עבור לתוכן

שאלה לגבי סוללה של מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות מחשב נייד משומש. האם יש לי דרך לבדוק אם הסוללה תקינה? בהנחה שאין לי דרך כזו - ונניח ש"נפלתי" עם הסוללה. כמה תעלה לי סוללה חדשה? והם זה מסובך להרכיב אותה לבד?

פורסם

אתה יכול לבדוק עם תוכנת EVEREST.

וחוץ מזה, פרסמתי מדריך לרענון סוללות. חפש באתר.

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק. תודה.

ועוד משהו - האם יש הבדל בין CPU-Z ל-EVEREST? או ששניהם נותנות את אותו מידע?

פורסם

כן תוכל לעשות את הבדיקה הכי טובה פשוט קח את המחשב מהמוכר שב איתו (תגיד לו לבוא עם סוללה טעונה) תדליק את המחשב תעבור תבדוק אם כל החומרה שהוא אמר לך קיימת במנהל ההתקנים תעביר טיפה זמן תבדוק את הכרטיס רשת אלחוטי תראה שהמחשב תקין בנתיים תן למחשב לעבוד על סוללה אם יחזיק לך לפחות שעה אז סה"כ הסוללה בסדר, בד"כ אם הסוללה כבר הלכה לעולמה אחרי חצי שעה שימוש היא מתחילה להשתולל ולרדת מקצב מסחרר שנראה לעין, אז אם אתה יכול לבצע בדיקה כזו אז היא הטובה ביותר.

סוללה חדשה נעה ומושפעת מכל מיני דברים בוא נגיד בגדול שלא פחות מ 300-400 שקל ככה שאם המחשב גם ככה ישן וזול אז להוסיף לו את המחיר של סוללה לא תמיד משתלם תחשוב על זה.

ולהרכיב - אין שום בעייה זה לא הרכבה זה ממש לגו ולא צריך אפילו את החוש הקטן ביותר זה פשוט וקל.

בהצלחה!

פורסם

נכון,

אך בעזרת EVEREST ניתן לראות מה המצב שלה. בכל זאת, ניתן לרענן סוללה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם. הצפתם אותי במידע חיוני ולמרות הכל עוד לא הבנתי כמה דברים.

רן -לא מצאתי במנהל ההתקנים את כל המידש שיש ב-CPU-Z. לא מצאתי שם לדוגמא מידע על זיכרון ה-RAM.

דבר נוסף - איך אני בודק את הכרטיס רשת אלחוטי? ע"י גלישה בלבד?

צ'נרפ - האם תוכנת EVEREST יכולה לדעת אם חייה של הסוללה קצובים או שהיא יודעת להגיד רק אם הסוללה טובה או לא טובה?

המדריך שכתבת נשמע מעניין ולא מצאתי אותו. תוכל לומר לי איפה בדיוק למצוא אותו?

פורסם

cpu-z מצויינת לשימוש הזה אבל אני התכוונתי לזה שאתה והמוכר תפגשו לא תרצו לשבת ולהסתכל שעה על המחשב רק כדי לבדוק שהסוללה תקינה אז פשוט תגיד לו שאתה מעוניין לבדוק את תוכן המחשב וככה גם על הדרך תבדוק את הסוללה, אז הצעתי לך כמה דברים לבדוק - אז אמרתי כנס למנהל ההתקנים ותבדוק את כל החומרה שם כי שם רשום לך איזה כרטיס מסך יש, כרטיס קול וכו' CPU תתן גם מידע מצויין אבל מהיר ואתה בכל זאת צריך להעביר קצת זמן כדי לבדוק את תקינות הסוללה ;), וכן השימוש בכרטיס האלחוטי מסתכם בגלישה אם תצליח לגלוש אז הכרטיס תקין, מקווה שהבנת עכשיו למה הכוונה שלי לבדוק וכל זה -גם כדי באמת לבדוק וגם כדי לבדוק על הדרך כמה זמן הסוללה מחזיקה.

פורסם

CH באנגלית = ח.

CHEN = חן.

ולנושא:

EVEREST נותנת באחוזים את אחוז הבלאי של הסוללה. בין אם הוא מדוייק או לא... זו כבר שאלה אחרת.

בעניין המדריך, אפשר לעטוף כל סוללת ליטיות בצורה הרמטית ולשים אותה במקרר למשך12 שעות. לאחר מכן לחכות שתגיע לטמפ' החדר ולהטעין אותה 3 מחזורים. כך היא אמורה לחזור ל 80% מהיכולת המקורית שלה...

בעיקרון, עדיף לשמור סוללה בטמפ' נמוכות.

הנה מה שכתבתי:

ציטוט שלי:

"פריקה מלאה וטעינה מלאה הוא פתרון מעולה לסוללות הישנות אך לא כך הדבר בסוללות ליתיום.

עם סוללות ליתיום, פריקה מלאה לא רק שאינו אידיאלי, הוא בעצם מזיק. הסוללה של המחשבים הניידים למשל, בנויים מכמה וכמה תאים. פעולה של פריקה מלאה מאמצת את התאים החלשים יותר( הם לא זהים לגמרי ) ולכן פעולה זו מזיקה ( כפי ששניכם אמרתם ). היות ומערך הסוללות בונה סוללה אחת גדולה, מספיק שאחד מהם יהיה חלש , כל הסוללה תהיה חלשה. לכל (לרוב) הסוללות הללו יש מנגנון הגנה שמונע מהם להתרוקן עד למתח נמוך מידי הפוגע מהם. בכל זאת, פריקה מלאה יכולה להזיק.

הגוורם הגדול ביותר על חיי הסוללה, במיוחד עבור מחשבים ניידים, היא הטמפרטורה בה הסוללה נשמרת.

למשל, אם נשמור את הסוללה בטמפרטורה של 40 ° C יוביל לאובדן של יותר מ -15% במהלך שנה אחת! זאת לעומת אובדן של 2% בטמפרטורה 0 ° C וכן אובדן של 4% אם נשמור עליה בטמפרטורת החדר (כ -25 ° C) <- פרט חשוב.

אם ברצונכם לאחסכן סוללה, במקום להשתמש בה, יש לעשות זאת כאשר היא תהיה טעונה ב 40% ובטמפרטורת החדר או 0 מעלות.

אם נשאיר אותה טעונה ב 100% בטמפרטורה של40° C הסוללה תאבד מיכולת כ35% כבר בשנה הראשונה!

לפי ויקיפדיה: אם נשאיר סוללה טעונה ב 100% ( Li-ion ) אפילו ב 25 מעלות היא תאבד בסופו של דבר 20% קיבולת בשנה. הפסד זה נובע מחימצון אשר גורם לעלייה בהתנגדות תא (התאים שהזכרתי קודם לכן ) עד לנקודה שבה התנגדות הסוללה תהפוך להיות הצרכן. כלומר, לא נוכל להשתמש בסוללה יותר."

מקווה שלמדת משהו.

יום נעים.

פורסם
  • מחבר

רן תודה רבה !!!

חן - האות ח' לא קיימת באנגלית.

לידיעתך - את האות ח' מציינים ע"י הספרה 7. זה נפוץ בעיקר אצל קוראי וכותבי ערבית כאשר הם רוצים לכתוב מילים בערבית באותיות אנגליות.

השם שלך לדוגמא ייכתב כך - 7en

CH = צ'...כמו ש ...

CHOISE = צ'ויס ולא חויס.

CHARGE = צ'ארג' ולא חארג'...וכמובן שאני יכול להביא לך עוד אינספור דוגמאות שיוכיחו את צדקתי.

ולעניינינו:

למדתי ממך המון בכלל ומהמדריך בפרט. תודה רבה !!!

פורסם

אבי,

אני בתור אחד שיודע אנגלית, יכול לומר לך בוודאות כי "ח" = או ל H או ל CH.

אך HEN = תרנגולת באנגלית. ולכן רוב הישראלים כותבים CHEN. נכון שאין באנגלית "ח" אבל כך רושמים.

אנגלית 5 יחידות+ אנגלית טכנית 1 + אנגלית טכנית 2 של הנדסאים + אנגלית טכנית 1 + אנגלית טכנית 2 של הנדסת חשמל ועוד... אז אני יודע שזה נכון!

ולענייננו:

אני שמח שהמידע שלי עזר לך. לדעתי צריך לשים אותו בסטיקי (לשיקול המנהלים).

אם יש לידך נקודת חשמל, עדיף לא לחבר סוללה כלל(למרות שהיא מגנה על הנייד מפני נפילות מתח וכו').

תודה ויום טוב לכולם!

:D

פורסם

בתור אחד שלא יודע עברית ואין לו שום תואר (עדין ? ).....

HEN= תרנגולת

ROOSTER = תרנגול

:nono:

פורסם

אל תדבק לקטנות. העניין הובהר ואתם סוטיה מהנושא.

ולענייננו: בדיקה קצרה ב EVEREST תוכל לעזור לך להחליט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים