עבור לתוכן

המלצה על ראוטר אלחוטי

Featured Replies

פורסם

שלום.

אנחנו מחוברים לכבלים, מהירות 1.5 אבל אולי זה ישתדרג בקרוב. ברשותנו 3 מחשבים (3 סטודנטים, כל אחד והשימוש העצמאי שלו כמובן :) ).

כרגע יש לנו ראוטר אלחוטי מסוג TP-LINK שלפי דעתי לא היה "להיט", ואנחנו מחפשים לקנות ראוטר חדש.

עד עכשיו שמעתי על EDIMAX 6204, אך רציתי לדעת האם יש משהו מומלץ נוסף. טווח מחירים הייתי אומר בינוני (איזור ה 200? כמה זה כבר יעלה). כמו כן, האם יש טעם בלקנות ראוטר שתומך בתקנים חדשים (כמו 802.11n) או שחבל על הכסף (כמובן שהכרטיסי רשת שלנו הם סטנדרטיים לגמרי)?

תודה רבה.

פורסם

אם יש לך בעיות קליטה עם תקן G אז כדי לעבוד בתקן N אני לא רואה סיבה אחרת לשימוש בתקן N.

מבחינת אבטחה בראוטרים בייתים לא משנה איזה ראוטר האבטחה היא לא בעננים כך שזה לא כל כך משנה איזה ראוטר תקנה.

אגב עוד משהו שצריך לקחת בחשבון שאם אתה מחליט לעבוד בתקן N כל כלי הרשת צריכים לתמוך בתקן N (זה עוד שיקול שצריך לקחת בחשבון) זה יכול להגיע להוצאה כספית נוספת מעבר לראוטר.

פורסם
  • מחבר

ובכן הבעיות קליטה שקיימות, אם וכאשר, הן בגלל הראוטר של TP-LINK לפי דעתי, כיוון שלרוב זה משהו זמני יחסית שיכול להימשך מס' דקות. מעבר לזה אני לא רואה סיבה לבעיות קליטה כיוון שאנחנו גרים בדירה, כולנו באותה קומה וביני לבין הראוטר ישנו קיר גבס בלבד ולכן אני מאמין שבעיות הקליטה נבעו מהראוטר.

כמו שאמרתי, לכולנו יש כרטיסי רשת סטנדרטים למדי, לכן אם ה n הזה מצריך קניה מיוחדת של כרטיסי רשת אז ניתן לפסול אותו מיד.

האם כדאי ללכת על האדימקס או שקיימת אלטרנטיבה מומלצת יותר - לינקסיס וכו' (וכמובן שנמצא בכמה שיותר חנויות, אייבורי וכאלה)?

תודה

פורסם

יש לי ראוטר של EDIMAX דגם BR-6204WG ואין לי שום בעיה איתו.

ניתן להשיגו בכל חנות מחשבים שמכבדת את עצמה.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי 6524? האם יש משמעות לתוספת במחיר?

פורסם

אין משהו מיוחד בראוטר הזה חוץ מזה שהוא תומך ב 2 פורטים של WAN

לפי דעתי לא שווה את ההשקעה

פורסם

אתה טועה. ל-6524 אין שתי כניסות WAN. זה נתב תקן N.

פורסם
  • מחבר

ולנתב תקן N צריך לקנות כרטיסי רשת ייעודיים שישתמשו בתקן, אחרת זה סתם בזבוז כסף נכון?

נראה לי אם כך אני אלך על Edimax 6204.

מה ההבדל בין שני אלה? הגדרות אבטחה או שיש עוד משהו ?

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1341&CatCode=60

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2661&CatCode=60

והאם יש משמעות לזה שזה "רק" 54Mbps ולא 108 ?

שוב תודה :xyxthumbs:

פורסם

אין הבדל בין הנתבים חוץ מזה שהלבן זה מראה יותר חדיש והאנטנה שלו היא קבועה ולא מתברגת.

54 Mbps זהו מהירות העברת הנתונים התאורטית שתקן G תומך בקשר.

מבחינתי זה מספק אבל אם יש לך הרבה שימושים ברשת הפנימית וזה איתי בשבילך אתה יכול להשתמש בתקן N שכרגע מהירותו עומדת על 300 Mbps.

פורסם
  • מחבר

לא לא משתמש בהעברות בין המחשבים. מקסימום שמים על דיסק און קי.

דבר אחרון, מה לגבי לינקסיס? יש את הכחול-שחור הזה שיש לחצי מדינה בערך, WRT54GL, ויש עוד אחד WRT54G2 שנראה טיפה יותר מודרני. מצד שני, שניהם עולים מעל 300. האם יש הצדקה לתוספת במחיר ?

פורסם

תראה לינקסיס היא חברת בת של סיסקו שהם בין היצרנים הכי חזקים בשוק של הנתבים והמתגים. לינקסיס זה עדיין לא סיסקו אבל יש להם בהחלט מוצרים טובים.

פורסם
  • מחבר

גם סקודה זה סוג של פולקסווגן אבל אי אפשר להסיק מזה הרבה על סקודה פאביה. ;)

פורסם
  • מחבר

טוב אני די אבוד :-[

בראוטר הנוכחי (TP-Link TLWR641G) היו בעיות בחיבור ואיטיות, ומביקורות שאני קורא הבעיות האלה ככל הנראה יהיו קיימות גם בכל שאר הראוטרים באותו טווח מחירים (איזור ה 180 ש"ח). האם בכל זאת כדאי ללכת על ראוטר באיזור ה 300 ש"ח (WRT54G2 LinkSys או 54GL למשל) או אפילו משהו בתקן n (למשל Edimax 6524N) וזהו ?

פורסם

קודם תחליט אם אתה בטוח שאתה רוצה חיבור אלחוטי למחשב.

לי היה חיבור אלחוטי, והיו בעיות של packet loss ו-jitter במשחקי רשת כמו counter strike, וכן העברת קבצים לא היתה מספיק מהירה (למרות שהסיגנל היה חזק ומצויין).

בסוף העברתי כבל וזהו.

פורסם
  • מחבר

אנחנו 3 סטודנטים בדירה ככה שחיבור אלחוטי זה חובה. אמנם חוטים בכל הדירה יכול להתאים ללוק של דירת סטודנטים ממוצעת, אבל באמת עדיף שלא. :-)

הראוטר הוא בעיקר לצורך החיבור לאינטרנט. שיתוף קבצים בין המחשבים הוא בעדיפות נמוכה יותר. שוב, מקסימום משתמשים בדיסק און קי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים