עבור לתוכן

כיוון התקנת ספק כוח ב-CM690

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי שאלת תם: איך אמורים להתקין ספק כוח במארז CM690 למשל, כשהמיקום לספק נמצא בתחתית המארז: כשהמאוורר של הספק פונה כלפי מעלה או כלפי מטה, אל הקרקע?

פורסם

יש 8 חורים ככה שאתה יכול להרכיב בשני המצבים אבל לדעתי תתקין עם המאוורר למטה אחרת למה שמו פתח אורור וככה גם הוא שואב אוויר קר

פורסם
  • מחבר

המאוורר של הספק הוא מוציא אוויר, לא?

פורסם

תלוי אם יש לך רק 120 אז הוא שואב

פורסם

הוא שואב אוויר אמור לפחות... ותשים כלפי מטה ככה גם אצלי..

פורסם

זה לא יגרום לו לשאוב הרבה אבק?

פורסם

אם אתה שם אותו במקום שיש בו אבק- טונות. זה למה אישית אני מתנגד לעיצוב הזה. זה לא כאילו האוויר מבחוץ כל כך הרבה יותר קר בצורה קריטית מהאוויר בתוך המארז, ההפרש הממוצע הוא 2-3 מעלות (במיוחד בהתחשב בעובדה שאוויר חם עולה למעלה, ככה שרוב האוויר החם מרוכז הרבה מעל הספק....)

פורסם

מחזק, אני אשים את הספק עם המאורר כלפי מעלה כשה CM 690 שלי יגיע.

פורסם

כשיגיע המארז תראה בחוברת הוראות שמהנדסים תכננו אותו שהספק ישאב אוויר....

כנראה לCM יש מהנדסים יותר מבינים מאיתנו בתחום. ובתור סטודנט להנדסה אני אגיד שהבדל של חצי מעלה זה קריטי... ובממוצע במארז הטמפ יותר גבוה מאשר מחוצו וההבדל מעל מעלה... וזה כבר משפר....

פורסם

מה הקשר למהנדסים או הנדסה? חוץ מאסתטיקה ושלמות מבנית, זה לא עוזר הרבה.

בעניין הפרשי הטמפרטורות בין פנים המארז למחוץ לו, והטמפרטורה בתוך הספק, אנחנו כבר מדברים על תרמודינמיקה הרבה יותר מהנדסה.

כן, בהחלט, בשוויץ/פינלנד/ורמונט בארה"ב/יפן (בחלקים הפחות עירוניים) ושאר מקומות, איפה שאין לך אבק באוויר, זה עיצוב חכם. אבק מצטבר לאט מאוד, והעניין לא קריטי.

בישראל, איפה שיש לנו הרבה מאוד אובך, קיץ מגעיל במיוחד, חורף עם מעט מאוד גשם, והרבה מדינות מדבריות בסביבה, עדיף חד משמעית "לסבול" את הפרש הטמפרטורה של 2 המעלות בין פנים המארז למחוץ לו. העלאת טמפרטורת הבסיס של האוויר הנכנס לספק שלך לא תפגע ביעילות הסינקים בצורה ניכרת, אבל אבק שיכסה את שטח הפנים שלהם (ובמקרה הגרוע יותר- יכנס גם בין הסנפירים עצמם) פוגם בצורה קריטית בהחלט בתפקוד.

שני הגורמים לא יהרגו לך את הספק תוך חודש, אבל הגורם המכריע יותר, זה שימנע קירור יעיל בצורה ניכרת יותר, יקצר את אורך החיים של הספק.

פורסם
  • מחבר

Scorn, איבדתי אותך..

מאוורר הספק למעלה או למטה?

פורסם

מבחינתי, רצוי שישאב אוויר מלמעלה, כלומר- מתוך המארז.

פורסם

לדעתי בכלל אין שינוי בטמפ' פנים המארז, הספק שואף אוויר ומוציא אותו אל מחוץ המארז, לא אל תוך המארז.

פורסם
  • מחבר

טמפרטורות פנים המארז גבוהות יותר מאלו שמחוצה לו, כרטיס המסך, המעבד והזכרונות פולטים חום די גבוה וגם עם המאווררים שמוציאים את האוויר החם עדיין נשמרת טמפרטורה גבוהה יחסית במארז ואוויר חנוק. אם המאוורר של הספק שואב אוויר לקירורו אז ההכרעה היא בין אם הוא ישאב אוויר חם יותר מפנים המארז או אוויר קר יותר+אבק מחוץ למארז. כיוון שיש פילטר בתחתית המיקום של הספק עדיף שהוא ישאב את האוויר הקר יותר מבחוץ.

זו מסקנתי :hat:

פורסם

אצלי היה מותקן מאוורר כלפי מעלה ( באותו מארז )

גם עשה רעש והיה יותר חם בתוך המארז

שיניתי את הכיוון ורק יצאה טוב , פירקתי את הספק וניקיתי אותו + ניקיתי את המאוורר של הספק

אז לדעתי כדאי לשנות את הכיוון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים