עבור לתוכן

איזה מהדוחסים הבאים משתמש בH264? ואיזה הכי טוב מבינהם?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני משתמש בCOREAVC, אם יש לך קרטיס מסך של NVIDIA מדור 8 ומלעה אז בגירסאות 1.9 יש תמיכה בהאצת חומרה.

פורסם
  • מחבר

המטרה היא ללכוד ווידאו מהכרטיס טלוויזיה. בפורמט הכי טוב ו\או בפורמט שמשתמש בH264.

אילו האופציות שלי, אלה אם כן מישהו יודע איך להוסיף פורמט?

אני משתמש בWINFAST של LEADTEK

פורסם

השאלה שלך לא מנוסחת טוב ולכן מבלבלת את הקוראים. היתי ממליץ לך לשנות למשהו כמו:

"איזה מהדוחסים הבאים תומך בH264 ?"

התשובה היא שאף אחד מהם וכולם ישנים וגרועים. מה שבא ביחד עם מערכת ההפעלה הוא מיושן.

X264 הוא דוחס חינמי מצויין של H264 אבל אני לא יודע איך ואם אפשר להתקינו גם כחלק מהדוחסים של הWINDOWS. אולי FFDSHOW מאפשר פעולה כזו כשאתה מתקין אותו - מומלץ לבדוק.

מעבר לזה הגירסאות האחרונות של WMV הן לא רעות וסביר להניח שהכי פשוטות לתיפעול והתקנה.

היתי ממליץ לך לחפש תוכנה לכרטיס טלווזיה שכן תומכת בH264 בצורה פנימית.

פורסם

אפשר בכלל לבצע לכידה עם דחיסה איכותית בזמן אמת ?

הוא יכול לבצע את הלכידה באיכות מקסימאלית (uncompressed) ואחרי זה להשתמש בתוכנה לדחיסת H.264.

לא חסרות כאלה, אפילו ישנן תוכנות שתומכות בהאצת GPU, כדוגמאת badaboom לכרטיסי אנוידיה ו- AVIVO Video Encoder לכרטיסי ATI

פורסם

כמובן שאפשר השאלה היא מה אתה מגדיר כ"איכותי". יש פרמטרים שמיועדים לזמן אמת שמן הסתם שונים מאוד מדחיסה רגילה ולא מסוגלים להגיע לאיכות שמספקת דחיסה שלא בזמן אמת (שאחד מהמאפיינים שלה הוא "לראות את העתיד" לגבי המאפיינים של הסרט בהמשך מה שכמובן אי אפשר לראות בזמן אמת). בשביל להגיע לאיכות מקסימלית לרוב דרושה חומרה יעודית, אך אני מאמין שהמעבדים היום מאוד חזקים כל עוד מדובר בתוכנות טובות. לצערי אין לי את הנסיון עם תוכנות לכרטיסי טלווזיה שמשתמשות במעבד אבל גם אותי זה מאוד מעניין.

לכידה באיכות UNCOMPRESSED זה דבר לא ריאלי זה תופס המון המון המון מקום ודורש מחשב חזק מאוד מבחינת כמות המידע שעוברת (ז"א בעיקר באסים שונים, זיכרון הארדיסק ופחות כוח עיבוד).

בכל מקרה הרעיון של דחיסה מאוחרת יותר קצת פוגע בשימושיות אם מדובר במשהו יומיומי. זה בערך כמו לנקות את הבית כל שעה בשביל שהבית יהיה נקי. זה ללא ספק יותר טוב מלנקות כל יומיים בשביל המטרה הזו אבל קצת לא ריאלי ולא אנושי ובא על חשבון משהו.

פורסם
  • מחבר

הקטע הוא שאם אני מקליט באיכות UNCOMPRESSED AVI אז הרזולוציה היא 352 על 288.. ואני לא יכול לשנות=\

אלא אם כן אתם מתכוונים לזה שאני יסמן NONE איפה שאני צריך לסמן דוחס. ואז קובץ של חצי דקה הגיע לי ל700MB

ואז אחרי זה לקודד?

הקטע הוא שאם אני משתמש בתוכנה של ATI אז שאני שם את זה על IPOD VIDEO (שזה הH-264) אז שאני שם אותו על האיכות הכי גבוהה הרזולוציה שם 640 על שכחתי.. והאיכות של הווידאו מהטלוויזיה היא 768 על 576. מישהו יודע איך אפשר בכול זאת לשים את זה על 768...?

פורסם
  • מחבר

לחלופין מישהו מכיר תוכנה שמקודדת לH264 ברזולוציה של לפחות 768 * 576?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים