עבור לתוכן

התקנת מערכת הפעלה נוספת

Featured Replies

פורסם

אני משתמש ב Windows XP, ההרדיסק שלי מחולק ל-2 במחיצה אחת מותקן הWindows הנוכחי ואני רוצה להתקין במחיצה השני Windows 98 SE, איך אני עושה את זה?

אתחלתי את המחשב מהדיסק של 98 אבל הוא לא נותן לי לבחור איפה להתקין....

פורסם

אם אתה לא רוצה צרות עם המגבלות של Win9x, אל תנסה לעקוף את הבעיה (למרות שזה אפשרי) ופשוט תשתמש במנהל אתחול נורמלי כמו System Commander או BootMagic.

אם יש לך בעיה מוסרית\כלכלית\אחרת עם התוכנות האלה, יש גם פתרונות חינמיים ;)

Prog.

פורסם

תעשה חיפוש בפורומים, היה על זה ת'רד, אני בטוח.

ובמקרה שאתה עצלן לחפש, יש כאן מאמר נחמד.

פורסם

אתה יכול להתקין את ה-XP לצד ה- WIN98 במחיצה נפרדת, ואם יש לך דיסק קשיח גדול אפילו להתקין את ה- WIN 2000....

בלי שום בעיה, רק מה אתה צריך להשתמש באותו פלטפורמה של קבצים ( FAT) כדי שתוכל לעבוד על כל מע"פ.

את ההתקנה של ה- XP תתחיל כאשר אתה מאתחל את המחשב מה- CD ROM ותעקוב אחר מהלך ההתקנה... כאשר אתה קורא כל שלב

מה צריך לעשות ואח"כ לאשר (פשוט וקל...).

בהצלחה...

פורסם
  • מחבר

אוקיי הצלחתי להתקין, אבל הוא לא מזהה לי כמה דברים...

comunication device

וגם

multimedia controller

משהו כזה...

פורסם

זה המודם וכרטיס קול נראה לי......

יש לך מושג של איזה חברה הם?

פורסם
  • מחבר

לפי מה שכתוב בXP

מודם - Dell Data Fax Modem

כרטיס קול - Creativ AudioPCI(es1371,es1373)(wdm)

אני מוריד כרגע איזה דרייבר שמצאתי, עובר ל98 להתקין, בכל אופן תראה מה אתה יכול לעשות...

פורסם
  • מחבר

אוקיי

התנקתי דרייברים אבל זה לא פתר את הבעיה

אני מוסיף פה תמונה מ98 של הרכיבים שהוא לא מזהה

מי שיכול לעזור תודה.

פורסם

ש לך משהו מחובר ל USB

ה קסירוקס זה כנראה מדפסת

והA3D רוב הסיכויים שזה כרטיזס קול או תוספת של כרטיס קול

פורסם
  • מחבר

כל אלה תארתי לעצמי...

אבל איך אני מסדר את זה?

פורסם

כל אלה תארתי לעצמי...

אבל איך אני מסדר את זה?

הדרך הקלה היא ע"י Windows Update. מכיוון שהמודם שלך מותקן טוב, זה באמת פשוט מאוד.

אם אתה לא מעוניין לשתף את מיקרוסופט בתהליך, אתה יכול להשתמש בדרייברים שהגיעו עם החומרה (בהנחה שיש לך את הדיסקים).

בכלל, Win98 היא המערכת עם תמיכת החומרה הרחבה ביותר, אני לא מכיר הרבה התקני חומרה שיצאו ללא דרייברים בשבילה, כך שאם אין לך דיסק מתאים תוכל למצוא אותם די בקלות באתרי התמיכה של היצרנים.

Prog.

פורסם

כל אלה תארתי לעצמי...

אבל איך אני מסדר את זה?

הדרך הקלה היא ע"י Windows Update. מכיוון שהמודם שלך מותקן טוב, זה באמת פשוט מאוד.

אם אתה לא מעוניין לשתף את מיקרוסופט בתהליך, אתה יכול להשתמש בדרייברים שהגיעו עם החומרה (בהנחה שיש לך את הדיסקים).

בכלל, Win98 היא המערכת עם תמיכת החומרה הרחבה ביותר, אני לא מכיר הרבה התקני חומרה שיצאו ללא דרייברים בשבילה, כך שאם אין לך דיסק מתאים תוכל למצוא אותם די בקלות באתרי התמיכה של היצרנים.

Prog.

אין עידכוני דרייברים ב-WINDOWS UPDATE לחלונות 98 !

זה נכנס לפעולה רק מחלונות 2000 (ואחרי זה מילניום ו-XP) שבהן היתה דרישה לדרייברים עם חתימה דיגיטלית שמיקרוסופט טענו שזה הדבר שהכי מבטיח תאימות ויציבות (אבל לא כל היצרנים מקבלים את החתימה הזו ולא לכל מוצר יש אספקת דרייברים ממיקרוסופט, עם חתימה כמובן).

אם תתקין דרייברים למדפסת (לפי ההוראות) מתקליטור ההתקנה שאמור להיות לך (או שתוריד דריברים מתאימים מהאתר של זירוקס) זה יפתור לך שתי בעיות כנראה. (בד"כ מתקינים במדפסת USB קודם את הדרייברים המתאימים ורק אחרי זה מחברים את המדפסת לשקע ה-USB והיא כבר תותקן ותוגדר).

תתקין דרייברים לצ'יפסט של לוח האם שלך. זה חשוב מאד.

את הדרייברים לכרטיס קול (נראה לי שזה כרטיס ONBOARD) בטח קיבלת על CD ROM אז לא צריכה להיות לך בעיה להתקין גם אותם.

אח"כ אתה מוזמן להוריד עידכונים מה-WINDOWS UPDATE שלא קשורים לדרייברים.

פורסם

אין עידכוני דרייברים ב-WINDOWS UPDATE לחלונות 98 !

וואלה? אף פעם לא שמתי לב לזה, אני ממילא מעדיף בד"כ פתרונות אחרים לבעיות של התקנות דרייברים.

מה שכן, בשביל הרבה משתמשים המכאניזם הזה מוכיח את עצמו כפתרון נוח ואפקטיבי.

Prog.

פורסם

שאלה ::)

לא עדיף להתקין קודם כל 98 ואז את ה xp?

ב win2000 זאת הדרך היחידה.

התקנת 98 ואז 2000

פורסם

שאלה ::)

לא עדיף להתקין קודם כל 98 ואז את ה xp?

ב win2000 זאת הדרך היחידה.

התקנת 98 ואז 2000

כן. זה עדיף וזה הרבה יותר מסודר לעבוד ככה. חלונות XP תזהה את קיומה של מערכת הפעלה נוספת ותיצור את תפריט האיתחול שמאפשר לבחור עם איזו מערכת לעלות. בכל מקרה חשוב להתקין כל מערכת הפעלה במחיצה (פרטישן) נפרדת, ולהשתמש בשיטת קבצים (כנראה FAT32) שמתאימה לשתי המערכות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים