עבור לתוכן

כיוון התקנת ספק כוח ב-CM690

Featured Replies

פורסם

טמפרטורות פנים המארז גבוהות יותר מאלו שמחוצה לו, כרטיס המסך, המעבד והזכרונות פולטים חום די גבוה וגם עם המאווררים שמוציאים את האוויר החם עדיין נשמרת טמפרטורה גבוהה יחסית במארז ואוויר חנוק. אם המאוורר של הספק שואב אוויר לקירורו אז ההכרעה היא בין אם הוא ישאב אוויר חם יותר מפנים המארז או אוויר קר יותר+אבק מחוץ למארז. כיוון שיש פילטר בתחתית המיקום של הספק עדיף שהוא ישאב את האוויר הקר יותר מבחוץ.

זו מסקנתי :hat:

במסקנה שלך חסר גורם חשוב-

פילטר חוסם בצורה לא רעה גם זרימת אוויר, חוץ מאבק. עדיף לך לסבול 2-3 מעלות מלאבד 30% בממוצע של זרימת האוויר לתוך הספק.

בעיקרון, המצב לגבי אבק משתנה מבית לבית, אבל ההמלצה שלי היא כללית לתושבי ישראל.

פורסם

עוד 2-3 מעלות לא יהרגו את הספק שלך, הוא בנוי לעבוד ככה בצורה שהוא ישאב אוויר חם יחסית, אוויר קריר יותר לא יעזור לו.

בנוסף, אם הוא מותקן עם המאורר כלפי מעלה (כלומר שואב אוויר מתוך המארז) הוא משמש כ Exhaust Fan לכרטיס מסך ולשאר הרכיבים, ככה שזה יתרון.

פורסם

אם לרגע לחשוב שיש הרבה אבק בחוץ מאשר בתוך המארז.... תחשוב שניונת על עובדה שאחרי חודש-חודשיים עבודה עם מארז הכמות של אבק שתהיה במארז תהיה הרבה יותר גדולה ובהרבה מאשר מחוצו.. זה דבר ראשון.

דבר שני ספק עובד פחות טוב עם עליית טמפ' שלו... וספק שישאב מתוך המארז את האוויר... האוויר יהיה מאוד חם במיוחד שהספק צריך לספק יציבות טובה בזמן משחק.. ואז הGPU שלך יהיה בטמפ מאוד גבוה... מה שאומר שהקירור נהיה לא אפקטיבי במיוחד...

וכמו שאמרתי מקודם במארז בIDLE הטמפ גבוה בכמה מעלות... ובזמן משחק הטמפ תהיה הרבה יותר גבוה ליד הGPU ואת האוויר החם הזה הספק אמור לשאוב ו"לקרר" את עצמו איתו.. נחמד.. תנסה לקרר משהו עם מפזר חום אותו עיקרון (במיוחד בקיץ).

ואולי אין לי פה 1K הודעות אבל בעניין הזה אני די מבין....אז מי שלא יסכים איתי שיסיים קודם כל בצפר.. ואחרי צבא ידבר איתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים