) ש"רוב הסרטים שתומכים ב-5.1 לא באמת תומכים בו".

פורסם
  • מחבר

אני יסביר קצת יותר טוב..

שאני מחבר עם הכבל האופטי אני שומע מכל הרמקולים כולל הסנטר

אבל רק שאני שם סרט שתומך ב5.1 אז שומעים את כל הרעשי רקע אבל את הדיבורים שאמורים להיות מהסנטר לא שמועים

אם אני מחבר עם הlp הרגיל אז אני שומע את הדיבורים בסנטר בסרטים שתומכים ב5.1.

אז הבעיה היא לא שהסרט דפוק וגם הכבל אופטי לא דפוק כי ניסיתי עם אחד אחר וזה עדיין לא עבד.

פורסם

לדעתי - המחשב לא מבצע Passthrough, אלא מפענח את DD או DTS ומוציא את האות לא נכונה, משמע בתצורה לא נכונה של רמקולים.

האם אתה משתמש ב-AC3Filter?

ראשית - לשם הבדיקה, כדי שנדע לאן להתקדם - חבר את המחשב שוב בחיבור דיגיטלי.

בעת ניגון הסרט, מה מופיע לך בצג מכשיר השליטה? האם מופיע לך הסמל של DolyDigital או של DTS?

לפי מה שאתה מתאר, לא אמורים להופיע לך הסמלים הנ"ל, אלא PLII Movie או PLII Music או Stereo או Stereo X 2.

פורסם
  • מחבר

ברמקולים שלי אני יכול לבחור בין המצבים

שאני רואה סרט אני שם על PLII Movie.

אבל עדיין לא שומע דיבור?

לא יודע אם אני משתמש בac3filter.

אני משתמש בklite codec הוא נמצא שם או שצריך להוריד אותו בנפרד?

פורסם

כמו שחששתי, המחשב מפענח את האות הדיגיטלי ומוציא את האות לא בתצורה לא נכונה של רמקולים.

אין טעם שאכתוב מדריך, כי יש הרבה כאלה - מעולים ולעניין; קרא את המדריך הבא באתר HomeTheater:

http://www.hometheater.co.il/p-1.article01366

אם לא תבין, שאל. :)

פורסם
  • מחבר

MiOB תודה לך

המדריך הוא בעקרון לפי ווינדוס vista אני בxp

אבל איפה שהם עושים את ההגדרות לcodec זה אותו דבר ושם הייתה הבעיה שלי

עכשיו הכל עובד אחלה.

תודה יואב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים