עבור לתוכן

הארד דיסק SAS, שווה את ההשקעה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכוון להרכיב במהלך החודש הקרוב מערכת מחשב חדשה...

חשבתי לקנות את לוח האם Asus P6T Deluxe המכיל בין השאר קונטרולר לשני דיסקים בממשק SAS.

האם ההשקעה היקרה בדיסק אחד כזה שתרוץ עליו המערכת הפעלה שווה?

זה ישפר לי את הביצועים משמעותית או עדיף לחכות שנה פלוס מינוס שהמכירים של הSSD ירדו?

פורסם

עדיף לחכות או להשקיע ב-SSD. ההשקעה לא שווה את זה לדעתי.

פורסם

חיבור SAS וSATA הם כיום באותה מהירות , אז מה הטעם ?

פורסם

חיבור SAS וSATA הם כיום באותה מהירות , אז מה הטעם ?

טעות חמורה ידך.

פורסם

מלבד מהירות סיבוב כונן 15K או 10K החיבור הוא שונה

חיבור SAS הוא גדול יותר בדומה ל SCSI הישן שחיבורו דרש בקר עצמאי

זה ניראה הזוי היום שאנו כמישתמשים ביתיים חוזרים לעידן הסקזי הישן רק במהדורה מעודכנת וכל אחד רוצה בקר לשפר את ביצועי המחשב.

ככה בהתאם לכרטיס קול איכותי...המחשב הכי חדש שלי ניראה כמו פנטיום אחד - מלא כרטיסים.... :screwy: :screwy:

פורסם

עדיף לחכות או להשקיע ב-SSD. ההשקעה לא שווה את זה לדעתי.

+1

מסכים איתו!

פורסם

סקאזי שווה רק אם אתה משתמש ב15K RPM - אז יש באמת יתרון של מהירות ואפשר להרגיש את זה. ב 10K לא מקבלים מספיק שיפור יחסית לHDD SATA . בנוסף קח בחשבון שיש יותר רעש - לא זמזום מתמשך אלא תיקים כאלה בזמן עבודה. לי אישית זה לא מפריע.

ה15K באמת יקרים - ונראה לי שעדיף להשקיע בדברים אחרים כרגע.

פורסם

סקאזי? לדעתי זה רק נותן לך לחבר עוד התקנים. לא רואה טעם בממשק זה כלל.

פורסם

מלבד מהירות סיבוב כונן 15K או 10K החיבור הוא שונה

חיבור SAS הוא גדול יותר בדומה ל SCSI הישן שחיבורו דרש בקר עצמאי

זה ניראה הזוי היום שאנו כמישתמשים ביתיים חוזרים לעידן הסקזי הישן רק במהדורה מעודכנת וכל אחד רוצה בקר לשפר את ביצועי המחשב.

ככה בהתאם לכרטיס קול איכותי...המחשב הכי חדש שלי ניראה כמו פנטיום אחד - מלא כרטיסים.... :screwy: :screwy:

אז סלח לי על הביטוי, אתה אידיוט גמור.

חלקים נפרדים יהיו כמעט תמיד איכותיים יותר מחלקים אינטגרלים.

קל וחומר כשמדובר על חלקים איכותיים, שלא לכל אדם מין השורה יש מספיק תקציב.

פורסם

נא לשמור על תרבות דיון- לא להגרר לקללות, שמות גנאי ומילים לא יפות. להבא תקבל אזהרה.

פורסם

חלקים נפרדים יהיו כמעט תמיד איכותיים יותר מחלקים אינטגרלים.

קל וחומר כשמדובר על חלקים איכותיים, שלא לכל אדם מין השורה יש מספיק תקציב.

ידידי לא צריך לרדת לכזו שפה

אמרתי את זה בציניות ובהלצה ;D.ברור היטב שחלק איכותיים הם כרטיסים והם יותר טובים מחלקים אינטגליים.

אני מספיק שנים ותיק במחשבים שאני זוכר היטב איך ניראה מחשב טיפוסי

כרטיס קול

כרטיס מודם

כרטיס טלויזיה - למי שממש רצה

היום המחשב שלי ניראה דיי דומה וזה אבסורד ולמה אתה שואל

1212M

שהוא שני כרטיסים פיזית

כרטיס לכידה

בקר רייד חדש לגמרי - קניתי השבוע

לדעתי לוח אם חדש צריך לכלול את הדברים ולא כרטיסים קיקיונים

אנשים משקיעים את מיטב כספם על הלוח ואז מגלים שנה אחרי שהבקר המובנה חלש והכרטיס קול הוא כמו זמרת צרודה.

סליחה שסטיתי מהדיון...

פורסם

טעות חמורה ידך.

בבקשה הנה ציטוט קטן מWIKIPEDIA - :

"At the physical layer, the SAS standard defines connectors and voltage levels. Although not identical, the physical characteristics of the SAS wiring and signaling resemble those of SATA so closely that it is unlikely that one technology will be faster than the other. SAS and SATA will probably both progress at the same rate to 3.0 Gbit/s, 6.0 Gbit/s, and 12.0 Gbit/s.[original research?]

"

משמע הציטוט הוא שהמהירות פחות או יותר זהה !!!!!!!

הנה לינק לחובבי הידע :

http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_Attached_SCSI

אגב, כשאני מדבר על מהירות זהה פחות או יותר אני לא מתכוון במערך אלא בהפעלה עם הארד דיסק בודד , ייתכן שאם תעשה מערך כמו שהיה בלינק פה עם 20 כונני SSD בSAS תקבל במקרה 200GB בשנייה

פורסם

טעות חמורה ידך.

לא, מהירות החיבור היא זהה, ההבדל היחידי זה ברמת הפקודות לדיסקים מה שהופך דיסקים של SAS ליעילים במקצת, במיוחד בכל הנוגע לבקרי RAID שעובדים עם סטריפים, לחדוגמא לפקודות SCSI יש check sum מבונה שעוזר בחישובי parity.

אם תרים מכלול RAID5/6 תקבל עוד קצת ביצועים מדיסק SAS, ואמינות גבוהה במקצת בכלליות מבחינה של מהירות נטו ברמת ההרדיסק אין שום הבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים