עבור לתוכן

מהו הפנל הטוב ביותר?

Featured Replies

פורסם

כן.

• תגובות 53
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תודה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

כבר הייתי סגור על ה-2209WA כשפתאום צצה אפשרות אחרת. חבר מארה"ב הציע לי להחליף עצמית שלי (אני צלם חובב) במסך שלו: NEC 2490WUXi (חדש לחלוטין). מחיפוש שערכתי התברר לי שזהו מסך מעולה מבחינת הצבעים (נהדר בשבילי) אבל יש לו Poor input lag. מה זה בדיוק ובאילו מצבים זה עלול להפריע לי?

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/nec_2490wuxi.htm

גם הבנתי שהפנל שלו טוב יותר מזה של ה-2209WA נכון? במה בדיוק עולה פנל H-IPS על S-IPS? בטח לא רק רזולוציה, נכון? אם אשים אותם אחד על יד השני ואסתכל על תמונות, במה יראה ההבדל?

וכן, אני יודע מה המחיר שלו. די בשמיים. נשאיר את זה לאחר כך.

פורסם

H-IPS היא בסה"כ עוד קטגוריה של IPS. אני לא חושב שיש צורך להתייחס יותר מדי להבדלים ביניהן, ועדיף לשים לב להבדלים בין הדגמים עצמם בפועל. מדובר במסך הרבה יותר מושקע מה-Dell, שבין היתר מציע אפשרות לכיול חומרתי - ברמת ה-LUT של המסך. אני חושב שאין שום ספק שמדובר במסך מעולה, כפי שניתן לראות בביקורת שקישרת אליה. בנוגע ל-input lag, מדובר בנתון שמשפיע בעיקר על גיימרים שמשחקים במשחקי רשת וגם ככה הנתון לא חריג ממש לדעתי.

פורסם
  • מחבר

ועכשיו לשאלת השאלות: מדוע הוא כל כך יקר? האם זה פשוט משום שהוא כזה טוב? האם אפשר להקביל את הדל למזדה ואת הנק למרצדס?

פורסם

על איכות משלמים. בכל מקרה הפיצ'רים שלו (כגון הכיול החומרתי וטבלאות ה-12 ביט) הם כאלה שמיועדים לאנשי מקצוע שבשבילם מסך טוב יותר הוא הכרח לעבודה. לא מדובר בדברים שמעניינים את המשתמש מהשורה. המחיר אכן מופקע אבל אתה לא תוכל למצוא מסכים ברמה דומה במחיר זול משמעותית.

פורסם
  • מחבר

אני אמנם לא איש מקצוע אבל כצלם חובב די פדנט איכות תמונה זה משהו שמאד חשוב לי. לכן - כל עוד לא קניתי מסך - אני בהחלט חושב שצריך לשקול אותו בכובד ראש.

מה בדיוק עושים עם הכיול החומרתי וטבלאות ה-12 ביט?

פורסם

הכיול החומרתי מאפשר לך להשתמש במכייל ולשמור את התוצאות של הכיול לטבלאות של המסך, במקום לפרופיל צבעים של מערכת ההפעלה. ה-12 ביט אמור לתת צבעים מדויקים יותר (בגדול זה כמו Dithering), במקום ה-8 ביט לערוץ שאותם הפאנל יודע להציג בפועל.

פורסם
  • מחבר

יש לי שאלה פשוטה מאד: אם אשים את 2 המסכים אחד ליד השני ואסתכל בתמונות. האם אראה הבדל? אם כן, ההבדל יהיה גדול?

נ.ב. מאחר ואני בור גמור במסכים אשמח להשאלה מעולם המכוניות. אם הדל הוא מזדה 3 עם מנוע 1.6 מה יהיה הנק? מזדה 3 עם מנוע 2.0? מזדה 6 עם מנוע 2.0? מרצדס C200? מרצדס S600?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים