עבור לתוכן

מפרט לשרת חדש:

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אשמח לקבל עזרה בהרכבת מחשב שיתפקד כשרת עם 5 משתמשים בלבד לעבודת חשבשבת בלבד.

כרגע מותקן על השרת הנוכחי SBS 2003.

התקציב הוא 4000-5000ש"ח.

כיום זה המפרט :Processor: Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz

Frequency: 2.8 GHz

Amount of RAM: 2048 MB

המחשב שהיום קיים ישן כבר מאוד ולא מהיר במיוחד אך חשוב לציין שעדיין עובדים איתו כך שאני לא רואה סיבה להשקיע בשרת מאוד יקר.

ראיתי את מגוון מחשבי המותג אך לצערי אבדתי בין כל הדגמים והקונפיגורציות-לפי המחירים שראיתי IBM קצת יקר בגלל זה אני נוטה לכיוון של HP.

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

קצת עזרה?

פורסם

קצת הפורום הלא נכון?

בכל מקרה חוץ מזה אין שום מידע נורמאלי על השרת שאתה מחפש, איזה סוג האם הוא rackmount או לא, אם כן לאיזה מסד הוא נכנס אם זה מסד מסילות של HP למשל מסילות של IBM לא יתלבשו עליו. כמו כן כמה Uים השרת אמור לתפוס, ספק 1 או 2, כמה חיבורי רשת ואיזה רוחב פס אתה צריך, כמה ספקים אתה צריך, האם יש הגבלה למשקל וBTU..

האם הוא מתחבר לרשת SAN-FCP, מה שטח האחסון המובנה שאתה צריך ועוד בערך מיליון דברים.

בכל מקרה SBS מבחינת הרשיון מגביל אותך ל2 סוקטים סתם שתדע. ואני באמת בספק שאתה מוגבל מבחינת ביצועים אם יושבים עליו סה"כ 5 קליינטים.

מקסימות תוסיף לו זכרון הExchange יכול לתפוס כמה מאות מגות גם אם הוא לא עושה כלום, כל השאר זה בדיחה.

פורסם

לחמישה משתמשים של חשבשבת לא צריך הרבה אבל לא ציינת מה גודל הDB שלך שזה הכי חשוב .

פורסם

לחמישה משתמשים של חשבשבת לא צריך הרבה אבל לא ציינת מה גודל הDB שלך שזה הכי חשוב .

הממממ חשבשבת..... זה לא תוכנה דוסית ישנה שכל מחשב P2 יד שניה במחיר 200 שח יריץ לך?

עריכה: מסתבר שיש להם אפילו גרסאת WIN

חחח, אבל האתר שלהם חסום עלידי GOOGLE כאתר שמכיל תוכנות זדוניות :)

פורסם

לא בגרסאות האחרונות מ wizsoft שעובדות עם שרת SQL.

פורסם
  • מחבר

קצת הפורום הלא נכון?

בכל מקרה חוץ מזה אין שום מידע נורמאלי על השרת שאתה מחפש, איזה סוג האם הוא rackmount או לא, אם כן לאיזה מסד הוא נכנס אם זה מסד מסילות של HP למשל מסילות של IBM לא יתלבשו עליו. כמו כן כמה Uים השרת אמור לתפוס, ספק 1 או 2, כמה חיבורי רשת ואיזה רוחב פס אתה צריך, כמה ספקים אתה צריך, האם יש הגבלה למשקל וBTU..

האם הוא מתחבר לרשת SAN-FCP, מה שטח האחסון המובנה שאתה צריך ועוד בערך מיליון דברים.

בכל מקרה SBS מבחינת הרשיון מגביל אותך ל2 סוקטים סתם שתדע. ואני באמת בספק שאתה מוגבל מבחינת ביצועים אם יושבים עליו סה"כ 5 קליינטים.

מקסימות תוסיף לו זכרון הExchange יכול לתפוס כמה מאות מגות גם אם הוא לא עושה כלום, כל השאר זה בדיחה.

שלום לכולם ותודה על העזרה, קצת מידע ושאלות נוספות. (אומנם לא פורום מפרטים אך ראיתי שאנשי הרשת נמצאים בפורום הנוכחי).

בכל מקרה, אמרת כמה מושגים שקצת לא הבנתי אבל ממה שהבנתי, המחשב הינו tower ולא rack ככה שאין מסילות.

בגדול התשתית עצמה היא בסדר גמור רק השרת עצמו מיועד להחלפה בחדש ומהיר מכיוון שהישן באמת ישן וחשים בירידה במהירות בחשבשבת.

יש בסך הכל 5 משתמשים קיימים ואולי בעתיד עוד 2 וגם זה בסימן שאלה, כל העבודה של העמדות מול השרת היא רק חשבשבת ושיתוף קבצים.

כיום ה-Exchange לא פעיל מכיוון שלא הגדירו אותו עדיין ובשרת החדש כנראה גם לא אפעיל אותו בגלל שיש לנו תיבות בבזק וזה מספיק.

לבחור ששאל על חשבשבת, כן בעבר זה היה בדוס היום יש להם על בסיס win עם SQL.

לגבי ה-SQL באמת, נאמר לי שב-SBS יש כבר SQL יש לכם מושג למה חשבשבת אומרים שה-SQL לא טוב להם והם צריכים להתקין אחד משלהם?

מקווה שהבנתם אותי למה רשמת מחשב מותג ולא להרכיב מחשב חזק אך הבעיה הייתה מרוב מעבדים וקונפיגורציות שונות בתוך HP ואפילו בדגם אחד כבר התבלבלתי ואני לא רוצה לקנות משהו מיותר או מצד שני שיהיה איטי גם כן.

תודה על העזרה!

פורסם

אל תתפוס אותי כמבין בתחום

אבל משום מה אני נוטה להאמין כי מחשבים ביתיים של היום , עם מערכת חזקה כמו i7 ו12 ג'יגה ראם , והארד דיסקים בRAID 10 יוכל להחזיק לך את חשבשבת ל10 משתמשים בלי בעיה.

אבל שוב , מה אני מבין

פורסם

חשבשבת דורשת SLQ server 2005 ומעלה עם תמיכה של unicode בעברית עם כמה הגדרות מינוריות בDB.

בעיקרון התוכנה באה עם SQL server משלה ויכולה לעבוד גם בלי עזרה חיצונית ואפילו לא חייבת לשבת במחשב עם הערכת הפעלה מסדרת server.

אתה עדיין לא ענית על השאלה החשובה שיותר שהיא מה גודל המסד נתונים שלכם?

פורסם
  • מחבר

חשבשבת דורשת SLQ server 2005 ומעלה עם תמיכה של unicode בעברית עם כמה הגדרות מינוריות בDB.

בעיקרון התוכנה באה עם SQL server משלה ויכולה לעבוד גם בלי עזרה חיצונית ואפילו לא חייבת לשבת במחשב עם הערכת הפעלה מסדרת server.

אתה עדיין לא ענית על השאלה החשובה שיותר שהיא מה גודל המסד נתונים שלכם?

מצטער כנראה פיספסתי שאלה זו, אני מאמין שזה נע סביבות ה-5-6 GB(תיקיית SQL וחשבשבת) אם אתה מתכוון לכל השטח התפוס אז 45GB מתוך 80GB.

למעט גודל ההרדיסק זה אמור להשפיע על משהו?

ולגבי ה-SQL לפי דברייך אני חייב להתקין את ה-SQL שלהם? לא מספיק ה-SQL שמגיע ב-sbs2003?

תודה על התשובות.

פורסם

מה שחשוב זה גודל המסד נתונים ולא גודל התיקייה או המקום התפוס בדיסק הקשיח כי ככל שגודל מסד הנתונים גדל יש צורך ביותר משאבים מהמחשב כדי לעבוד איתו ועוד במקביל מכמה מקומות.

אם אתה לא DBA אין לך שום משמשעות לגבי שרת הSQL שמותקן עם התוכנה.

פורסם
  • מחבר

מה שחשוב זה גודל המסד נתונים ולא גודל התיקייה או המקום התפוס בדיסק הקשיח כי ככל שגודל מסד הנתונים גדל יש צורך ביותר משאבים מהמחשב כדי לעבוד איתו ועוד במקביל מכמה מקומות.

אם אתה לא DBA אין לך שום משמשעות לגבי שרת הSQL שמותקן עם התוכנה.

אפשר פירוש של המשפט:"אם אתה לא DBA אין לך שום משמשעות לגבי שרת הSQL שמותקן עם התוכנה." ?

בקיצור יש מישהו שיכול לתת המלצה למפרט?... בסך הכל לדעת לאיזה רמה לגשת CTD/quad/xeon ?....

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/Database_administrator

התוכנה יודעת לנהל את מסד הנתונים שלה לבד ואם אין לך שום עניין לעבוד איתו בצורה "ערומה" אז זה ממש לא משנה לך באיזה מסגרת הוא יעבוד.

אגב SBS כולל שרת SQL רק בגרסאת Premium editio.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים