עבור לתוכן

Battlestar Galactica - ת'רד נושא לכבוד סיום הסדרה

Featured Replies

פורסם

3 הדקות האחרונות של פרק הסיום היו מעולות (אלה שמגלים בהן שכביכול אנחנו צאצאים של השורדים בשואת 12 המושבות)

זה אחלה פאנצ' לסיום הסדרה.

מעבר לזה שאר הפרק היה יחסית סתמי לדעתי, פה ושם היו קטעים נחמדים (כשקארה נעלמת לה, ועוד)

אבל בסה"כ לא פרק מלהיב מדי.

לגבי הסדרה בכללותה - סדרה מצויינת, ללא ספק נכנסת איפשהו ל TOP 20 של סדרות (ולא רק SCIFI) אהובות שלי.

אבל עדיין לא מגיעה לקרסוליים של Babylon 5 (שהיא #1 של כל הזמנים) מהרבה בחינות, וזה בסדר - קשה להתעלות על משהו כ"כ מצויין:)

• תגובות 42
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

3 הדקות האחרונות של פרק הסיום היו מעולות (אלה שמגלים בהן שכביכול אנחנו צאצאים של השורדים בשואת 12 המושבות)

זה אחלה פאנצ' לסיום הסדרה.

מעבר לזה שאר הפרק היה יחסית סתמי לדעתי, פה ושם היו קטעים נחמדים (כשקארה נעלמת לה, ועוד)

אבל בסה"כ לא פרק מלהיב מדי.

לגבי הסדרה בכללותה - סדרה מצויינת, ללא ספק נכנסת איפשהו ל TOP 20 של סדרות (ולא רק SCIFI) אהובות שלי.

אבל עדיין לא מגיעה לקרסוליים של Babylon 5 (שהיא #1 של כל הזמנים) מהרבה בחינות, וזה בסדר - קשה להתעלות על משהו כ"כ מצויין:)

אנחנו לא הצאצאצים שלהם מכיוון שהצצאים שלהם אמוירים להיות חצי סילונים ובעלי היכולת לעשות הקרנה וכו ...

BABYLON בהחלט הייתה סדרה מדהימה שאהבתי מאוד רק שהיא הייתה כל כך מזמן שאני כבר כמעט ולא זוכר כלום

מה שכן אני זוכר שהם מתחו אותה קצת יותר מידי...

פורסם

כמה שאהבתי את בבילון, היא סבלה מאותה מחלה בדיוק. למי שזוכר, העונה האחרונה הייתה מחורבנת לגמרי, והפרק האחרון של הסדרה התרחש 20 שנים אחרי הפרק שלפניו, וכל מה שקרה באמצע השלימו תוך כדי. זה היה מעפן, אבל מרגש, בדיוק כמו BSG :)

פורסם

תשמע, אין ספק שגם לבבילון 5 היו פאקים, אבל היא הייתה אפית בכמה רמות מעל כל דבר אחר.

לא רק שהסיפור בה היה שלם ונכתב כולו לפני שהפיקו אותה,

בכל הסיפור איכשהו הצליחו לבנות דמויות עגולות ועמוקות (בניגוד ל BSG למשל, שלמרות כל הפלאשבקים - היה חסר לי עוד עומק לדמויות)

אפילו את ה bad guys היה מאוד קשה שלא לחבב (ולאהוב לשנוא אותם) בבבילון 5. (באסטר)

בכלל, איפה תמצא עוד סדרה שתעורר בך תחושת אימה וטרור מחרידה כזו?

לראות חללית של ה shadows בפעם הראשונה

לראות את הצי הוורלוני מעל סנטוארי פריים ולחרוד לגורלם.

לצפות לכל מילה של קוש בחרדת קודש (מתוך 5 המילים שהוא היה זורק פעם ב 5 פרקים)

לנסות להבין מה הוורלונים עשו לליטה כשהיא מחייכת לגריבלדי בתוך תא המעצר בעיניים בוהקות.

ועוד אינספור רגעים כאלה שגרמו לצופה להרגשה שאף סדרה אחרת לא הצליחה להעביר.

עלילת הציר המרכזי בבבילון 5 הייתה מדהימה, אני לא מצליח לדמיין סדרה שתוכל להתעלות מעל זה.

בנוסף, הדת והאמונה אמנם לא היו פקטור מרכזי בבילון 5 כמו שהם ב BSG, מה שיפה זה ש B5 הצליחה לגעת בהרבה יותר נושאים יום יומיים

הפוליטיקה והסכסוכים והדת וההתמכרויות, הקנאה השעבוד, בצע כסף, שנאת חינם (green drazi vs purple drazi :D)

- ועוד אינספור נושאים - כולם הוצגו בצורה יפה מאוד ולא בחיפוף רגעי.

אני מסכים שרוב העונה החמישית מחורבנת (יחסית), אבל זה לא כזה נורא.

בכלל, שיא הסדרה הוא העונה השלישית והרביעית,

העונה הראשונה והשניה גם הן לא היו משהו יותר מדי מיוחד - אבל הן הכרחיות בשביל להבין את ההמשך ובשביל להכיר את הדמויות יותר לעומק.

לגבי זה שהפרק האחרון הוא 20 שנה אחרי הפרק שלפניו - אני לא רואה בזה שום דבר רע,

את סיום העלילה המרכזית ראית כבר בעונה שהייתה, העונה החמישית היא רק סגירה והצגה של העתיד הקרוב והרחוק מאוד.

היו שחקנים גרועים (דלן למשל, שהייתה מלודרמטית לפעמים בצורה מוגזמת, ועדיין אהבתי אותה)

אבל רובם מצויינים (מולארי, ג'קאר, לניר ,איבנובה ועוד)

יש כ"כ הרבה תת-עלילות נהדרות מתחת לציר העלילה המרכזי, שזה לא יאמן - ורובן מצליח להשאר מעניין מאוד למרות שהן רק תת-עלילות.

אני זוכר בע"פ כ"כ הרבה ציטוטים אדירים מבבילון 5 , (וכמעט שום ציטוט מ BSG למשל)

who are you?

what do you want?

If you go to Zahadum you will die

The avalanche has already started. It is too late for the pebbles to vote.

i have always been here

:)

אפשר לתת עוד המון דוגמאות ללמה זו סדרה כ"כ נהדרת ולמה כל מעריץ SCIFI חייב לעצמו לצפות בה לפחות פעמיים-

אבל חלאס, קישקשתי יותר מדי על B5, זה דיון על BSG בכל זאת...

פורסם

כרגע הבנתי משהו, האלוהים ב-BSG הוא יצור אכזר בטירוף.

כל פעם הוא מחכה שבני האדם ימציאו רובוטים ובכך יביאו להשמדה של עצמם, ואז בעזרת מלאכים עוזר לבני האדם להגיע לכוכב חדש, רק בשביל לחכות לשואה הבאה.

פורסם

לבבילון 5 הייתה עלילה שתוכננה ל5 עונות.

מסיבות כאלה ואחרות עמדו לבטל אותה בסוף העונה ה4. הכותבים היו חייבים לדחוס את העלילה של העונה ה4 והעונה ה5 לעונה אחת.

בסופו של דבר הסדרה קיבלה גם עונה 5 אבל למעשה העלילה המרכזית כבר נגמרה. בגלל זה העונה ה5 לא כל כך מעניינת ויש תחושה שמרחו את הסדרה.

בקשר לבטלסטאר, סך הכל היא סדרה מצויינת אבל יש לי תחושה שאחרי העונה השנייה הכותבים איבדו את הקו המרכזי שלהם ובגלל זה העלילה מפוזרת וסותרת את עצמה.

פורסם

טוב כרגע סיימתי לראות את הפרק האחרון.

נכון, קצת קשה, הם שיחקו אותה הרבה על הדרמה בפרק הזה (שלפי דעתי היה מוגזם), בסה"כ מצאתי את הפרק דיי מאכזב. העונה הראשונה והשנייה היו פגז אחרי זה כבר התחיל להיחלש.

אין בכלל מה להשוות ל B5 אז כל אלו שמנסים תשכחו מזה.

אני לא hardcore fan אבל אני בטוח שיש פה אנשים שהם כן אז תגידו לי דבר אחד: האם The Final 5 תמיד היו אמורים להיות הדמויות הנוכחיות? משום מה נראה לי שכל הסדרה עברה שינויי תסריט תוך כדי לא כמו B5 שזו הסידרה היחידה (ותקנו אותי אם אני טועה) שעוד לפני שהיא נוצרה היה לה התחלה, אמצע וסוף.

פורסם

^לא, זה הוחלט עם הזמן.

פורסם

אמנם בבילון 5 נכתבה לפני שצולמה, אבל בעונה הרביעית השחקנית ששיחקה את איבנובה (אם אני לא טועה בשם) עזבה במפתיע ודפקה את העלילה והעונה החמישית בהתאם.

פורסם

^לא, זה הוחלט עם הזמן.

כך חשבתי.

נו שוין, לפחות היה קצת אקשן במרוצת העונות.

פורסם

לגבי החלק השני - ציינו את שני הדברים שאמרת בסדרה. גם טירל הצליח לייצר פעם רפטור, אך ברור מאליו שלא מדובר בייצור המוני, ולכן אין לפסול אפשרות של כשל לוגי. למעשה, אם אינני טועה(אך איני בטוח) עוד בפרק שטירל בנה רפטור נאמר שיש כמות מוגבלת ובעייתית של ספינות קרב. כ20(או אולי 22) אם זכרוני אינו מטעני.

אני חושב שאתם מתכוונים לוייפר ולא לרפטור - אבל אולי אני מתבלבל ואתם צודקים.

אבל בכל מקרה יש כאן כמה פאקים. קודם, הוייפר שטיירל בנה היה חמקן והסיילונים לא הצליחו לאתר אותו. ואז הוא הושמד, כמה נוח, והם לא ניסו לבנות עוד?

מאיפה כל שאר הוייפרים הופיעו? הם בנו אותם. היה פרק בו הם עוצרים לכרות חומרים לבניית וייפרים והריידר שמכונה "סקאר" כל הזמן משמיד את הסיורים שלהם. אז מה כ"כ מיוחד בבניה של וייפר ע"י טיירל?

פורסם

והיה גם את הוויפר של סטארבאק שחזר במצב חדש אחרי ההתרסקות ;D

פורסם

חווה המיטוכונדרית היא בעצם אישה שאת הדנ"א המיטוכונדרי(דנ"א שעובר מהאם בלבד) שלה ניתן למצוא אצל כל בני האדם החיים כיום, או במילים יותר פשוטות ניתן לומר שהיא "אמא של כל בני האדם". מעריכים שהיא חייה לפני 140,000 שנה. ההבדל בינה לבין שאר הנשים בתקופתה הוא שלשאר יש לפחות צאצא זכר אחד, מה שמונע מהדנ"א המיטוכונדרי(שכאמור מגיע מהאם) להגיע לכל הצאצאים שלהן.

אתה יכול להסתכל על קביעת עניין הזכר/נקבה בזמן הריון ואולי זה יעזור לך להבין את העניין: לכל הנשים בעולם יש שני כרומוזומי X(נקבה) בזמן שלכל הגברים בעולם יש כרומוזום X(נקבה) וכרומוזום Y(זכר). בזמן ההפריה האישה נותנת כרומוזום X והגבר נותן או כרומוזום X ואז נולדת נקבה או כרומוזום Y ואז נולד זכר.

לחווה המיטוכונדרית היו בשושלת שלה רק בנות(זאת אומרת שכל הגברים שהפרו את צאצאותיה הביאו תמיד כרומוזום X) עד שצאצאות שאר הנשים בתקופתה מתו(בין אם בצורה טבעית, אסון טבע או מה שלא יהיה).

אפשר לומר שהמצב הנ"ל נוצר כאשר המין האנושי עמד על סף הכחדה והנשים היחידות שנותרו בחיים היו צאצאותיה של חווה המיטוכונדרית.

לא הבנת. המיטוכונדריה הם אברונים בתא שאחראים להפקת אנרגיה. למיטוכונדריה יש DNA משל עצמם וזה אחת מהסיבות שבגללה התאוריה המקובלת היום היא שהמיטוכונדריה היו תאים עצמאיים שהחלו לעבוד בסימביוזה עם התאים הקדמוניים שלנו עד שהפכו לחלק בלתי נפרד מהם.

בזמן ההפריה, חצי מה- DNA מגיע מהביצית וחצי מהזרעון, אבל כאן מדובר על ה- DNA של התא בלבד. לזרעון הקטנטן אין מיטוכונדריה, אלו מגיעות רק מהביצית. לכן ה- DNA של המיטוכונדריה מגיע אך ורק מהאם ולמעט מוטאציות אינו משתנה. לא משנה אם הצאצא הוא גבר או אישה, לכולם יש מיטוכונדריה.

פורסם

תראו מה הם עשו בשביל הרה

ואיפה אנחנו עם גלעד שליט?

פורסם

מה הקשר מחט לתחת? אצלהם הרה היתה גורם משמעותי בדרך ל"גאולה"(או איך שתרצו לקרוא לזה) וגם נהרגו להם לא מת חיילים בגללה. אצלנו מבצע לשחרור גלעד שליט רק יגרום להרג חיילים, בלי גאולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים