עבור לתוכן

מה צריך בשביל לחבר רשת בעסק

Featured Replies

פורסם

לחברי הפורום שלום.

אני צריך את עצתכם:

בעסק שלי יש 5 מחשבים. כולם מחוברים לאינטרנט דרך ראוטר של לינקסיס (WRT-54GL??) וסוויצ'. אני מעוניין ליצור רשת בין כולם המסונכרנת לצורך העברת קבצים מאחד לשני למטרות גיבוי. מעבר לכך אני רוצה שהמזכירה תקבע לי פגישה במחשב והיא תופיע אצלי ואני אוכל לדחות או לקבלה ושהיא תוכל גם לראות את הלו"ז שלי (מתי אני פנוי ומתי לא).

אני לא שואל כל כך איך אלא מה עוד אצטרך מבחינת חומרה ותוכנה לבניית הרשת. כמובן שאשמח לדעת וקבל עוד טיפים מועילים.

ועוד דבר: הציעו לי קופסה בעלות של 2000 ש"ח שהיא למעשה אנטי וירוס שמגן על הרשת כולה ולוכד וירוסים ורוגלות לפני הגעתם לראוטר. מכירים ?

מה יש לכם לחוות על המוצר הזה ?

בתודה מראש,

ערן.

פורסם

הקופסא היא בטח SBOX שהוא FIREWALL - לא יצא לי לעבוד איתו אישית.

לגבי מה אתה - יש לך רשת , כל מה שתצטרך זה תוכנות שיתאימו לשימוש שלך.

והכוונה , תוכנות לגיבוי המידע , או שרת ראשי עם המידע המגובה.

לגבי הפגישות יש תוכנות כמו OUTLOOK שעם שרת EXCHANGE לצורך העניין אפשר לעשות יומנים שנשלטים על ידי כמה משתמשים ומה שהיא תעדכן תראה אצלך וההפך.

לגבי הגיבוי של הקבצים תוכל לשים תוכנת גיבוי בכל מחשב שתגבה לנקודה שתרצה , או קובץ BATCH פשוט שיעתיק מהמקומות שתרצה אל המחשב שתרצה.

הרי רשת כבר יש לך.

לגבי הSBOX , אני לא יודע אם כדאי לך או לא

פורסם

אוקי אלו היו שתי שאלות נפרדות, סורי.

לא הייתי קונה את הקופסא יש מספיק תוכנות חינמיות שיעשו את זה בשבילך.

שלא לדבר על העובדה שאנטי וירוסים פיסיים אף פעם לא עשו את העבודה כמו שצריך

אני אישית רואה לפי העובדה שיש לך לינקסיס שאולי כדאי לך לשקול להשתמש ב-

openwrt

זה חינם זה באינטרנט זה לינוקס ואתה יכול לשנות בזה מה שאתה רוצה

יש לזה פונקציות ותוספים ממש טובים

הגנות אקטיביות ופאסיבייות ואם אתה מפחד מהאקרים יש שם את הפונקציה הכי טובה שקיימת עכשיו בשוק אבטחת המידע.

port knocking

פורסם

לשאלה מה צריך בשביל לחבר רשת בעסק ?

צריך : 1. רשת 2. עסק

אוקיי עכשיו טיפה יותר ברצינות , רשת כבר יש לך , אפשרות לשיתוף גם קיימת ברגע שיש רשת פנימית , אם על ידי שיתוף כונן באחד המחשבים לכל הרשת וקביעה משרדית ששם נישמרים המסמכים המשותפים ואם על ידי הוספת כונן גיבוי חיצוני לרשת ומכאן אפשר לעלות עד להוספת שרת קבצים ועד להקמת חוות שרתים ...

לגבי עניין הפגישות - טיפה יותר מורכב אבל אפשר באמצעות רולים באאוטלוק פשוט לשלוח את הפגישות אליך דרך האינטרנט ושוב מכאן הדרך למעלה ארוכה אם באמצעות שרת אקסצ'יינג , OCS ( קומיוניקייטר ) וכן הלאה .... אני דווקא הייתי הולך על פתרון PORTABLE PIM כלשהו ושם אותו שוב במקום המשותף ברשת

זול וחינם ויעיל

הקופסה שהציעו לך יכלה להיות SBOX או PIX או פורטיגייט ויש עוד פתרונות חומרה רבים בשוק ( אלטרה .. ) אל תשווה פתרון חומרה לאנטי וירוס בתוכנה זה פשוט עולם אחר , אבל בלי חשבון שירות כלשהו זה לא שווה קח את זה בחשבון ף ובלי התאמה נכונה לצרכים שלך זה יכול לגרום לך הרבה עוגמת נפש

עפר .

פורסם

לגבי שיתוף יומן \ דואל

אתה תמיד יכול להשתמש בשירותים של GOOGLE BUSINESS שמאוד מתאימים לעסקים קטנים

למד קצת על הנושא

http://www.google.com/apps/intl/en/business/index.html

יש לזה לא מעט יתרונות (אין צורך בקניית חומרה\תוכנה - אין צורך לתחזק - זמין מכל מקום בלי לשבור את הראש = זול!)

כל טוב,

גבריאל

פורסם

במקרה של 5 מחשבים לא הייתי קונה אנטי וירוס חומרתי

its redundant

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים